Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Blanka Matragi spojuje profese a propojuje různé druhy umění

Eva Čerešňáková

Designérka a módní návrhářka Blanka Matragi žije střídavě v Bejrútu a v Praze a své práci, kterou miluje, obětovala celý život. Neustále pracuje osm až deset hodit denně, čte, sleduje trendy, inovace i technologie a nedá dopustit na tradiční řemesla. Sama vystudovala sklářství a následně na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze oděvní výtvarnictví. Říká o sobě, že je vlastně alchymistka. Propojuje profese i různé druhy umění. Blanka Matragi byla hostem pořadu VIP Eva Talks, který na Newstream TV moderuje Eva Čerešňáková.

Reklama

Za svou práci získala ocenění Významná česká žena ve světě, cenu Františka Kupky za grafický projev nebo třeba světovou cenu Salvadora Dalího. Na své počátky a dobu komunismu vzpomíná pozitivně: „Nikdy bych si na dobu komunismu nestěžovala. On ten komunismus nás naučil nesmírné kreativitě. Udělat z něčeho nezajímavého, zdánlivě nepoužitelného něco, co bude fungovat a bude mít nápad,“ vzpomíná Blanka Matragi, která tvořila v různých firmách a dokonce se některé její kolekce prodávaly v Tuzexu.

Daniela Brzobohatá a Eva Čerešňáková
video

Nikdy mi nevadilo ukazovat se na veřejnosti, říká Daniela Brzobohatá

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišla Daniela Brzobohatá a přiblížila zajímavosti z nedávné svatby.

Přečíst článek

V současné době, kdy se trendy globalizují, ji vyhledávají ženy, které si chtějí dopřát unikátnost. „Šaty tvořím klientkám na míru. Vidím jejich fyziologii, ukazuji jim nejrůznější návrhy a taky jsem do života dostala dar, že vidím, co klientky rozzáří. Šaty jsou o předávání energie. Žena dává život těm šatům a ty šaty zase pomáhají dát náboj té ženě,“ prozrazuje v rozhovoru VIP Eva Talks úspěšná módní návrhářka. Její tvorba však zahrnuje nejen šaty, ale také sklo, šperky, porcelán, sochy a nejrůznější dekorace.

Modelka a moderátorka Eva Čerešňáková píše i knihy
video

Vánoční speciál Eva Talks: Silné ženské vzory mohou být inspirací pro všechny, říká Eva Čerešňáková

Moderátorka a modelka Eva Čerešňáková připravila v letošní roce pro Newstream TV seriál videorozhovorů se zajímavými lidmi. V pořadu Eva Talks hovořila s inspirativními lidmi o jejich životních příbězích. Podívejte se na sestřih nejzajímavějších momentů pořadu.

Přečíst článek

Retrospektivní výstavu Timeless tvorby Blanky Matragi lze navštívit v Obecním domě v Praze, kde je k vidění nejen průřez její tvorbou, ale i jedny z velmi honosných svatebních šatů. Ty šila pro dceru šejka ve Spojených arabských emirátech, která jí šaty následně do sbírky věnovala. Na dotaz, kolik stály ty nejdražší šaty, které kdy Blanka Matragi šila, upřesnila módní návrhářka sumu kolem dvou milionů i to, že putovaly do perského zálivu. V České republice dělá šaty podle toho, co si klientka představuje a jaký má rozpočet. Nesmírně ji baví i spolupráce s firmami z nejrůznějších oborů, se kterými pracuje na inovacích a rozšiřování možností.

Štefan Margita a Eva Čerešňáková
video

Opera mě v mládí vůbec nezajímala. Začal jsem vlastně náhodou, říká Štefan Margita

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišel Štefan Margita. Ten poradil mladým zpěvákům, jak si nezničit hlas a rozpovídal se o své čtyřicetileté kariéře na operních scénách. Také nechal diváky nahlédnout do byznysu spojeném s operou.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme