Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Premiér Fiala má optimismu na rozdávání

Petr Fiala, premiér
Profimedia
Jana Havligerová

Ministerský předseda Petr Fiala je přesvědčený, že do nového roku se Česko může dívat s optimismem. Potraviny podle něj zlevňují, a díky vládě budou zlevňovat i v roce 2024. Ceny energií se dostávají na rozumné hodnoty a například za elektřinu nebude většina lidí platit víc než nyní, kdy ceny (do konce roku) omezují stropy. Citelné zdražení pocítí jen každý sedmý. Tak přestaňte sýčkovat.

Reklama

Zakladatel TOP09, exministr Miroslav Kalousek nebude kandidovat do Evropského parlamentu za stranu, u jejíhož zrodu stál. Současná šéfka topky, Markéta Pekarová Adamová prosadila svou: Na kandidátce bude zbrusu novou hvězdou Ondřej Kolář, syn „přítele po boku“ nynějšího prezidenta. Chtěl vůbec Kalousek do Bruselu nebo chtěl dokázat něco jiného? Nevíme. Říkal, že nechce zklamat své příznivce. Ty rozhodně nezklamal. Otatně Pekarová Adamová také nezklamala.

Poradce a přítel po boku prezidenta, bývalý diplomat Petr Kolář má prověrku na nejnižším stupni „Vyhrazené“, přidělila mu ji sama prezidentská kancelář. Prověrku od Nejvyššího bezpečnostního úřadu mít nebude, podle Hradu ji nepotřebuje. K čemu, že. Nejmenuje se přece Nejedlý.

Jiří Paroubek

Politický diář Jany Havligerové: Poslušně hlásím: Jsem zde a připraven

Expremiér a bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek, který byl a patrně stále je ochoten schvalovat zákony i s Marťany, pokud se dostane do sněmovny, se opět hlásí do boje. Vysněnou metu, vstup do dolní komory parlamentu, nebude dobývat rovnou s Marťany, zatím poslouží bývalá sociálnědemokratická poslankyně Jana Wolfová. Ta vede stranu Česká suverenita, nově zvanou Česká suverenita sociální demokracie. Partaj chce používat „opuštěnou“ zkratku ČSSD. Paroubek, nyní předseda spolku Nespokojení, hodlá stranu svým vstupem výrazně podpořit. To bude hit sezóny.

Přečíst článek

Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Když politici zahodí šanci raději mlčet

Sněmovna minulý čtvrtek žila mimořádnou schůzí k energetice, poslanec Babiš už nadcházejícím státním svátkem. V jeho téměř hodinovém projevu o energetice nepadlo pomalu ani slovo, věnoval se tomu, co se podle něj občané nedozvědí. „Zítra budete, vážení spoluobčané, slyšet, jak je to všechno skvělé. No, není to skvělé. Nám totiž tady téměř nic nepatří. Nemáme ani jednu vlastní státní banku, nemáme ani jeden vlastní řetězec. O tom zítra neuslyšíte. Budeme slyšet ty tradiční provládní plky.“ Ano, máme holé ruce, jen Babiš má Agrofert.

Přečíst článek

Reklama

Související

Šéf ANO Andrej Babiš

Babiš: Neskutečná mafie. Vládní strany spojují korupce, klientelismus, peníze a „koryta“

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme