Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Optimismus Fialy a jeho ministrů je bezbřehý

Politický diář Jany Havligerové: Optimismus Fialy a jeho ministrů je bezbřehý
ČTK
Jana Havligerová

Víc než polovině obyvatel se nezamlouvá, kam země směřuje, ukázal průzkum STEM pro CNN Prima News. Ministr pro evropské záležitosti, "stanař" Martin Dvořák je ale přesvědčený, že to neznamená vyjádření nedůvěry či nespokojenosti s vládou. Podle něj je celá politická scéna na bodu mrazu. Tak určitě. Když to na ní zrovna nevře.

Reklama

Stav, v němž se Česko momentálně nachází, ostatně mnohem ostřejšími slovy už dříve popsala Hospodářská komora: skanzen, kolaps... Premiér Fiala by tedy tak dramatické výrazy nepoužil, ale i on připouští, „že nám trošku ujíždí vlak a že stojíme na nějaké křižovatce a musíme se rozhodnout, kam půjdeme.“ Jak zdůrazňuje, sám to pojmenoval ve svém programu Restart Česka a nabídl i vizi. A uskutečňovat ji bude kdo – současní politici?

Penicilin bude. Když ne teď, tak za rok, rok a půl. Tedy podle ministra zdravotnictví Válka. Resort, který vede, jedná totiž o obnovení jeho výroby v České republice. Zajištění domácí výroby považuje Válek za řešení jedné z příčin nedostupnosti léků. Že miluje „hraní tanků“ víme, že je fanoušek sci-fi, leze na povrch pomaleji.

Robert Fico

David Ondráčka: Ficova pomsta ovlivní Slovensko

Slovenské volby jsou otevřené, mohou dopadnout různě podle počtu stran, které se do parlamentu dostanou. Kampaň je divoká, občas si zúčastnění dají po „papuli“. Hlavní otázkou ale je, pokud se Robert Fico stane znovu premiérem, jestli bude jeho hlavní motivací pomsta. A jestli takovou pomstu přežije na Slovensku právní stát.

Přečíst článek

Reklama

Související

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) vystoupil na briefingu po jednání se zástupci Agrární komory, Potravinářské komory a Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR), 27. února 2023, Praha.

Politický diář Jany Havligerové: Zlevníme potraviny, policistům přidáme. Slibuje se dobře, hůře plní

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme