Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Válek - informace o tématu

Petr Fiala na nákupech v Německu

Politický diář Jany Havligerové: Léta páně 2023. Rok k smíchu i pláči

Bilancovat není úplně snadné. Zvlášť když se události hrnou jedna za druhou, a často dokonce jedna přes druhou. Vybrat politický počin či výrok roku si musí každý podle svého gusta, nabídnout můžeme jen stručnou ochutnávku. Tipujeme ale, že pro většinu z vás bude rok 2023 letopočtem, kdy se z premiéra, předsedy ODS Petra Fialy stal pan Nutella.

Přečíst článek

Válek hodlá připravit zákon o odměňování zdravotníků. Navýšení tabulkových platů odmítl

Přečíst článek
ministr Válek

Válek s Jurečkou kolem přesčasů couvají. Vše má zachránit rychlá změna zákona

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) chce spolu s ministrem práce Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) a poslancem Vítem Kaňkovským (KDU-ČSL) předložit ve zrychleném projednávání do Sněmovny novelu zákoníku práce, která zruší nedávno schválené navýšení přesčasové práce lékařů. Poslední změna bude platit od 1. října, podle Válka by se mohla vrátit do původního stavu od ledna. Řekl to v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Zástupci Sekce mladých lékařů České lékařské komory (ČLK) na facebooku v reakci uvedli, že vyjádření ministra vítají, nechtějí se ale nechat uchlácholit sliby. Podporovatele vyzvali, aby ve vypovídání přesčasů na prosinec pokračovali.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové: Optimismus Fialy a jeho ministrů je bezbřehý

Víc než polovině obyvatel se nezamlouvá, kam země směřuje, ukázal průzkum STEM pro CNN Prima News. Ministr pro evropské záležitosti, "stanař" Martin Dvořák je ale přesvědčený, že to neznamená vyjádření nedůvěry či nespokojenosti s vládou. Podle něj je celá politická scéna na bodu mrazu. Tak určitě. Když to na ní zrovna nevře.

Přečíst článek
ministr Válek

Politický diář Jany Havligerové: Ministři mají smysl pro humor. Ten černý

„Radši budu pálit penicilin podobně jako vakcíny, než aby nějakému pacientovi chyběl,“ je další v řadě velkohubých prohlášení ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. Penicilin podle něj ne, že nebude. Bude, jen ne ve všech lékárnách. Takže dál platí jeho dřívější doporučení - pokud obvoláte sto lékáren, určitě narazíte na spoustu společností, kde potřebná antibiotika budou mít. Tahle rada padla před víc než půl rokem.

Přečíst článek
ministr Válek

Politický diář Jany Havligerové: Balaš zahájil boj proti víceletým gymnáziím, Válek objevil covid-19

Novopečený ministr školství Vladimír Balaš chce nechat prověřit přínos víceletých gymnázií a dopad jejich existence na druhý stupeň základních škol. Zastáncem víceletých gymnázií, jak přiznává, není. V době, kdy se nebývale rozevírají sociální nůžky, rozpoutat třídní boj ještě na poli vzdělávání, to je hodně velká zabedněnost. Nebo záměr? Na vlastní reprezentanty včetně ministrů má STAN mimořádně šťastnou ruku.

Přečíst článek
Kongres Občanské demokratické strany, 9. dubna 2022, Praha. Předsedkyně Poslanecké sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Politický diář Jany Havligerové: Ministerské nápady, které nic (a za nic) nestojí

Vládní politici, a také šéfka sněmovny, aby nezůstala pozadu, si v poslední době oblíbili frázi – všichni zchudneme. Jistě, to víme. Dokonce víme i to, že ne všichni zchudneme stejně. Tak do té bídy alespoň jeden tip zdarma: Omezte se na novinky, milí politici.

Přečíst článek
Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí

Politický diář Jany Havligerové: Lesk a bída politiky

Ministr financí Stanjura hrdě ohlásil, že návrh státního rozpočtu se dá popsat jednou větou jako zodpovědné protiinflační vládnutí bez zvyšování daní. Hrdý je na plán státních financí i premiér Fiala. I podle něj je protiinflační a navíc i realistický, protože poctivě ukazuje všechny příjmy a výdaje. Protiinflační stěží, poctivý snad. Čechrání peříček je poněkud předčasné.

Přečíst článek
Andrej Babiš na sjezdu ANO podle očekávání obhájil post předsedy.

Politický diář Jany Havligerové: Expremiér Babiš na tahu, ministr Válek v defenzivě

Bývalý premiér a lídr ANO na celostátním sněmu hnutí vytasil novou publikaci „Může za to Babiš a jeho vláda“. O úspěších jeho kabinetu se prý nemluví, a tak je bylo potřeba sepsat do knihy, kde je to černé na bílém. Podstatně věrnější obrázek „úspěchů“ bude k nahlédnutí ve státním závěrečném účtu, kde budou shrnuty údaje o hospodaření jeho vlády. Také černé na bílém.

Přečíst článek
Miloš Zeman v pořadu Partie Terezie Tománkové

Politický diář Jany Havligerové: Zeman pořád fandí Babišovi

Myslíte si, že se pouto mezi Milošem Zemanem a Andrejem Babišem přetrhlo? To jste tedy na omylu. Expremiér podle hlavy státu sice udělal několik chyb, a také mu byly vytknuty do očí, ale funkce prezidenta by mu slušela. Babiš zkrátka u Zemana vede a v prezidentské volbě by mu dal svůj hlas. Pokud ovšem kandidaturu neohlásí Alena Vitásková, bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu. Staré lásky nerezaví.

Přečíst článek
Nový ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Politický diář Jany Havligerové: Ministr Válek válí

Vláda chystá další protiepidemická opatření, část z nich už nakousl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek: „Režim pracovní karantény je, že místo do karantény domů, půjde člověk do karantény do práce“, pravil ministr. Brněnský hantec, na který Válek častou nesrozumitelnost svých promluv odkazuje, fakt dokáže divy.

Přečíst článek
Nový ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Politický diář Jany Havligerové: Ministr Válek je k nezastavení

Fialova vláda oznámila, že nehodlá prodlužovat nouzový stav, ten tak skončí o půlnoci 25. prosince. Omezte se sami, o Vánocích se nesetkávejte, nepořádejte večírky, a to ani na Silvestra. „Už nežijeme v komunismu, aby lidem musel ÚV KSČ něco nařizovat,“ vzkázal ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (na snímku).

Přečíst článek
Reklama

News box

Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme