Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mánie kolem poslední bondovky s Craigem může znejistit shortaře

Londýnská premiéra bondovky Není čas zemřít.
ČTK
Petra Jansová

Čtvrteční, kvůli covidu několikrát odložená, londýnská premiéra nejnovější bondovky Není čas zemřít vlila do žil skomírající společnosti Cineworld Group kapku života.

Reklama

Akcie londýnského řetězce kin Cineworld Group zaznamenaly nárůst. Zájem diváků o film s Danielem Craigem je poslal k rekordnímu měsíčnímu zisku za posledních sedm měsíců. Přesto aktuální tržní ohodnocení firmy na 1,1 miliardy liber ani zdaleka nedosahuje úrovně z roku 2018, kdy se tržní hodnota společnosti pohybovala kolem úrovně 4,4 miliardy liber.

„Zájem o Bonda přichází jako naděje na ukončení smutného příběhu, který přinesla filmovému průmyslu pandemie. Agent 007 spolu s dalšími blockbustery může být tajnou zbraní na cestě za ozdravením filmového průmyslu,“ uvedla Susannah Streeterová, senior analytička společnosti v Hargreaves Lansdown.

video

Nová bondovka jde konečně do kin. Může se stát prvním postcovidovým hitem

Po dlouhých 19 měsících od původně plánované premiéry do kin tento čtvrtek konečně vstoupí očekávaný snímek Není čas zemřít. Podaří se poslední bondovce s Danielem Craigem v titulní roli stát se letošním první miliardovým snímkem?

Přečíst článek

Pandemie, během níž kina buď nefungovala vůbec, nebo jen ve snížené kapacitě, cena akcií Cineworldu klesla na polovinu. Odsuny premiér navíc přinesly pochyby o tom, zda se vůbec filmový průmysl dokáže z pandemie vzpamatovat, upozorňuje server agentury Bloomberg.

Spekulace na budoucnost filmového byznysu

Optimismus nejen provozovatelům kin, ale celému byznysu kolem filmů, přinesl až poslední měsíc, kdy do kin konečně dorazil snímek Shang-Chi a legenda o deseti prstenech společnosti Walt Disney. Ten jen během prodlouženého víkendu vydělal v amerických a kanadských kinech 97,4 milionu dolarů. 

Netflix, ilustrační foto

Analýza: Big Tech firmy chtějí do herního průmyslu. Zatím jim to moc nejde

Netflix koupil první herní studio a Amazon konečně vydal svou očekávanou onlinovku Nový svět. Naplní se konečně predikce, že Big Tech firmy začnou vydělávat na herní branži?

Přečíst článek

O tom, že filmový byznys stojí na pomyslné křižovatce, jakým směrem se v budoucnu vydá, svědčí i roj shortařů spekulujících na pokles akcií provozovatelů multiplexů. Až pětina akcií Cineworld Group je "vypůjčena" spekulanty na jejich pokles, kteří sází na to, že ta nejhorší doba provozovatelům kin ještě neskončila, protože čelí silné konkurenci streamovacích služeb. 

„V odvětví dochází k velmi znepokojivým strukturálním změnám. Ceny akcií mohou velmi rychle reagovat poklesem i nárůstem v reakci na negativní nebo pozitivní zprávy ze segmentu,“ uzavřel Stephen Payne, portfolio manažer společnosti Janus Henderson Investors.

Praha

Praha je podle žebříčku sedmým nejlepším místem pro život na světě

Uplynulé dva pandemické roky prověřily kvalitu městského života víc než kdy jindy. A Praha se podle žebříčku Time Out Index stala sedmým nejlepším místem pro život na světě.

Přečíst článek

Antonio Sandev velí kuchyni.

Poznávejte chutě světa: Tentokrát se vydejte za Středomořím do centra Prahy

Denně čerstvá ryba, pljeskavica nebo burek. Kousek Balkánu můžete ochutnat v Bistru Antonia Sandeva na Skořepce. Navíc za velmi příjemné ceny.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Burzovní palác

Dobré čtvrtletí pražské burzy. Index PX posílil o více než sedm procent, propadl ČEZ

Přečíst článek

Podporovat malé a střední podniky? Situace na burze ukazuje, že to je nesmysl

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme