Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Praha je podle žebříčku sedmým nejlepším místem pro život na světě

Praha
Pixabay
Petra Jansová

Uplynulé dva pandemické roky prověřily kvalitu městského života víc než kdy jindy. A Praha se podle žebříčku Time Out Index stala sedmým nejlepším místem pro život na světě.

Reklama

Žebříček je stejně jako v předchozích letech výsledkem dotazování obyvatel ze světových metropolí, diskusí s odborníky a rovněž zahrnuje osobní zkušenosti redaktorů serveru Time Out. Přičemž se hodnotí hned několik proměnných: od kvality jídla a pití, po společenský život a kulturní vyžití. Kromě toho se hodnotí i to, jak se daná města staví ke své budoucnosti a udržitelnému vývoji.

„Uplynulý rok nepatřil, co se týká života ve městech, k těm nejšťastnějším. Společenský život, na který jsme dosud byli zvyklí, jsme museli vyměnit za pohled z okna na prázdné ulice,“ píše se na serveru Time Out. Nicméně právě vyprázdněné čtvrti se pro obyvatele staly jedním z nejčastěji zmiňovaných pozitiv pandemických měsíců.

A pořadí se přesto redaktoři opět rozhodli sestavit i kvůli tomu, že pandemie prověřila, jak moc silné jsou komunity ve městech. Jedním z faktorů, který ve finále rozhodl o pořadí ve stupnici, bylo i to, jaká opatření proti šíření pandemie vedení měst zavedla nebo jak ulehčila obyvatelům život v lockdownech.

První příčku získalo San Francisco, které velmi rychle zavedlo jedna z nejpřísnějších opatření na světě. Ta ale zároveň neutlumila „komunitní duch“ města. Tamní firmy se velmi rychle přizpůsobily, aby zabránily krachu. Dobrovolníci začali vařit jídlo pro potřebné a zrodila se i sousedská solidarita.

Na sedmém místě se umístila Praha. Pražané si pochvalovali ulice bez turistů, odborníci to, že česká metropole nabízí obrovské plochy zeleně pro relaxaci.

>>>>>>Více o životě v Praze můžete číst zde<<<<<<

Hotel Four Seasons v Praze

Gates ovládne řetězec hotelů Four Seasons. Koupí část podílu saúdského prince

Investiční firma zakladatele Microsoftu Billa Gatese převezme kontrolní většinu v kanadském řetězci luxusních hotelů Four Seasons.

Přečíst článek

turisté v Praze

Turisté se vrátili do Česka. Utrácejí ale méně než před covidem

Útraty turistů v Česku během letošních prázdnin dosáhly hranice pěti miliard korun. Oproti loňsku jde o nárůst, ale předpandemické hladiny se tržby zatím nedotkly, ukazují data transakcí platebními kartami.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Výhled z jídelny je přesně takový

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Přečíst článek
Polévka za 48 korun, hlavní jídlo za 160. Kde? V Kozí ulici.

Bufet v Kozí ulici: Na dršťkovku za 48 korun tam chodí cizinci i manažeři

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme