Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoin oslabuje, za 24 hodin odepsal čtyři procenta a klesl na téměř dvouměsíční minimum

bitcoin (ilustrační foto)
Profimedia
 ČTK

Cena bitcoinu se propadla téměř na dvouměsíční minimum blízko 26 tisíc dolarů (přes 563 tisíc korun). Nejznámější kryptoměna oslabuje už déle, ve čtvrtek její cena klesla pod 27 tisíc dolarů a v pátek v poklesu pokračovala. Trh s kryptoměnami se potýká s řadou problémů, například s nízkou likviditou nebo s regulačními zásahy ve Spojených státech. Náladu však ovlivňuje i makroekonomika, uvedl server CNBC.

Reklama

Krátce po 13:00 SELČ bitcoin podle specializovaného serveru CoinDesk za uplynulých 24 hodin odepisoval asi čtyři procenta a pohyboval se kolem 26 377 dolarů. Na začátku obchodování v Evropě se kryptoměna propadla až na 26 150 dolarů, nejníže od 17. března. Druhá největší kryptoměna ether ztrácela přes tři procenta zhruba na 1767 dolarů.

bitcoin (ilustrační foto)

Svět kryptoměn volá po vlastní regulaci. Bez ní další investoři nepřijdou

Firmy z odvětví kryptoměn volají po jednotné globální regulaci, která by nahradila dosavadní přístup. Ten je podle nich nepromyšlený a podobá se spíš nahodilému hašení požárů. Někteří ze zástupců těchto firem to řekli na konferenci, kterou v Londýně pořádal list Financial Times.

Přečíst článek

Hodnota bitcoinu se od začátku roku zvýšila asi o 59 procent. Cena však podléhá silným výkyvům, které umocňuje nízká likvidita, píše CNBC.

bitcoin (ilustrační foto)

Král bitcoin i pražská burza. Loňské propadáky letos vydělávají

Bitcoin patří k letošním nejlepším investicím. Vydělávají však také akcie i dluhopisy. Druhé čtvrtletí však může přinést krátkodobý propad, domnívají se odborníci na globální finanční trhy. Pražská burza patří k vítězům, především díky akciím ČEZ.

Přečíst článek

U bitcoinu nastal „pozoruhodný pokles hloubky trhu”, konstatovala analytička Clara Medalieová ze společnosti Kaiko. Hloubka trhu označuje jeho schopnost absorbovat velké nákupní a prodejní příkazy. Pokud je hloubka trhu nízká, pak mohou relativně malé příkazy způsobit výrazný pohyb ceny na kteroukoliv stranu.

Dominik Stroukal: Ignorovat bitcoin je jako nevyzkoušet v roce 2000 internet

Dominik Stroukal: Bitcoin se hodí i v čase války. Ukrajincům pomohl, když utíkali, a hřivny byly bezcenné

Tolik očekávaná ekonomická recese si zatím dává na čas, nakonec ale velmi pravděpodobně dorazí, myslí si ekonom Dominik Stroukal. „Příliš bych nespoléhal na to, že tentokrát se nám to podaří celé ustát bez recese. A odnesou to i kryptoměny,“ říká v rozhovoru pro Newstream velký propagátor bitcoinu. Proticyklický charakter bitcoinu podle něj vzal za své se vstupem institucionálních investorů. „Pokud se budou úrokové sazby držet vysoko po dlouhou dobu, bude to mít negativní dopad i na krypto,“ myslí si.

Přečíst článek

Firmy Jane Street a Jump Crypto podle agentury Bloomberg ustoupí od obchodování s kryptoměnami ve Spojených státech, a to kvůli sílícímu tlaku tamních regulačních úřadů. Obě firmy, které poskytovaly prostředky kupujícím i prodávajícím, patřily k hlavním tvůrcům trhu. Situace s likviditou by se tak mohla ještě zhoršit.

Likvidita je pro kryptoměnové trhy velkým problémem od uzavření Silvergate a Signature Bank. To byly dvě klíčové platformy, které lidé využívali k nákupům na trhu s kryptoměnami.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Největší kryptoměnová burza na světě Binance (ilustrační foto)

Kryptoměny padají. Americké úřady žalují největší burzu Binance i jejího zakladatele Zhaa

Přečíst článek
Bitcoin ztrácí na hodnotě.

Až na konci dlouhé fronty. Kolaps kryptoburz ožebračil naivní investory

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme