Reklama

Twitter v App Store zůstane. Bylo to nedorozumění, přiznal Musk po schůzce s šéfem Applu

Elon Musk urovnal spory s Applem
ČTK
 ČTK

Nový majitel Twitteru Elon Musk v pondělní sérii tweetů obvinil společnost Apple ze sabotáže jeho sociální sítě. Nejenže na ní Apple již téměř neinzeruje, ale měl také uvažovat o vyřazení aplikace z App Store. To ale Muskovi na společné schůzce vyvrátil přímo šéf Applu Tim Cook. Spory jsou minulostí, uvedl po setkání Musk.

Reklama

Šéf společnosti Twitter Elon Musk se ve středu setkal s šéfem společnosti Apple Timem Cookem. Navštívil jej v hlavních kancelářích Applu v kalifornském Cupertinu a bavili se především o sporech, které mezi oběma podniky v minulých dnech vyvstaly. Musk po setkání oznámil, že spory jsou minulostí a že ani nehrozí, že by Apple vyřadil aplikaci Twitter ze svého virtuálního obchodu App Store, jak Musk naznačoval.

„Byl to příjemný rozhovor. Mimo jiné jsme vyřešili i to nedorozumění, že by Twitter mohl být potenciálně stažen z App Store. Tim jasně řekl, že Apple o tom vůbec neuvažoval,” napsal Musk na síti, kterou vlastní.

Musk tento týden zveřejnil na Twitteru několik příspěvků, ve kterých si stěžoval na politiku Applu v obchodě s aplikacemi App Store, včetně poplatků. Napsal také, že pokud by Apple z tohoto obchodu vyřadil aplikaci Twitter, uvažoval by Musk o zahájení výroby alternativního telefonu.

Elon Musk

Zaberete? Nebo jdete? Odpověď chci do čtvrtka, vyzval Musk zaměstnance Twitteru

Jeden jediný klik rozhodne o osudu zaměstnanců Twitteru, kteří přestáli první vlnu padáků. Nový majitel a šéf sociální sítě Elon Musk jim zaslal e-mail s odkazem, na němž mají odsouhlasit nové pracovní podmínky. V nich se mimo jiné zavazují k mimořádnému pracovnímu nasazení, kdy přesčasy budou nový standard. Pokud na podmínky nepřistoupí, budou muset Twitter opustit s tříměsíčním odstupným v kapse.

Přečíst článek

Obnovené účty

Když Musk v pondělí napsal, že výrobce telefonů iPhone pohrozil vyřazením aplikace Twitter z obchodu App Store, odvolával se na pravidla cenzury v Applu. Musk si také postěžoval, že Apple už na Twitteru neinzeruje, a naznačil tak, že firma se snaží cenzurovat obsah na platformě.

„Apple už téměř přestal na Twitteru inzerovat. Znamená to, že firmě se nelíbí, když je v Americe svoboda slova? napsal Musk v pondělí. Téhož dne spustil na sociální síti anketu, kde se svých fanoušků ptal, zda by měl Apple zveřejnit veškerá opatření k cenzuře, která přijal a která se dotýkají klientů firmy. Souhlasně se vyjádřilo zhruba 85 procent z přibližně dvou milionů hlasujících, uvedl server televize Fox News.

Musk se považuje za podporovatele absolutní svobody projevu. V listopadu prohlásil, že společnost Twitter zaznamenala masivní propad příjmů, z čehož obvinil skupiny aktivistů, kteří podle něj tlačí na zadavatele reklamy, aby na Twitteru neinzerovali. Prodej reklamy se na příjmech společnosti Twitter podílí zhruba z 90 procent.

Apple

Bigtechy v krizi. Už i Apple propouští

Americká společnost Apple minulý týden propustila zhruba stovku smluvních náborářů. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg, která tento krok dává do souvislosti se snahou firmy omezit výdaje i nabírání zaměstnanců. Škrty podle ní ilustrují, že ve společnosti dochází k útlumu.

Přečíst článek

Musk firmu Twitter převzal na konci října zhruba za 44 miliard dolarů (přes bilion korun). Od té doby už obnovil funkčnost některých zablokovaných účtů, včetně toho, který patřil bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Předchozí vedení Twitteru účty některým známým lidem blokovalo na základě vlastních pravidel o šíření dezinformací.

Musk vedle Twitteru šéfuje i dalším firmám, například automobilce Tesla nebo vesmírné společnosti SpaceX. Aktuálně je nejbohatším člověkem na světě, agentura Bloomberg jeho majetek vyčíslila na 189 miliard dolarů (4,4 bilionu korun).

Elon Musk

Chudák Musk. Letos přišel už o sto miliard dolarů

Hodnota majetku amerického podnikatele a šéfa automobilky Tesla Elona Muska se od začátku letošního roku snížila o více než 100 miliard dolarů (zhruba 2,4 bilionu korun). Na vině je především pokles ceny akcií Tesly na dvouleté minimum, uvedla agentura Bloomberg. Podle jejího indexu miliardářů se během pondělí hodnota Muskova majetku snížila o 8,6 miliardy na 169,8 miliardy dolarů (zhruba čtyři biliony korun).

Přečíst článek

Apple začal v Česku prodávat nové telefony

Jak slíbil, tak koná. Apple zdražuje služby o desítky procent

Za nové telefony s logem nakouslého jablka si lidé mimo Ameriku letos již připlácejí. Důvodem je nárůst cen materiálů, sílící dolar i problémy se subdodavately zejména z Číny. Apple zároveň avizoval, že v brzké době začne zvyšovat ceny i u svých služeb. V těchto dnech tak přicházejí českým uživatelům nové ceníky za jejich předplatné. A připlatí si i desítky procent.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme