Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Posílejte pravdu! Trump má novou sociální síť a na ní první uživatele

Donald Trump, bývalý prezident USA
ČTK/AP
Petra Jansová
pej

Následujte pravdu! Tak od dneška láká nové americké uživatele ke sledování nová aplikace mediální společnosti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Píše se v popisku aplikace na App Store.

Reklama

Aplikace Truth Social funguje podobně jako Twitter. Uživatelé na nové sociální mohou posílat krátké příspěvky, které se v aplikaci označují jako „pravdy“, jež mohou další lidé sdílet, označit srdíčkem nebo na ně reagovat.

Twitter, kdysi oblíbená Trumpova platforma, která mu krátce po nepokojích v sídle Kongresu z loňského 6. ledna zablokovala účet. Měl na ni téměř 89 milionů sledujících uživatelů. Bývalý prezident podle Twitteru svými příspěvky podněcoval násilí. Po konci svého mandátu přišel Trump o účty rovněž na sítích Facebook a YouTube. 

Ceny bytů letí vzhůru, všude ve světě, ilustrační foto.

Analýza: Nejdelší fixace na hypotékách jsou nejlevnější. Ale pozor na ně

Na trhu je nový trend: Nejlevnější hypotéky jsou ty s fixací úrokové sazby na 10 či 15 let. U nich se lze u některých bank dostat i pod čtyři procenta. Ve skutečnosti však nejde o až tak výhodnou nabídku, jak by se mohlo zdát.

Přečíst článek

Kdo financuje Trumpovu sociální síť není jasné

Za aplikací Truth Social stojí firma Trump Media & Technology Group (TMTG), podle níž má nová sociální síť skoncovat s „politickou diskriminací“ a má být prostředkem boje proti vlivu velkých technologických firem. Podle agentury Reuters není zcela jasné, kdo rychlý růst společnosti financuje.

Podle šéfa firmy a bývalého kongresmana Devina Nunese má síť první uživatele.  Cílem společnosti je dosáhnout plného provozu platformy v USA do konce března. Podle pozorovatelů zatím není příliš jasné, jak bude nová platforma moderovat obsah příspěvků, za což Trump a další konzervativci nejvíce kritizují technologické společnosti. 

vysoké účty

Pět důvodů, proč letos citelně zdraží nájemné. A rada, jak u toho finančně nevykrvácet

Ceny nájemního bydlení letos citelně vzrostou napříč Českem. Zde je pět stěžejních důvodů, proč se tak stane. A na závěr nechybí rada, co s tím může nájemník dělat.

Přečíst článek

Trump se nicméně vlivu velkých technologických firem zcela vymanit nemůže. Uživatelé v USA chodí na sociální sítě z drtivé většiny z chytrých mobilních telefonů, přičemž v podstatě všechny nyní používají operační systémy iOS od Applu či Android o Googlu. Do nich si uživatelé instalují aplikace pomocí obchodů App Store, respektive Google Play. Obě firmy přitom mohou rozhodnout o vyškrtnutí některých aplikací ze své nabídky, pokud určitým způsobem poruší jimi stanovená pravidla.

Otázkou tak podle řady pozorovatelů zůstává, zda Truth Social nebudou doprovázet podobné problémy jako Parler, které by přiměly Apple proti platformě zakročit.

Zakladatel Microsoftu a filantrop Bill Gates

Miliardář Gates: Díky promoření je víc lidí imunních než díky vakcínám. V budoucnu přijdou další pandemie

Kolem 80 procent světové populace by v současnosti mělo být očkováno nebo přijít do styku s virem způsobujícím covid-19, uvádí průzkum citovaný Billem Gatesem. Zvláště varianta omikron zajistila pravděpodobně dostatečnou imunizaci velké části lidí.

Přečíst článek

Elon Musk

Co dělá skutečný milionář? Nerozhazuje!

Obraz milionáře, jak ho často prezentují média, je naprosto odlišný od skutečnosti, tvrdí Chris Hogan ve své knize Everyday Millionaires, na kterou upozornil server CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme