Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

aplikace - informace o tématu

Tvorba mobilní aplikace

Kolik stojí tvorba mobilní nebo webové aplikace na míru?

Tvorba mobilní nebo webové aplikace na míru je komplexní proces, který může výrazně kolísat v ceně podle různých faktorů. Následující článek poskytne přehled klíčových aspektů, které ovlivňují náklady na vývoj takových aplikací.

Přečíst článek
Tokijská vláda vyvíjí seznamovací aplikaci, má pomoci s nízkou porodností

Japonci vyráží do boje s klesající porodností. Pomoci má speciální seznamovací aplikace

Přečíst článek
Zákon ukládá povinnost ochrany osamocených pracovníků, přesné způsoby už ovšem nedefinuje

Zákon ukládá povinnost ochrany osamocených pracovníků, přesné způsoby už ovšem nedefinuje

Přečíst článek
video

FreshStart: Zkouškové je v plném proudu. Jak si díky umělé inteligenci usnadnit studium

Potřebujete dovysvětlit látku, které nerozumíte? Čeká vás důležitá zkouška a nemáte nikoho, kdo by vám pomohl se na ni připravit? Píšete seminárku a nevíte, jaké téma zvolit nebo jak ho uchopit? Na tohle všechno existuje dostupné řešení: umělá inteligence. V našem článku se dočtete, jak si usnadnit studentský život s AI.

Přečíst článek

Trinity Bank uzavřela smlouvu s Visou, již letos budou exkluzivní karty

Trinity Bank během letošního roku vstoupí na trh platebních karet. Za tímto účelem uzavřela exkluzivní partnerství s jednou z největších globálních platebních sítí, společností Visa.

Přečíst článek
Ředitel EasyPark ČR a SR Patrik Piščák

Patrik Piščák z EasyPark: Chystáme navigaci k prázdným parkovacím místům

Parkování se stává jednou z největších výzev měst 21. století. Ať už pro rezidenty, tak i pro návštěvníky. V letošním roce na český trh vstoupila původně skandinávská aplikace EasyPark, která umožňuje platit za parkování efektivněji než tradiční parkovací automaty. A do budoucna slibuje její šéf pro český a slovenský trh Patrik Piščák ještě mnohem zajímavější novinky. „Chystáme se představit navigaci k volným parkovacím místům na ulici, takže najdete parkování rychleji, a ulice budou mnohem průchodnější.“

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Biden má účet na Trumpově síti Truth Social. Chce tam bojovat proti dezinformacím

Volební štáb amerického prezidenta Joea Bidena začal v pondělí přidávat příspěvky na sociální síť založenou jeho hlavním soupeřem a exprezidentem Donaldem Trumpem. Spuštění účtu na platformě Truth Social vysvětlil tým hlavy státu tím, že to považuje za velmi vtipné.

Přečíst článek
Platby na kontakt už od listopadu. Novinku spustí zatím jen šestice bank

Platby na kontakt už od listopadu. Novinku spustí zatím jen šestice bank

Díky zveřejnění pravidel platebního systému Českou národní bankou (ČNB) mohly už tuzemské banky oznámit, kdy a jak spustí novou a dlouho očekávanou službu platby na kontakt (PNK). První takto zadané platby by tak mohly v Česku proběhnout už začátkem listopadu. Přečtěte si, ve kterých bankách tato služba bude fungovat a jak na to, abyste ji mohli využívat.

Přečíst článek
Spendee je podle CNBC mezi TOP 200 nejlepšími fintechy na světě

Česká appka na správu financí Spendee je podle CNBC mezi TOP 200 nejlepšími fintechy na světě

Česká společnost Spendee se ocitla na seznamu 200 nejlepších finančně technologických (fintech) společností světa. Seznam sestavila zpravodajská televize CNBC spolu s nezávislou společností zabývající se průzkumem trhu Statista. Zařadily na něj firmy, které podle nich vytvářejí inovativní produkty a služby související s technologiemi a financemi.

Přečíst článek
Margrethe Vestagerová, místopředsedkyně EK odpovědná za dohled nad pravidly hospodářské soutěže

Brusel hrozí Microsoftu tučnou pokutou kvůli spojení produktů Teams a Office

Evropská komise vyšetřuje Microsoft, vadí jí spojení produktů Teams a Office.

Přečíst článek
Alipay platební aplikace funguje už i v Česku.

UniCredit Bank zavádí službu Alipay jako první banka na českém trhu

S Alipay nově zaplatíte v tisících obchodů přes platební terminály UniCredit Bank.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Apple čelí v Itálii vyšetřování za nerovný přístup k vývojářům aplikací

Italský antimonopolní úřad (AGCM) vyšetřuje americkou technologickou společnost Apple kvůli údajnému zneužívání dominantní pozice na trhu s aplikacemi. Úřad se domnívá, že Apple znevýhodňuje ostatní vývojáře aplikací tím, že u nich od dubna 2021 uplatňuje přísnější pravidla pro ochranu osobních údajů než u sebe.

Přečíst článek
zleva: Daniel Havel, CEO ThePay, Radim Oulehla, Co-founder Fintree

Fintree s ThePay učí veřejnost fintechové gramotnosti

Podpora široké veřejnosti ve fintechové a finanční gramotnosti. To je společný cíl platební brány ThePay a internetového magazínu Fintree. Jak se jim to po měsících spolupráce daří?

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme