Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Messi začne hrát v Americe. Cena lístku na jeden zápas bude astronomická

Lionel Messi se stal oficiálně hráčem Interu Miami
ČTK
Stanislav Šulc

Americký fotbalový klub Inter Miami oficiálně ukázal svou nejnovější posilu. Tým, za nímž mimo jiné stojí David Beckham, před plným stadionem představil Lionela Messiho, který od nové sezony oblékne dres s číslem 10 v klubových barvách. Fanoušci jásali. Jásat může i klub, který bude moci zvýšit cenu vstupenky, protože již nyní se na sekundárních trzích prodávají lístky na Messiho za astronomické sumy. A jásat může i Messi, který si může přijít na stovky milionů dolarů.

Reklama

Nejlepší fotbalista planety Lionel Messi se chystá dobýt Ameriku. V noci na pondělí středoevropského času se představil v dresu klubu Inter Miami, který si od nové posily slibuje pořádný výkonnostní nárůst. Za to je ochoten kapitánovi mistrů světa z Kataru zaplatit za dva a půl roku 150 milionů dolarů, uvádí agentura Bloomberg.

Ačkoli jde o obří sumu, pro Messiho má tato částka poněkud zvláštní příchuť. Kvůli nabídce od spolumajitele miamského klubu Davida Beckhama totiž odmítl ještě vyšší částku. Saúdskoarabský klub Al-Hilal mu podle informací z tisku totiž nabízel 400 milionů dolarů. Ročně. Podle portálu Sportico se díky aktuální smlouvě s Inter Miami celkové Messiho kariérní příjmy vyšplhají k částce 1,6 miliardy dolarů.

Připomeňte si finále mistrovství světa v Kataru, kde Messiho Argentina porazila Francii👇

Nejlepší momenty finále MS v Kataru

Messi však raději vsadil na americkou ligu. Součástí dealu jsou totiž také klubové akcie a možnost podílet se na tržbách plynoucích z lukrativních smluv s takovými firmami, jako jsou Apple nebo Adidas.

Drahý jako Taylor Swift

Lionel Messi by si podle spekulací médií mohl za Inter Miami zahrát již 21. července proti mexickému klubu Cruz Azul. Půjde totiž o první zápas Interu Miami na domácí půdě po letním přestupovém oknu.

FreshStart: Jak vychovat top fotbalistu? Začít s atletickou průpravou, razí šéf fotbalové akademie
video

FreshStart: Jak vychovat top fotbalistu? Začít s atletickou průpravou, razí šéf fotbalové akademie

Před osmi lety se Alex Zbur rozhodl založit Fotbalovou akademii Praha. Chtěl na to ale jít jinak, a proto společně s ní vznikla i Sportovní akademie Praha. Šéf obou akademií totiž věří, že nejlepším fotbalistou se může stát jen všestranný sportovec. A proč si myslí, že se český fotbal na té nejvyšší úrovni nemůže vyrovnat tomu evropskému? Podívejte se na nový díl pořadu FreshStart s Alexem Zburem.

Přečíst článek

A ceny vstupenek na tento zápas se na sekundárním trhu stávají horkým zbožím. Podle agentury Bloomberg se průměrná cena vstupenky na toto utkání na platformě SeatGeek vyšplhala na částku 2600 dolarů, tedy podle aktuálního kurzu na 55 tisíc korun. Bloomberg dodává, že tím se Messi zařadil mezi nejdražší hvězdy Ameriky. Tou aktuální je totiž Taylor Swift, na níž se lístky na poslední chvíli prodávají za 2625 dolarů.

Nejlevnější lístek přitom aktuálně stojí 950 dolarů. Bloomberg připomíná, že například vstupenka na sváteční utkání, které Inter Miami 4. července sehrálo proti Columbus Crew, stála 29 dolarů. Jedná se tedy nárůst v rádu tisíců procent.

Klub v problémech

Zlákání Lionela Messiho je pro Inter Miami klíčová sázka na budoucnost. Messi jako spolumajitel klubu totiž může přilákat jeho známé spoluhráče. Odborníci se shodují, že by klub mohli posílit například Sergio Busquets nebo Luis Suarez.

Dočkal se, Lionel Messi líbá trofej pro mistra světa.

Lionel Messi: fotbalový sen, který se stal skutečností. A běží dál

Málokterý sportovní příběh by mohl mít šťastnější konec než ten Lionela Messiho. Argetinská fotbalová ikona se v roce 2022 stala legendou. Stačilo málo, vyhrát mistrovství světa. Konečně, chtělo by se dodat. I proto je Messi jeden z deseti osobností roku 2022 portálu newstream.cz.

Přečíst článek

Tím by se mohla ještě zvýšit hodnota klubu. Ten byl na konci loňského roku portálem Sportico naceněn na 585 milionů dolarů a patřil tak mezi desítku nejcennějších klubů Major League Soccer, tedy americké fotbalové ligy. Jde tak o výrazný nárůst hodnoty, protože David Beckham jej po odchodu do hráčského důchodu odkoupil za 25 milionů dolarů. V současnosti má britská fotbalová legenda v klubu již jen minoritní podíl.

Vstup Lionela Messiho do americké ligy by pak měl být i událostí pro cenou Major League Soccer. Ta totiž stále bojuje o diváky a fanoušky a ztrácí proti lize amerického fotbalu, baseballové lize, NBA i NHL. Vedení ligy si tak slibuje, že příchod nejslavnějšího hráče planety by to mohl změnit.

Messiho fotbalový titul argentinskou ekonomiku nespasil. Inflace překročila sto procent

Messiho fotbalový titul argentinskou ekonomiku nespasil. Hyperinflace překročila sto procent

Nedávné vítězství Argentiny v čele s fenomenálním Lionelem Messim na fotbalovém mistrovství světa v Kataru vzbudilo v zemi potácející se dlouhodobě v ekonomické krizi naději, že „nakopne“ tamní ekonomiku. Nestalo se. Inflace v únoru překročila hranici hyperinflace, tedy sta procent, což se stalo v jihoamerické zemi poprvé od začátku devadesátých let.

Přečíst článek

Rodinné řeznictví z Loun překvapilo chytrým placením. Systém si pochvalují i senioři

Mít otevřenou hlavu nápadům vyplácí, zvlášť ve světě podnikání. Své o tom ví i Daniel Stříbrný, majitel rodinného řeznictví z Loun, který si ve svém obchodě všimnul dlouhých front, jež mu často odrazovaly další zákazníky. Díky zavedení bezobslužného systému plateb nyní šetří čas zákazníků i personálu. Zaplacení voňavých uzenin nebo čerstvého masa zde vyřídíte během chvilky a na pár kliknutí. Za budování pozitivního zákaznického zážitku si nyní dokonce prodejna zasloužila ocenění v rámci soutěže Visa Czech Top Shop.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme