Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejslabší, máte padáka. Jak se zaměstnanec Twitteru přímo od Muska dozvěděl o vyhazovu

Elon Musk na Twitteru jednomu ze zaměstnanců potvrdil, že ho vyhodil.
ČTK / AP
 ČTK

Personální oddělení americké internetové společnosti Twitter nedokázalo svému zaměstnanci jednoznačně odpovědět na otázku, zda přišel o práci, nebo ne. Pracovník oddělení produktového designu Halli Thorleifsson se proto s dotazem přímo na Twitteru obrátil na majitele firmy Elona Muska.

Reklama

„Vedoucí vašeho personálního oddělení nedokáže potvrdit, zda jsem zaměstnaný, nebo ne,” napsal Thorleifsson v tweetu Muskovi. „Jakou děláte práci?” zeptal se ho následně Musk. Jejich komunikaci, která připomínala pracovní pohovor v přímém přenosu, s úžasem sledovali další uživatelé twitteru.

Elon Musk

Musk rozdal další výpovědi. Twitter od jeho příchodu přišel o 70 procent zaměstnanců

Společnost Twitter propustila dalších nejméně 200 zaměstnanců, což je asi deset procent její pracovní síly. S odkazem na své zdroje o tom v neděli informoval server listu The New York Times (NYT).

Přečíst článek

Thorleifsson stanici BBC řekl, že ani po devíti dnech, kdy neměl přístup k pracovnímu účtu, pořád nevěděl, zda v Twitteru ještě pracuje. Po sérii následných otázek a odpovědí s Muskem Thorleifsson uvedl, že obdržel e-mail s potvrzením, že byl propuštěn. Uživatelé twitteru si výměnu tweetů mezi Muskem a Thorleifssonem čile sdíleli.

Pětačtyřicetiletý Thorleifsson byl ve firmě manažerem v oddělení produktového designu. Nejasnosti kolem jeho práce označil za zvláštní a mimořádně stresující.

Nic nedělal, reagoval Musk

„Skutečnost je taková, že tento člověk (který je i bez toho už bohatý) nevykonával žádnou skutečnou práci. Jako výmluvu uváděl, že má postižení, které mu brání psát na klávesnici, a současně tweetoval,” napsal Musk. „Nemůžu říct, že bych si toho vážil,” dodal.

Elon Musk

Zběsilý úprk inzerentů z Twitteru. Denní tržby jdou ke dnu o desítky procent

Od loňského října, kdy společnost Twitter převzal miliardář Elon Musk, na stejnojmenné sociální síti pozastavilo výdaje na reklamu přes 500 inzerentů. S odvoláním na své zdroje to uvedl server The Information. Inzerenti to zdůvodňují následným vývojem, který označují za kontroverzní. Denní tržby Twitteru byly 17. ledna podle webu Platformer meziročně o 40 procent nižší.

Přečíst článek

Thorleifsson je původem podnikatel z Islandu. V roce 2014 v Reykjavíku založil firmu na kreativní design Ueno, kterou začátkem roku 2021 prodal právě společnosti Twitter. V rámci akvizice se stal zaměstnancem Twitteru na plný úvazek.

Akcie Tesly znovu udělaly Muska nejbohatším člověkem planety

Akcie Tesly znovu udělaly Muska nejbohatším člověkem planety

Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk se podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg znovu stal nejbohatším člověkem na světě. Pomohl mu k tomu letošní růst akcií Tesly. V prosinci Muska v čele žebříčku vystřídal francouzský podnikatel Bernard Arnault, spoluvlastník skupiny LVMH., která se věnuje prodeji luxusního zboží. Arnault je nyní podle tohoto žebříčku na druhém místě, v jiném žebříčku je stále první.

Přečíst článek

„Pro prodej jsem se rozhodl z několika důvodů, ale jedním z nich je, že mám svalovou dystrofii a mé tělo pomalu, ale jistě selhává,” řekl. „Mám před sebou ještě několik dobrých pracovních let, takže to byl způsob, jak s podnikáním skončit a připravit sebe a svou rodinu na roky, kdy už nebudu moci tolik pracovat.”

Musk firmu Twitter koupil na podzim loňského roku. Ještě v říjnu měl podnik zhruba 7500 zaměstnanců, po snižování nákladů a interních změnách pod Muskovým vedením jich nyní má odhadem asi 2000. Ještě v lednu Musk uváděl, že Twitter zaměstnává zhruba 2300 lidí.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Elon Musk

Koupě Twitteru byla bolestivá, ale správná. Musk si nechal 1500 zaměstnanců z původních osmi tisíc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme