Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hříšné ostrovy z Epsteinovy pozůstalosti koupil miliardář Deckoff. Dostal obří slevu

Hříšné ostrovy na Amerických Panenských ostrovech z Epsteinovy pozůstalosti koupil miliardář Deckoff. Dostal obří slevu
Navin75 / Creative Commons via Flickr / BY-SA 2.0
Veronika Kudrnová
vku

Miliardář Stephen Deckoff koupil dva soukromé ostrovy na Amerických Panenských ostrovech, které dříve vlastnil již zesnulý sexuální delikvent a finančník Jeffrey Epstein. Jako první zprávu přinesl americký Forbes.

Reklama

Deckoff, zakladatel soukromé investiční společnosti Black Diamond Capital Management, zaplatil za oba ostrovy 60 milionů dolarů (asi 1,3 miliardy korun), což je méně než polovina jejich původní požadované ceny.

REPORTÁŽ: Madeira je ostrov mnoha tváří, chutí, zážitků i slavností

Tisíce cest, chutí, barev, výhledů a krajin na jednom místě. Taková je Madeira, zelený, hornatý ostrůvek překypující květinami, ovocem a slavnostmi uprostřed Atlantiku. Můžete na něj zaletět z Prahy kdykoliv po celý rok a pokaždé tam naleznete další a další neuvěřitelná zákoutí, gurmánské speciality a dechberoucí výhledy. Přinášíme reportáž z tohoto úchvatného a rozmanitého portugalského ostrova, který v mnohém připomíná slavný olej Hornatá krajina od Jana Zrzavého. A že jsou strmé madeirské kopce neodolatelné, dokazuje ostatně i tento obraz, jehož krajina okouzlila kupce na aukci tak, že Zrzavého olej strhl s 12 miliony korun aukční rekord roku 2009.

Přečíst článek

Podle soudních spisů Epstein jeden z ostrovů léta využíval k sexuálnímu zneužívání mladých žen. Deckoff chce na ostrovech postavit luxusní turistický rezort.

Jeffrey Epstein s partnerkou Ghislaine Maxwell. zdroj: ČTK

„Deckoff plánuje na větším z ostrovů vybudovat nejmodernější pětihvězdičkové luxusní letovisko světové úrovně s 25 pokoji, které pomůže posílit cestovní ruch, vytvořit pracovní místa a podnítit hospodářský rozvoj v regionu. To vše bude činit s respektem k životnímu prostředí,“ uvádí se v tiskové zprávě o prodeji. O koupi informovala společnost SD Investments, kterou vede Deckoff.

Luxusní vila v rezortu Neano na ostrově Bali

3+1 na Proseku, nebo luxusní vilu na Bali? Češi objevují bydlení v exotických končinách

Bali patří k nejkrásnějším místům na světě. A luxusní vila u moře tu stojí kolem 330 tisíc eur, tedy v přepočtu necelých osm milionů korun. Domy určené k rekonstrukci pak vyjdou ještě na výrazně méně.

Přečíst článek

Značná část výnosů z prodeje je vyplacena vládě Amerických Panenských ostrovů na základě dříve oznámené dohody o narovnání mezi vládou a správci Epsteinovy pozůstalosti,“ stojí dále v oznámení.

Šéf JPMorgan Chase bude v kauze vyslýchán

Správci Epsteinova dědictví a spřízněné subjekty se v listopadu dohodly, že vládě Panenských ostrovů zaplatí více než 105 milionů dolarů za urovnání stížností na obchodování se sexem a zneužívání dětí. Dále pak vládě připadne polovina výnosů z prodeje obou ostrovů Little St. James a Great St. James a dalších 450 tisíc dolarů na řešení škod na větším z ostrovů, kde Epstein nechal srovnat se zemí zbytky staveb starých stovky let.

Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy.

Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy

Jedna z nejúspěšnějších popových zpěvaček v historii Cher se již na podzim rozhodla prodat své honosné sídlo v neorenesančním stylu v celebrity milovaném Malibu na pobřeží Tichého oceánu v Kalifornii. Původní cena 85 milionů dolarů (asi 1,81 miliardy korun) se ale zdála být příliš, a tak se dům se sedmi ložnicemi a devíti koupelnami nyní nabízí se slevou deset milionů dolarů, uvedl deník The Wall Street Journal. Podívejte se na prodávané sídlo ve fotogalerii.

Přečíst článek

Ve stejný den, kdy na veřejnost probublaly informace o prodeji ostrovů v Karibiku, CNBC zjistila, že generální ředitel JPMorgan Chase Jamie Dimon má jít  koncem května k výslechu v souvislosti se žalobami obviňujícími banku z toho, že měla prospěch z obchodování se sexem, které Epstein na svém soukromém ostrově provozoval. Epstein byl dlouhá léta klientem banky JPMorgan Chase a měl v ní uloženy miliony dolarů.

Banka obvinění v žalobách odmítá. Epsteina si však ponechala jako zákazníka až do roku 2013, pět let poté, co se přiznal k vině u floridského státního soudu.

Historické panství v oblasti Filadelfie vlastněné potomky rodiny ropných magnátů Rockefellerů se v březnu 2023 prodalo za 24 milionů dolarů (asi 522 milionů korun).

FOTOGALERIE: Potomci ropných magnátů Rockefellerů prodali historické sídlo u Filadelfie. Za půl miliardy

Po generace vlastnila panství v Chester County u Filadelfie rodina ropných magnátů Rockefellerů. Nyní rozlehlé panství s vinicemi a pastvinami potomci slavného amerického rodu prodali za 24 milionů dolarů (asi 522 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal. Jak malebné sídlo vypadá? Podívejte se ve fotogalerii.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme