Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akciím Tesly se dařilo. Musk zbohatl o desítky miliard dolarů a je znovu první na světě

Akciím Tesly se dařilo, Musk je znovu nejbohatší na světě
ČTK
 ČTK

Americký miliardář a podnikatel Elon Musk je znovu nejbohatším člověkem na světě. Díky květnovém růstu akcií jeho automobilky Tesla sesadil z první příčky generálního ředitele luxusního koncernu LVMH Bernarda Arnaulta. Podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg se Muskův majetek od začátku roku zvýšil o 40,3 procenta na 192 miliard dolarů (4,3 bilionu korun).

Reklama

Akcie výrobce elektromobilů Tesla podle údajů společnosti Eikon v květnu přidaly 24 procent. Musk podle údajů společnosti FactSet vlastní asi 13 procent společnosti Tesla, které tvoří většinu jeho bohatství.

Bernard Arnault

Jedenáct miliard dolarů je pryč. Bernard Arnault během jednoho dne přišel o část jmění

Sektor luxusního zboží zasáhly obavy ze zpomalení růstu v USA. Pro Bernarda Arnaulta, nejbohatšího člověka světa, je to špatná zpráva. Během jednoho dne se jeho jmění ztenčilo o 11,2 miliardy dolarů, píše agentura Bloomberg. 

Přečíst článek

Kromě Tesly americký podnikatel šéfuje i výrobci raket SpaceX a vlastní sociální síť Twitter. Arnault ho z prvního místa v žebříčku sesadil v prosinci, kdy akcie Tesly klesly po jeho akvizici Twitteru za 44 miliard dolarů.

Musk v době napětí vyjednával v Číně

Musk se dnes vrací z dvoudenní návštěvy Číny, kde se sešel s vysokými politickými představiteli včetně ministra zahraničí Čchin Kanga. Návštěva přišla v době doutnajícího napětí mezi Washingtonem a Pekingem a podle analytiků byla znamením, že Čína je pro Teslu důležitým trhem.

Během návštěvy se Kang snažil Muska ujistit, že Čína je otevřená zahraničním podnikům a bude jim i nadále nabízet přátelské obchodní prostředí. Musk také údajně signalizoval další expanzi v Číně, napsal server CNBC.

Elon Musk

Další propad. Hodnota Twitteru spadla na třetinu

Příchod nové výkonné ředitelky Lindy Yaccarinové zatím propad hodnoty Twitteru nezastavil. Americká Fidelity nyní zveřejnila, že cena Twitteru je třetinová ve srovnání s tím, co za ni miliardář Elon Musk zaplatil. Musk Twitter koupil loni za 44 miliard dolarů (zhruba 960 miliard korun).

Přečíst článek

Tesla bude dovážet auta do Severní Ameriky z Číny

Svět naruby. Tesla bude dovážet auta do Severní Ameriky z Číny

Americká automobilka Tesla začala ve své čínské továrně vyrábět verzi elektromobilu Model Y, kterou hodlá prodávat v Kanadě. Poprvé tak bude vyvážet svá auta z Číny do Severní Ameriky. Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na zdroj obeznámený se situací a na interní dokument.

Přečíst článek

Zakladatel a CEO Tesly Elon Musk.

Tesla zvyšuje sázky na Čínu. V Šanghaji bude chrlit baterie Megapack

Společnost Tesla patřící jednomu z nejbohatších mužů planety Elonu Muskovi vybuduje v čínské Šanghaji novou továrnu na baterie Megapack. Firma tak navyšuje sázky na šanghajsou metropoli, kde má již továrnu na výrobu svých elektrických vozů i v okamžiku rostoucího napětí mezi USA a Čínou, poznamenává agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme