Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jedenáct miliard dolarů je pryč. Bernard Arnault během jednoho dne přišel o část jmění

Bernard Arnault
ČTK
Ondřej Bílek
obi

Sektor luxusního zboží zasáhly obavy ze zpomalení růstu v USA. Pro Bernarda Arnaulta, nejbohatšího člověka světa, je to špatná zpráva. Během jednoho dne se jeho jmění ztenčilo o 11,2 miliardy dolarů, píše agentura Bloomberg. 

Reklama

V dubnu jmění Bernarda Arnaulta, zakladatele a šéfa podniku na prodej luxusního zboží LVMH, časopis Forbes vyčíslil na 211 miliard dolarů (4,5 bilionu korun). Po většinu roku 2023 akcie LVMH, která prodává kabelky Louis Vuitton, šampaňské Möet & Chandon a šaty Christian Dior, prudce rostly. Z Arnaulta to udělalo nejbohatšího člověka planety a LVMH se stala nejhodnotnější evropskou firmou, když její hodnota dosáhla 500 miliard dolarů (10,65 bilionu korun).

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle 37. ročníku žebříčku časopisu Forbes šéf podniku na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.

Bernard Arnault je opět na vrcholu, mezi dolarovými miliardáři je jedenáct Čechů

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle 37. ročníku žebříčku časopisu Forbes šéf podniku na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault. Majetek tohoto francouzského podnikatele časopis vyčíslil na 211 miliard dolarů (4,5 bilionu korun). Seznam nejbohatších lidí z Česka vede Renáta Kellnerová, do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo 11 Čechů.

Přečíst článek

V úterý se ale situace změnila. Akcie LVMH na pařížské burze klesly o pět procent, který z evropského luxusního sektoru vymazal asi 30 miliard dolarů, píše Bloomberg

I po úterním propadu má francouzský miliardář stále čisté jmění 191,6 miliardy dolarů, letos zatím přidal 29,5 miliardy dolarů.

Bernard Arnault, majitel LVMH

Luxus táhne. Hodnota LVMH miliardáře Arnaulta překročila půl bilionu dolarů, jako první firmy v Evropě

Francouzský výrobce luxusního zboží LVMH se v pondělí stal první evropskou společností, která překonala tržní hodnotu 500 miliard dolarů (10,65 bilionu korun). Mateřská společnost Louis Vuitton, Moët & Chandon a Hennessy, stejně jako značky včetně obchodů Givenchy, Bulgari a Sephora, oznámily 17procentní nárůst tržeb za první čtvrtletí, což je více než dvojnásobek očekávání analytiků. Akcie vyletěly na rekordní maxima.

Přečíst článek

Rozdíl mezi jměním Arnaulta a Elona Muska, majitele a šéfa společností Tesla a SpaceX a druhého nejbohatšího člověka světa, se zmenšil na pouhých 11,4 miliardy dolarů.

Stanislav Šulc: Černý čtvrtek Elona Muska. Ozvala se karma?

Stanislav Šulc: Černý čtvrtek Elona Muska. Ozvala se karma?

Během jediného dne se bohatství Elona Muska propadlo o 13 miliard dolarů, tedy ještě o víc, než dokázal prošutrovat ministr financí Zbyněk Stanjura za první kvartál letošního roku. Ve čtvrtek 20. dubna tak Musk zjistil, že když se nedaří, tak se prostě nedaří.

Přečíst článek

Podle analytiků za propadem stojí zpomalení růstu v USA, která se odráží v nižší poptávce po luxusu. Například analytici Deutsche Bank Matt Garland a Adam Cochrane očekávají, že investoři budou u evropských luxusních akcií opatrnější.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bernard Arnault

Boj o moc v domě šampaňského, šperků a módy. Kdo z pěti dětí získá impérium, co vládne luxusu celého světa?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme