Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další propad. Hodnota Twitteru spadla na třetinu

Elon Musk
ČTK
Ondřej Bílek
obi

Příchod nové výkonné ředitelky Lindy Yaccarinové zatím propad hodnoty Twitteru nezastavil. Americká Fidelity nyní zveřejnila, že cena Twitteru je třetinová ve srovnání s tím, co za ni miliardář Elon Musk zaplatil. Musk Twitter koupil loni za 44 miliard dolarů (zhruba 960 miliard korun).

Reklama

Začátkem května jmenoval Elon Musk bývalou šéfku inzerce NBCUniversal Yaccarinonovou generální ředitelkou Twitteru, sliboval si od toho, že se společnosti podaří zvrátit propad příjmů z reklamy. Jenže Fidelity nyní oznámila, že Twitter se klesl na třetinu hodnoty, kterou měl loni na podzim, píše agentura Bloomberg.

Novou výkonnou ředitelkou Twitteru bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska.

Potvrzeno. Novou šéfkou Twitteru bude Linda Yaccarinová

Novou výkonnou ředitelkou americké internetové společnosti Twitter bude Linda Yaccarinová. V čele podniku vystřídá miliardáře Elona Muska, který loni Twitter koupil za 44 miliard dolarů (nyní zhruba 960 miliard korun). Musk to potvrdil na svém twitterovém účtu. Už během dne do médií uniklo, že miliardář Musk za sebe hledá náhradu a že jedná s vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBCUniversal Yaccarinoovou.

Přečíst článek

Sám Musk, který je nyní jakožto šéf automobilky Tesla v Číně, nedávno připustil, že Twitter přeplatil. Nicméně Bloomberg upozorňuje, že není jasné na základě čeho nyní Fidelity snížila hodnotu Twitteru.

Elon Musk

Muskovo působení v Twitteru seřízlo hodnotu firmy o polovic

Elon Musk převzal Twitter loni na podzim, když za sociální síť po soudních tahanicích nakonec zaplatil 44 miliard dolarů a stáhl veškeré akcie z burzy. Od té chvíle se však hodnota Twitteru prudce propadá.

Přečíst článek

Twitter se po nástupu Muska potýkal s finančními problémy, jeho nevyzpytatelné rozhodování a problémy s moderováním obsahu vedly k poklesu příjmů z reklamy o polovinu. Pokus získat zpět tyto příjmy prodejem předplatného Twitter Blue se zatím nezdařil. Na konci března se k nové službě zaregistrovalo méně než 1 procento měsíčních uživatelů sociální sítě.

Mezi nové funkce, které má brzy představit sociální síť Twitter, bude patřit možnost hovorů a videohovorů a zasílání šifrovaných zpráv, uvedl šéf Twitteru Elon Musk.

Twitter dostane nové funkce. Šéf Musk přislíbil hovory a šifrované zprávy

Mezi nové funkce, které má brzy představit sociální síť Twitter, bude patřit možnost hovorů a videohovorů a zasílání šifrovaných zpráv. Uvedl to šéf Twitteru Elon Musk. Verze šifrovaných přímých zpráv má být k dispozici již dnes.

Přečíst článek

Musk aspoň před třemi týdny přislíbil, že Twitter brzy dostane nové funkce, mezi které bude patřit možnost hovorů a videohovorů a zasílání šifrovaných zpráv.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Placené účty zastaví umělou inteligenci, slibuje Musk. Kdo platit nechce, bude mít chudší kanál

Placené účty zastaví umělou inteligenci, slibuje Musk. Kdo platit nechce, bude mít chudší kanál

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme