Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla zvyšuje sázky na Čínu. V Šanghaji bude chrlit baterie Megapack

Zakladatel a CEO Tesly Elon Musk.
ČTK
 nst
nst

Společnost Tesla patřící jednomu z nejbohatších mužů planety Elonu Muskovi vybuduje v čínské Šanghaji novou továrnu na baterie Megapack. Firma tak navyšuje sázky na šanghajsou metropoli, kde má již továrnu na výrobu svých elektrických vozů i v okamžiku rostoucího napětí mezi USA a Čínou, poznamenává agentura Bloomberg.

Reklama

Musk je podle agentury aktuálně na návštěvě v Číně a oznámení o další investici přišlo při slavnostním podpisu dohody mezi vrcholnými řediteli Tesly Tomem Zhu, Tao Linem a místostarostou Šanghaje Wu Qingem. Výstavba má začít ještě letos ve třetím čtvrtletí, první baterie by měly být dodány už v druhém kvartálu roku 2024.

Baterie Megapack je určena jako statický stabilizační prvek energetické sítě, který by teoreticky měl dokázat uskladnit energii pro zhruba 3600 domácností na jednu hodinu. Počáteční produkce nové továrny je odhadována na 10 tisíc Megapacků ročně, což by měl být ekvivalent asi 40GWh energie. Produkty budou prodávány globálně.

Zakladatel a CEO Tesly Elon Musk letí do Číny.

Elon Musk se opět míchá do politiky. Po Putinovi chce jednat s Číňany

Zakladatel automobilky Tesla a majitel sociální sítě Twitter jede na návštěvu Číny. Děje se tak v situaci, kdy jsou čínsko-americké vztahy na bodě mrazu. Média spekulují, že bude v Šanghaji jednat s místními politiky kvůli tamní továrně Tesly. To všechno tajně.

Přečíst článek

Oznámení o dalším investičním záměru Tesly v Číně přišlo krátce po návštěvě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v zemi, při níž byly odhaleny plány společnosti Airbus ke zdvojnásobení lokální produkce letadel A320 v Tianjinu.

Bloomberg dodává, že jde o zajímavý vývoj v době, kdy firmy jako například Apple naopak Čínu opouštějí a soustředí se na geopolitickou diverzifikaci své produkce v Asii. Apple tak přesouvá část produkce svých iPhonů do Vietnamu.

Tesla v Číně loni vyrobila na 711 tisíc elektromobilů, respektive 52 procent své globální produkce. Firma v zemi vyrábí od roku 2019.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme