Reklama

Kdo zaplatil za oběd s Warrenem Buffettem 19 milionů dolarů?

Warren Buffett
ČTK
Petra Jansová
pej

Charitativní aukce, v níž se dražil oběd s americkým investorem a filantropem Warrenem Buffettem, vynesla rekordní částku. Ta poputuje do rukou sanfranciské charitativní organizace Glide, upozornila agentura Reuters.

Reklama

Páteční aukce na portálu eBay, která vynesla 19 milionů dolarů (447 milionů korun), byla jednadvacátou a poslední dražbou soukromého oběda s Buffettem, upozornila Reuters.  Její výtěžek půjde sanfranciské charitativní organizaci Glide, která ůse stará o bezdomovce, chudé a drogově závislé v sanfranciské čtvrti Tenderloin. 

Ve 21 aukcích získal Buffett pro Glide více než 53 milionů dolarů.

Warren Buffett

Buffett zase konal dobro. Na charitu věnoval akcie Berkshire za čtyři miliardy dolarů

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett věnoval akcie své firmy Berkshire Hathaway zhruba za čtyři miliardy dolarů (94,3 miliardy korun) Nadaci Billa a Melindy Gatesových a čtyřem rodinným charitám. Dar je součástí Buffettova slibu, že se postupně vzdá téměř veškerého svého majetku.

Přečíst článek

Páteční aukce dalece předčila tu minulou v roce 2019, kdy s nabídkou 4,57 milionu dolarů zvítězil podnikatel s kryptoměnami Justin Sun. Kdo byl úspěšný tentokrát, zatím není známo. "Pravděpodoně ale půjde o šťastného a bohatého člověka," napsala Reuters.

Letošní vítěz aukce se s Buffettem sejde ve steakhouse Smith & Wollensky na Manhattanu. Mluvit s ním mlže o čemkoliv, krom toho, do čeho bude investovat příště.

Warren Buffett

Buffett opět na nákupech. Portfolio rozšířil o podíl v bance Citigroup

Investiční společnost Berkshire Hathaway koupila podíl v bance Citigroup za tři miliardy dolarů (71 miliard korun). Firma miliardáře Warrena Buffetta se zároveň zbavila téměř celého podílu za 8,3 miliardy dolarů v telekomunikační společnosti Verizon Communications.

Přečíst článek

Warren Buffett

Tohle bude velké. Oběd s Buffettem se letos draží naposled, výtěžek jde na charitu

Po dvouleté přestávce se letos opět uskuteční charitativní aukce oběda se známým americkým investorem a miliardářem Warrenem Buffettem, konat se ale bude již naposledy. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na nadaci Glide Foundation ze San Franciska, do které peníze z aukce směřují.

Přečíst článek

 

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme