Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Buffett opět na nákupech. Portfolio rozšířil o podíl v bance Citigroup

Warren Buffett
ČTK
 ČTK

Investiční společnost Berkshire Hathaway koupila podíl v bance Citigroup za tři miliardy dolarů (71 miliard korun). Firma miliardáře Warrena Buffetta se zároveň zbavila téměř celého podílu za 8,3 miliardy dolarů v telekomunikační společnosti Verizon Communications.

Reklama

Koupě Citigroup, ve které skupina bude vlastnit 2,8 procenta, přichází v době, kdy se Berkshire zbavila zbývajícího podílu v konkurenční bance Wells Fargo, kterou vlastnila více než tři desetiletí. V regulačním spisu, ve kterém popisuje své akciové investice ve Spojených státech k 31. březnu, Berkshire oznámila také nové podíly v chemické společnosti Celanese, pojišťovací holdingové společnosti Markel a v distributorovi léků McKesson.

Buffett v předchozích letech, kdy se akcie nejprve vinou pandemie propadly a následně prudce rostly, vyčkával, v letošním prvním čtvrtletí ale nakupoval hodně. Berkshire utratila v kvartálu za akcie 51,1 miliardy dolarů, včetně dříve zveřejněných podílů ve společnostech Chevron a Occidental Petroleum, výrobci počítačů a tiskáren HP a ve videoherní firmě Activision Blizzard.

Buffett, kterému bylo na konci srpna 91 let, často kupuje akcie ve firmách, když nemůže nalézt celou firmu, kterou by přidal do stáje Berskhire. V té jsou nyní desítky společností z oblasti pojišťovnictví, energetiky, potravinářství, maloobchodu, průmyslu, železnice a dalších sektorů. Prostředků na nákupy během současného poklesu akciových trhů má jeho konglomerát dost - loňský rok zakončil s téměř rekordní částkou 146,7 miliardy dolarů v hotovosti na účtu.

Warren Buffett a Charlie Munger

Buffett přikoupil akcie Applu za stamiliony. A nakupoval by dál, kdyby nezdražily

Miliardář a filantrop Warren Buffett nakoupil v prvním čtvrtletí akcie společnosti Apple za 600 milionů dolarů (14,1 miliardy korun). Využil k nákupům třídenního poklesu ceny a kdyby Apple neoživil, nakoupil by další, píše CNBC.

Přečíst článek

Warren Buffett

Buffett přikoupil další pojišťovnu, v přepočtu za víc než čtvrt bilionu korun

Americká společnost Berkshire Hathaway investora Warrena Buffetta koupí za 11,6 miliardy dolarů (259 miliard korun) pojišťovnu Alleghany.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

David Šnajdr, ředitel české pobočky XTB

Stále více Čechů realizuje své plány pomocí pasivního investování

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme