Chutě Thajska v pražském hotelu. Navštívili jsme Afternoon tea ve stylu hitu Bílý lotos
Jste fanoušky seriálového hitu z produkce HBO Bílý lotos? Pak navštivte pražský hotel Four Seasons. Ten připravil speciální Afternoon Tea, odpolední čaj, který je tímto seriálem inspirovaný.
Úspěšný seriál se v hotelích Four Seasons natáčí. A pražský hotel Four Seasons se vedle Bangkogu, Singapuru a Londýna stal jedním ze čtyř hotelů tohoto kanadského řetězce, který na počest seriálu seriálu připravil odpolední čaj. Kdo by od lotosového odpoledního čaje na místo britské klasiky očekával exotické asijské chutě, trefil by se do černého.
Vizuální požitek je tu minimálně polovinou zážitku. Od servírování na v Itálii speciálně vyrobených podnosech připomínajícím lotosový květ, až po prezentaci se suchým ledem – pravděpodobně pro působivou připomínku dálných tropů. I prostor samotné Gallery Lounge, kde se odpolední čaj podává, má svojí výzdobou připomínat tropické Thajsko.
Jednohubky nabité chutí
Exotický odpolední čaj začíná s thajským salátem s humrem, doplněný chilli gelem. Pokračujeme marinovaným lososem na rýžovém krekru, hovězí „Larb“ se podávaná v listech salátu a končíme thajskou tartaletkou s vejcem. Vše je velikosti jednohubek, ale nabité thajskými chutěmi.
Následně nemohou chybět tradiční scones. Ty jsou v aromatickém provedení se zázvorem a kardamomem. Také na jahodový džem zapomeňte, tady se na ně maže mascarpone a pikantní mangové chutney.
Nedělní brunch plný chutí nabízí pražský hotel Mama Shelter. Pestrý výběr jídel s uvolněnou atmosférou za dobrou cenu ocení každý, kdo na nedělním brunchi nepotřebuje vypít litr levného vína.
RECENZE: Chcete na dobrý brunch? Pak zajděte do Mama Shelteru
Enjoy
Poslední část patří sladkému. „Thajská blaženost“ kombinuje zakysanou smetanu, skořici a mangový kompot. Vanilkový „Dòk Mái“ je vanilková pěna s pohankou banánovou tartaletka má zase krém s výraznou vůní limetkových listů, které se hojně používají v thajské kuchyni. Jak vidno nejde o žádné běžné „dortíky“.
Čaj doplňuje krátké koktejlové menu inspirované třemi sériemi The White Lotus. Hajský ostrov Maui reprezntuje tropický koktejl Pineapple Suite s ananasem a tequilou. Poctou Sicílii je The Lotus s ginem a jasmínem. Aktuální řadu a thajský Koh Samui vystithuje Coconut Paradise: koktejl z vodky, kokosu a s vůni thajského pandánu.
Napravená reputace
Na odpolední čaj do Four Seasons jsem zavítal po patnácti měsících a rozdíl nemohl být markantnější. Po mé tehdejší návštěvě jsem hotelu vytkl, že dezerty byly vizuálně nádherné, ale chuťově poněkud mdlé. Jako by si tuto zpětnou vazbu vzali k srdci a tentokrát se místní kuchaři a cukráři předvedli opět oku lahodící odpolední čaj, který ale zároveň nabili perfektními kombinacemi chutí.
Za tento (nejen) gastronomický zážitek zaplatíte 1450 korun za osobu. Four Seasons ho podává od pátku do neděle a to až do začátku května.
Pražské hotely mají za sebou jeden z nejúspěšnějších roků v historii. Generální ředitel hotelu Prague Marriott Robert Grader v rozhovoru pro newstream.cz odhaluje, jak se mění složení hostů, proč se hotelová lobby stávají centrem dění a jak nové trendy v hotelnictví ovlivňují trh. Prozrazuje také, jaké výzvy a příležitosti čekají pražské hotely v roce 2025, nebo na čem majitelé hotelů nejvíce vydělávají.
Ředitel pražského Marriottu: České metropoli stále chybějí lepší letecká spojení
Zprávy z firem
Kdy poprvé Pavel Sapík vařil na Pražském Hradě? Co se naučil od svého táty, slavného kuchaře Jaroslava? A jsou Češi lepší zákazníci než cizinci? Odemykáme rozhovor s šéfkuchařem Brick´s Pavlem Sapíkem, který vyšel v zimním čísle magazínu Newstream CLUB.
Pavel Sapík: Češi v restauracích utrácejí mnohem víc než cizinci
Enjoy
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.