Chutě Thajska v pražském hotelu. Navštívili jsme Afternoon tea ve stylu hitu Bílý lotos

Jste fanoušky seriálového hitu z produkce HBO Bílý lotos? Pak navštivte pražský hotel Four Seasons. Ten připravil speciální Afternoon Tea, odpolední čaj, který je tímto seriálem inspirovaný.
Úspěšný seriál se v hotelích Four Seasons natáčí. A pražský hotel Four Seasons se vedle Bangkogu, Singapuru a Londýna stal jedním ze čtyř hotelů tohoto kanadského řetězce, který na počest seriálu seriálu připravil odpolední čaj. Kdo by od lotosového odpoledního čaje na místo britské klasiky očekával exotické asijské chutě, trefil by se do černého.
Vizuální požitek je tu minimálně polovinou zážitku. Od servírování na v Itálii speciálně vyrobených podnosech připomínajícím lotosový květ, až po prezentaci se suchým ledem – pravděpodobně pro působivou připomínku dálných tropů. I prostor samotné Gallery Lounge, kde se odpolední čaj podává, má svojí výzdobou připomínat tropické Thajsko.
Jednohubky nabité chutí
Exotický odpolední čaj začíná s thajským salátem s humrem, doplněný chilli gelem. Pokračujeme marinovaným lososem na rýžovém krekru, hovězí „Larb“ se podávaná v listech salátu a končíme thajskou tartaletkou s vejcem. Vše je velikosti jednohubek, ale nabité thajskými chutěmi.
Následně nemohou chybět tradiční scones. Ty jsou v aromatickém provedení se zázvorem a kardamomem. Také na jahodový džem zapomeňte, tady se na ně maže mascarpone a pikantní mangové chutney.
Nedělní brunch plný chutí nabízí pražský hotel Mama Shelter. Pestrý výběr jídel s uvolněnou atmosférou za dobrou cenu ocení každý, kdo na nedělním brunchi nepotřebuje vypít litr levného vína.
RECENZE: Chcete na dobrý brunch? Pak zajděte do Mama Shelteru
Enjoy
Poslední část patří sladkému. „Thajská blaženost“ kombinuje zakysanou smetanu, skořici a mangový kompot. Vanilkový „Dòk Mái“ je vanilková pěna s pohankou banánovou tartaletka má zase krém s výraznou vůní limetkových listů, které se hojně používají v thajské kuchyni. Jak vidno nejde o žádné běžné „dortíky“.
Čaj doplňuje krátké koktejlové menu inspirované třemi sériemi The White Lotus. Hajský ostrov Maui reprezntuje tropický koktejl Pineapple Suite s ananasem a tequilou. Poctou Sicílii je The Lotus s ginem a jasmínem. Aktuální řadu a thajský Koh Samui vystithuje Coconut Paradise: koktejl z vodky, kokosu a s vůni thajského pandánu.
Napravená reputace
Na odpolední čaj do Four Seasons jsem zavítal po patnácti měsících a rozdíl nemohl být markantnější. Po mé tehdejší návštěvě jsem hotelu vytkl, že dezerty byly vizuálně nádherné, ale chuťově poněkud mdlé. Jako by si tuto zpětnou vazbu vzali k srdci a tentokrát se místní kuchaři a cukráři předvedli opět oku lahodící odpolední čaj, který ale zároveň nabili perfektními kombinacemi chutí.
Za tento (nejen) gastronomický zážitek zaplatíte 1450 korun za osobu. Four Seasons ho podává od pátku do neděle a to až do začátku května.
Pražské hotely mají za sebou jeden z nejúspěšnějších roků v historii. Generální ředitel hotelu Prague Marriott Robert Grader v rozhovoru pro newstream.cz odhaluje, jak se mění složení hostů, proč se hotelová lobby stávají centrem dění a jak nové trendy v hotelnictví ovlivňují trh. Prozrazuje také, jaké výzvy a příležitosti čekají pražské hotely v roce 2025, nebo na čem majitelé hotelů nejvíce vydělávají.
Ředitel pražského Marriottu: České metropoli stále chybějí lepší letecká spojení
Zprávy z firem
Kdy poprvé Pavel Sapík vařil na Pražském Hradě? Co se naučil od svého táty, slavného kuchaře Jaroslava? A jsou Češi lepší zákazníci než cizinci? Odemykáme rozhovor s šéfkuchařem Brick´s Pavlem Sapíkem, který vyšel v zimním čísle magazínu Newstream CLUB.
Pavel Sapík: Češi v restauracích utrácejí mnohem víc než cizinci
Enjoy
JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.
Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?
Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.
Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.
A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.
Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v červnu.