Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Thajci otočili. Po turistech nebudou vyžadovat očkovaní proti covidu

Phúket
iStock
Veronika Kudrnová
vku

Thajci nakonec nebudou po turistech vyžadovat očkování proti covidu. Země zrušila všechna vstupní pravidla pro cestující, na kterých se tamní vláda dohodla minulý týden a platná měla být od pondělí. S odkazem na prohlášení ministra zdravotnictví Anutina Charnvirakula o tom informují tamní média.

Reklama

Thajský ministr zdravotnictví Anutin Charnvirakul zrušil s okamžitou platností u všech letů kritéria pro očkovací průkazy před vstupem do země. „Potvrzení o očkování nakonec nebude nutné, protože lidé po celém světě už mají dostatečnou imunitu,” stojí v prohlášení.

Vláda přitom o znovuzavedení povinnosti prokazovat se při vstupu do země očkováním rozhodla teprve minulý týden, a to kvůli narůstajícím případům epidemie v Číně. Včera tuto povinnost potvrdil také úřad pro civilní letectví. Nařízení mělo platit od pondělí. 

Řada turistů převázně z Británie, Německa a Francie na to konto své výlety do Thajska zrušila, píše server The Phuket Times, který se odkazuje na vyjádření vícero zahraničních cestovních kanceláří. 

Nakonec je ale vše jinak. Do Thajska mohou přicestovat i neočkovaní.

Epidemie covidu v Číně sílí

Nová úroveň epidemie: V Číně umírá kvůli covidu 9000 lidí denně. Vláda mlčí

Britští odborníci předpokládají, že na vrcholu aktuální epidemické vlny bude v Číně umírat neuvěřitelných 25 tisíc lidí denně v souvislosti s koronavirovou nákazou.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Thajsko v roce 2019 přilákalo téměř 40 milionů zahraničních turistů. Závislost tamní ekonomiky na turismu je až nezdravě vysoká.

Thajsko či Filipíny se znovu otevírají turistům. Nutné jsou očkování a testy

Přečíst článek
Americké aerolinky Delta

Spojené státy se otevírají očkovaným turistům. Přímý let z Prahy chybí

Přečíst článek
Spalničky, syfilis, dna, lepra a malárie. Pět nemocí z viktoriánské éry, které se vrátily na Západ

Spalničky, syfilis, dna, lepra a malárie. Pět nemocí z viktoriánské éry, které se kradmo vrátily na Západ

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme