Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jsou jídla na tácu jen levná? Není to tak, jídelny konkurují i kvalitou

Jídelna na Výtoni
Petra Nehasilová/Newstream
Petra Nehasilová

Rychle, levně a hlavně chutně se najíst jsme tentokrát vyrazili do táckárny nedaleko Výtoně. Za oběd včetně nápoje jsme zaplatili každý něco kolem 160 korun.

Uprostřed cesty mezi Palackého náměstím a Výtoní stojí ohromná škola, známá hlavně všem chemikům. Studuje se tam totiž všechno od výroby piva a vín až po zpracování mouky a masa. My jsme ale do sousední Ladovy ulice zavítali z jiného důvodu. Objevit méně známou táckárnu a hlavně ochutnat denní menu Jídelny na Výtoni. A byla to dobrá volba.

Proč? České fast foody jsou jednoznačně fenoménem. Nejenom cenou. Ve většině z nich totiž navíc vaří dobře. Podskalská jídelna není výjimkou. 

„Úžasná obsluha, dobrá jídla. Vždy odcházím dobře najeden i s úsměvem,“ konstatuje jeden ze strávníků. A podobnou zkušenost máme i my. Půl hodiny po poledni je v podniku poměrně klid. Nečekáme ani pět minut a sedíme u stolu s jídlem a pitím.

Výběr hotových jídel je tu velký. Polévka a pět až šest jídel. Nabídku obměňují každý den a vždy je na menu jedna bezmasá varianta.

„Mezi naše stálice patří bezpochyby např. španělský ptáček, rajská, kuře na paprice, pečené kuře nebo třeba naše vyhlášená žemlovka,“ popisuje provozovatel. Otevřeno mají každý všední den od devíti do tří hodin.

Další z našich návštěv v "táckárně".

Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři

„Táckárna“ je vlastně takový fast food po česku. Místo burgeru a hranolek si u pultu objednáte knedlík se zelím a vepřové nebo holaňdák. Klasické menu nabízí i v retro řeznictví v Kaprově ulici. Oběd pro dva s pivem stojí cca 350 korun.

Přečíst článek

Obědy začínají vydávat od 11 hodin. Zaběhnout si tam ale lze i na snídani, nabízí třeba chleba s řízkem, chlebíčky nebo saláty. „Chlebíčky připravujeme převážně na objednávku. Všechno ale tady na místě v naší kuchyni,“ vysvětluje obsluha.

Nakonec k těm cenám. Za hlavní jídlo a pití jsme zaplatili cca 160 korun. 

Kam na levné jídlo na Václavském nebo Staroměstském náměstí a u Karlova mostu?

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Další z našich návštěv v "táckárně".

Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři

Přečíst článek
Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
Pekárna Tisse

Spojují řemeslo s vědou, na jejich chleba z francouzské mouky se stojí fronty

Přečíst článek
Doporučujeme