Jsou jídla na tácu jen levná? Není to tak, jídelny konkurují i kvalitou

Rychle, levně a hlavně chutně se najíst jsme tentokrát vyrazili do táckárny nedaleko Výtoně. Za oběd včetně nápoje jsme zaplatili každý něco kolem 160 korun.
Uprostřed cesty mezi Palackého náměstím a Výtoní stojí ohromná škola, známá hlavně všem chemikům. Studuje se tam totiž všechno od výroby piva a vín až po zpracování mouky a masa. My jsme ale do sousední Ladovy ulice zavítali z jiného důvodu. Objevit méně známou táckárnu a hlavně ochutnat denní menu Jídelny na Výtoni. A byla to dobrá volba.
Proč? České fast foody jsou jednoznačně fenoménem. Nejenom cenou. Ve většině z nich totiž navíc vaří dobře. Podskalská jídelna není výjimkou.
„Úžasná obsluha, dobrá jídla. Vždy odcházím dobře najeden i s úsměvem,“ konstatuje jeden ze strávníků. A podobnou zkušenost máme i my. Půl hodiny po poledni je v podniku poměrně klid. Nečekáme ani pět minut a sedíme u stolu s jídlem a pitím.
Výběr hotových jídel je tu velký. Polévka a pět až šest jídel. Nabídku obměňují každý den a vždy je na menu jedna bezmasá varianta.
„Mezi naše stálice patří bezpochyby např. španělský ptáček, rajská, kuře na paprice, pečené kuře nebo třeba naše vyhlášená žemlovka,“ popisuje provozovatel. Otevřeno mají každý všední den od devíti do tří hodin.
„Táckárna“ je vlastně takový fast food po česku. Místo burgeru a hranolek si u pultu objednáte knedlík se zelím a vepřové nebo holaňdák. Klasické menu nabízí i v retro řeznictví v Kaprově ulici. Oběd pro dva s pivem stojí cca 350 korun.
Retro jídelna kousek od Staromáku: Na dršťkovku za 65 korun tam chodí studenti i investoři
Enjoy
Obědy začínají vydávat od 11 hodin. Zaběhnout si tam ale lze i na snídani, nabízí třeba chleba s řízkem, chlebíčky nebo saláty. „Chlebíčky připravujeme převážně na objednávku. Všechno ale tady na místě v naší kuchyni,“ vysvětluje obsluha.
Nakonec k těm cenám. Za hlavní jídlo a pití jsme zaplatili cca 160 korun.
Kam na levné jídlo na Václavském nebo Staroměstském náměstí a u Karlova mostu?
JARNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Porazit všechny a stát se jedničkou. Na českém trhu se to podařilo spoustě hráčům. Co když se ale pokusí prosadit na evropském, asijském, americkém, nebo dokonce globálním trhu? Pak začínají podnikatelé i firmy narážet na celou řadu problémů. Přesto řada z nich uspěla.
Zakladatel Lasvitu Leon Jakimič, zakladatel Unicorn Attacks Vít Šubert, majitel Mattoni 1873 Alessandro Pasquale či zakladatel a CEO globální platformy FTMO Otakar Šuffner. To je část hvězd jarního vydání magazínu Newstream CLUB, jehož hlavním tématem je GLOBÁLNÍ ÚSPĚCH. Jak ho dosáhnout z Česka? A lze se prosadit na celosvětovém kolbišti v éře, kdy druhé místo téměř vždy znamená prohru?
Magazín se dále věnuje velkým finančním skupinám, které svět dobývají investicemi. Zvláštní kapitolou pak je Německo, které pro tuzemské podnikatele i finančníky velmi často představuje první velkou zkoušku nebo příslovečnou bránu do světa. A platí to i ve chvíli, kdy se německá ekonomika potýká s celou řadou strukturálních problémů.
Podíváme se na největší investice, které čeští hráči v posledních letech učinili a které představují historicky největší akvizice českého kapitálu v zahraničí.
A hudební promotér David Gaydečka čtenáře pozve do tajemného Doupěte, které je úplně novým typem hudebního klubu, v němž vystupují hvězdy, které zná celý svět.
Sedmé vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v červnu.