Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bufet v Kozí ulici: Na dršťkovku za 48 korun tam chodí cizinci i manažeři

Polévka za 48 korun, hlavní jídlo za 160. Kde? V Kozí ulici.
Newstream/Petra Jansová
Petra Jansová

Všechny pulty jsou obsazené. Není divu - v Masně Kozí vaří dobře a za skvělou cenu. Hlavní jídlo stojí kolem 160 korun.

Reklama

Masna Kozí se nachází v nárožním domě postaveném na začátku 19. století ve stejnojmenné ulici. Pár desítek metrů odsud je Field, směrem k Dlouhé ulici pak La Degustation Bohême Bourgeoise. Jediné dvě pražské (a vlastně i tuzemské) restaurace oceněné prestižní michelinskou hvězdou.

Lokalita v okolí Kozí ulice je vůbec plná vyhlášených gastro podniků. My jsme zavítali do tradiční české masny. Už podruhé jsme totiž hledali místo, kde se dá dobře a levně najíst. Netradiční bistro, lahůdkářství a také řeznictví tam funguje už 13 let.

„V našem bufetu se snažíme oživit atmosféru jídelen, kde si na stojáka dáte vlašák s rohlíkem,“ popisují koncept provozovatelé. A o jejich služby je zájem.

Kolem poledního jsou obsazeny všechny pulty. Je slyšet francouzština, angličtina i čeština. „Na začátku jsme cílili na střední třídu, chodí k nám i lidé v kravatách z okolních kanceláří,“ přibližuje vedoucí prodejny paní Jana a usmívá se na skupinku mladých Francouzů, kteří si fotí svůj talíř s gulášem a bramboráky.

Tříchodové menu na Václaváku? Není problém, stačí skočit do táckárny.

Reportáž: Ani McDonald´s ani Popeyes. Na Václaváku se dá najíst rychleji a levněji

V Jídelně Světozor kousek od Václaváku je kolem poledního plno. Není divu. Tříchodové menu tam nabízí za 149 korun.

Přečíst článek

Zdejší kuchyně jim evidentně chutná, z cen jsou nadšení. Dát si teplé jídlo v centru Prahy za méně než dvě stovky nebývá tak jednoduché. Samozřejmě ale cena není tím jediným, co tenhle bufet nabízí. Jídlo je čerstvě připravené na místě. „Denně uvaříme kolem 150 porcí,“ dodává paní vedoucí. „Některá jídla musíme i dovářet,“ tvrdí.

O co je největší zájem se ale nedá říct, někdo přijde na hamburger, další na polévku a českou klasiku. „Na dračku jdou i karbanátky, které si tu smažíme, nebo tyhle české koláče,“ ukazuje další paní za pultem.

Koncept je úspěšný, další se ale v Praze, ani jinde, nechystá. „Líbí se nám místní domácká atmosféra, když přijde Terezka (herečka Tereza Brodská - pozn.red.) usměje se a ptá se, co dnes máme dobrého,“ uzavírá paní vedoucí.

Pražská restaurace Aromi zabodovala v prestižním žebříčku. Je jednou z nejlepších na světě

O Italech se traduje jejich umění žít a jíst. Každoročně se o tom přesvědčují miliony turistů vracejících se z dovolené s nějakým tím kilem navíc. Pasta, pizza, frutti di mare. To všechno má společný jmenovatel. Tu pravou Itálii lze ale ochutnat i v Praze na Míráku. V restauraci Aromi italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho, která se aktuálně umístila v žebříčku Top 50 italských restaurací a světě mimo Itálii. Podnik obsadil 25. příčku.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
Ondřej Stratil ve svém bistru Golden Egg

Obyčejný byznys: Bistro Golden Egg se rozhodlo uživit na vejcích. Nyní si užívá Velikonoce

Přečíst článek
U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme