Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Startuje podzimní veletrh Sběratel. Nabízí investiční minci Český lev s hologramem

Startuje podzimní veletrh Sběratel. Nabízí investiční minci Český lev s hologramem
Veletrh Sběratel, užito se svolením
 nst
nst

Na výstavišti PVA Expo Praha začalo největší setkání sběratelů ve střední a východní Evropě. Veletrh Sběratel potrvá až do soboty 9. září. Organizátoři čekají na 10 tisíc návštěvníků, kteří budou moct na veletrhu zakoupit poštovní známky, mince, bankovky, pohlednice, minerály, drahé kameny, ale třeba také staré akcie, reklamy, autogramy, plakáty a další sběratelský materiál.

Reklama

Veletrhu se účastní přední světové aukční domy a prodejci, například Německá pošta, Slovenská pošta, pošta OSN, Česká mincovna, China Gold Coin Group, Heritage Auctions, Antium Aurum, Schoeller Münzhandel, Heritage Auctions Europe, Emporium Hamburg, Künker, Rauch, Viennafil a další firmy z Rakouska, Holandska, Dánska, Francie, Německa, Maďarska, Velké Británie, Itálie, Polska a jiných zemí. Vůbec poprvé se bude na veletrhu vlastní expozicí prezentovat Státní tiskárna cenin.

Známky, mince, bankovky, ale i drahé kameny a vinyly. Podívejte se, co všechno nabídne veletrh Sběratel:

Po delší odmlce se Sběratele účastní poštovní správa a mincovna z Vatikánu. Do Prahy přiveze nejen novou emisi mincí, která bude mít premiéru právě na Sběrateli, ale také poštovní známky, jež pro papežský stát v minulosti vytvořila výtvarnice Marina Richterová a na českém trhu jsou jen těžko dostupné.

Marinu Richterovou bude možné na veletrhu také přímo veletrhu potkat, na sobotní odpoledne má naplánovanou autogramiádu spojenou s představením nové emise „Shakespearovské hry“, kterou vytvořila pro Českou poštu.

Rolex

Kde je ta krize? Luxusní hodinky se prodávají jako nikdy v historii

Švýcarské luxusní hodinky jsou letos hitem. Po letech propadu tržeb hlásí švýcarský hodinářský průmysl pololetní tržby přesahující 13,3 miliardy švýcarských franků. Roste nejluxusnější segment, ale také hodinky pro mladší klienty. A daří se také největší firmě vyrábějící luxusní hodinky, Swatch Group.

Přečíst článek

V pátek 8. září bude možné na veletrhu koupit v premiéře 0 euro souvenirovou bankovku věnovanou fotografu Janu Saudkovi, která tak doplní žádané sběratelské bankovky s Karlem Gottem, Jiřinou Bohdalovou nebo skupinou Olympic vydané v minulosti.

 

Něco pro fandy Jamese Bonda 

Premiéru má na veletrhu Sběratel investiční mince Český lev s hologramem. Minci s hologramem bude možné zakoupit přímo na stánku České mincovny, a to dříve, než se objeví v obchodech. Její autor, medailér Asamat Baltaev, pak bude mít v pátek přímo v expozici mincovny velkou autogramiádu.

Velkým lákadlem pro všechny fandy agenta 007 je určitě výstava „James Bond na poštovních známkách“. Unikátní sbírka motivů z filmů se slavným agentem 007 na známkách pošt z celého světa bude veřejně vystavena vůbec poprvé.

V sobotu 9. září bude veletrh provázet osmý ročník konference Trading Expo & Alternativní investice, kde budou přední odborníci hovořit o investicích do poštovních známek, automobilových veteránů, bankovek, drahých kamenů, autogramů, nemovitostí nebo o tom, co bude pro akciové trhy znamenat současný nástup umělé inteligence.

Vstupenka na Sběratele je platná i na veletrh Vinyl & Stereo Expo (pouze sobota) a prodejní výstavu Minerály a drahé kameny, která probíhají souběžně a ve stejné hale jako Sběratel.

Luxus, který se letos vyplatil. Investice do luxusních komodit vydělaly více než akcie i zlato

Luxus, který se letos vyplatil. Investice do luxusních komodit vydělaly více než akcie i zlato

Vedle klasických obrazů slavných i méně známých mistrů, které patří už k tradičně oblíbeným sběratelským aktivům, se může vyplácet investovat i do vybraných luxusních předmětů. Je třeba ale vědět do čeho a za jakých podmínek, protože ani tento trh luxusních komodit není stabilní. Knight Frank Luxury Investment Index (KFLII) proto dlouhodobě sleduje vývoj zhodnocení desítky luxusních aktiv a nyní hlásí, že na rozdíl od zlata či akcií tato aktiva za posledních 12 měsíců rostla mnohem více. Podívejte se, která to byla a kam se dají také dát přebytečné miliony. 

Přečíst článek

Investiční masakr portfolií. Vydělat letos nejde na ničem

Čestnou výjimku tvoří dolar, na jehož růstu mohli investoři vydělat téměř 20 procent. Kolísavě se dařilo také komoditám. Jinak tradiční investiční nástroje letos selhávají a prvních devět měsíců roku představovalo čtvrtý nejhorší vstup do roku za sto let, uvedli správci majetku na konferenci Investiční výhledy. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

The Goose ze série Ringers

NFT měly být mrtvé. Čtyři nejdražší digitální obrázky se ale vloni prodaly za miliony dolarů

Přečíst článek
Ředitel filatelistického Clubu de Monte-Carlo Olivier Stocker na výstavě v Praze

Když sběratel začne prodávat své známky, je to pro něj malá smrt, říká jeden z nejlepších filatelistů světa Olivier Stocker

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme