Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dostanou Češi novou herní modlu? Startovač dobývá simulátor pražského metra

Hra Back in Service, která je právě ve vývoji
Startovač/Back in Service, užito se svolením
Jiří Frydlewicz
fry

Na monitory českých hráčů se s největší pravděpodobností řítí nový hit. A zpozornět by měli především „šotouši“. Vznikající hra Back in Servise je totiž přenese do role řidiče pražského metra. A že si projekt zaslouží pozornost, dokazuje i crowdfundingová kampaň na Startovači. Projekt na platformě už získal více než 245 tisíc korun. A to do konce kampaně zbývají téměř dva měsíce.

Reklama

V rámci jedno z příspěvků získají lidé možnost stáhnout si prozatím technologické demo hry. To je zanese zpět do minulosti, kde jako řidič historické sovětské soupravy Ečs, která po kolejích pražského metra jezdila v letech 1973 až 1997, mohou projet několika stanicemi, konkrétně třemi - Dejvickou, Hradčanskou a Malostranskou. Hráči se však mohou podívat i do obratiště stanice Dejvická a také do bytu strojvedoucího. 

FOTOGALERIE: Prohlédněte si nově vznikající hru Back in Service

Za celým projektem stojí nadšenec Dominik Vojta. Ten pro Newstream uvedl, že udělat podobnou hru byl jeho sen už od dětství. „Vždy jsem doufal, že to udělá nějaké velké studio jako třeba TML Studios. Jejich hry ze série World of Subways nás sice zavedly do Berlína nebo Londýna, nikdy ale nedošlo na Prahu,“ uvádí Vojta. Před zhruba třemi lety si usmyslel, že je na čase se naučit programovat a modelovat, aby si mohl svůj sen splnit. „Do hry Back in Service jsem se pustil před cca rokem,“ doplňuje s tím, že jde o jeho první takový projekt.

VIDEO: Prohlédněte si byt strojvedoucího i jízdu v metru

Ten nyní prezentuje na portále Startovač. Požadovaných 74 tisíc korun na rozjezd hry již dávno překonal. Aktuálně se částka blíží čtvrt milionu. A to znamená zrychlení prací na vývoji. „Získané peníze mi pomohou najmout například modeláře. Pokud to budeme dělat ve dvou nebo více lidech, obrovsky to pomůže. Modelovat si všechno sám byla velká brzda a hra by tak byla hotová až za několik let. Obsahu bude určitě také více než bylo původně plánováno. A to jak co se týče souprav, tak i stanic,“ shrnuje Vojta výhody získané částky.

Kdy vyjde plná verze hry zatím zřejmé není, ale v nějaké finální podobě by jí její tvůrce chtěl mít do roka. „Pak už bych jen přidával nový obsah,“ říká Vojta. A bude toto konec jeho kariéry jako herního vývojáře? Inu, nevypadá to tak. „Hrozně rád bych časem pracoval v tomto odvětví a hra Back in Service je vlastně i taková položka do portfolia. Nápadů na další hry je mnoho, ale času málo,“ uvádí pro Newstream Vojta.

Vlaková zastávka v Praze

Budoucnost dopravy v Praze je ve vlacích, vzniknou dvě nové linky

Na území Prahy by mohly vzniknout dvě nové vlakové linky S61 z Vršovic do Malešic a S71 z Radotína do Běchovic. Cílem je zlepšit síť vlakových spojení. Kdy budou zavedeny, není jasné, záležet bude na vybudování potřebné infrastruktury včetně některých zastávek.

Přečíst článek

Takto by mohlo vypadat nádraží Vyšehrad.

Fotogalerie: Chráněné nádraží Vyšehrad se promění na mikrobyty

Více než 30 let Vyšehradské nádraží chátralo, visela nad ním i hrozba demolice a město uvažovalo i o vyvlastnění. To jako jedinou možnost záchrany vidělo i UNESCO. Nyní se má kulturní památka pod taktovkou nového majitele rekonstruovat.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme