Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

multimédia - informace o tématu

Hra Back in Service, která je právě ve vývoji

Dostanou Češi novou herní modlu? Startovač dobývá simulátor pražského metra

Na monitory českých hráčů se s největší pravděpodobností řítí nový hit. A zpozornět by měli především „šotouši“. Vznikající hra Back in Servise je totiž přenese do role řidiče pražského metra. A že si projekt zaslouží pozornost, dokazuje i crowdfundingová kampaň na Startovači. Projekt na platformě už získal více než 245 tisíc korun. A to do konce kampaně zbývají téměř dva měsíce.

Přečíst článek

Hraný film z počítače bez živých herců? Zdá se, že už brzy bude možný

Přečíst článek

Střelba v Praze šokovala svět, zděšení znělo z Washingtonu, Paříže i Berlína

Dnešní tragická střelba na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze šokovala celý svět. Soustrastnou reakci nabídl například Bílý dům, ale také německý kancléř Olaf Scholz či francouzský prezident Emmanuel Macron a další nejvyšší představitelé sousedních i vzdálenějších zemí. Ti ve svých projevech zármutku zveřejněných na sociálních sítích vyjadřovali též podporu České republice a soucit či solidaritu s oběťmi a jejich rodinami. Zprávám z Prahy věnovala mimořádnou pozornost světová média.

Přečíst článek
Největší český e-commerce & on-line business veletrh mění majitele

SmartEmailing kupuje největší český e-commerce veletrh

Největší český e-commerce & on-line business veletrh Czech On-line Expo mění majitele. Po pěti letech organizace jej od Jana Kalianka koupil SmartEmailing, česká platforma pro automatizovanou e-mailovou a SMS komunikaci.

Přečíst článek
Televize Nova zdraží pro rok 2024 reklamu průměrně o 18 procent

Televize Nova pro příští rok zdraží reklamu průměrně o 18 procent, nejvýrazněji za dekádu

Televizní skupina Nova počítá ve své obchodní politice pro rok 2024 se zvýšením ceny za reklamní prostor v průměru o 18 procent, uvedl server Mediaguru, kterému to potvrdil obchodní ředitel skupiny Jan Ulrych. Dvouciferný růst ceny pro příští rok naznačil dřív také Vladimír Pořízek, obchodní ředitel zastupitelství Media Club, které patří televizní skupině Prima.

Přečíst článek
Streamovací platforma Netflix plánuje zvýšení předplatného

Netflix chystá zdražení. Jako první to schytají uživatelé ve Spojených státech

Americká streamovací platforma Netflix plánuje zvýšení předplatného u své služby neobsahující reklamu. Informoval o tom list The Wall Street Journal s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Firma nyní podle zdrojů diskutuje o zdražení na několika trzích po celém světě, první však budou pravděpodobně na řadě Spojené státy a Kanada.

Přečíst článek
Apple iPad první generace podepsaný Stevem Jobsem míří do aukce

Jak Steve Jobs obdaroval zubaře. Unikátní a podepsaný iPad první generace míří do aukce

Ortodoxní fanoušci americké společnosti Apple by měli zpozornět. Do aukce, kterou pořádá společnost RR Auction, míří vzácný kus první generace iPadu. Exemplář totiž věnoval Steve Jobs osobně, a to havajskému zubaři Frankovi H. Sayrehoovi, který zesnulého vizionáře na jaře 2010 při jeho dovolené ošetřoval. Podle aukční síně jde o jediný iPad, který kdy Jobs podepsal.

Přečíst článek
Letošní Osobností PR je Dana Dvořáková z KKCG

Zlatý středník zná vítěze. Osobností PR je Dana Dvořáková. Projektem roku Moji milí Slováci

Soutěž Zlatý středník už zná své vítěze. Letošní Osobností PR je Dana Dvořáková z KKCG, talentem Martina Bechyňová z Liftaga. Trofej Grand Prix pro nejlepší agenturu si odnesl tým Svengali Communications. Ocenění Projekt roku pak získala Slovenská sporiteľňa ve spolupráci s agenturou Zaraguza za kampaň Moji milí Slováci.

Přečíst článek
Umělá inteligence posílí roli novinářů, věří evropští vydavatelé

Umělá inteligence posílí roli novinářů, věří evropští vydavatelé

Před vydavatelskými domy je největší úkol jejich dosavadní existence. Poté, co si nechaly ujet vlak při technologické revoluci a nezachytily nástup sociálních sítí, musí využít nástup umělé inteligence ve svůj prospěch. To bylo hlavní téma letošního ročníku European Newspaper Conference, která se jako už tradičně konala v rakouské Vídni a zúčastnili se jí zástupci hlavních evropských médií.

Přečíst článek
Datarun. Zleva Vladimír Piskáček a Michal Půr

Půr a Piskáček spolu založili nový mediální projekt Datarun

Videa, podcasty a newslettery budou hlavní formáty nového média.

Přečíst článek
U podcastů je kvalita zvuku extrémně důležitá, ilustrační foto

Podcastový vrchol je teprve před námi. Prorazí ale jen kvalita, říká expert

Tuzemská podcastová scéna prochází fází vystřízlivění a uvědomění, že tím nejcennějším je kvalita, ať už jde o obsah či technické provedení, píše ve svém komentáři podcastový guru Tomáš Šusta z EP Events & Production, která se jejich výrobou a vydáváním zabývá.

Přečíst článek
Hacker (ilustrační foto)

David Ondráčka: Ukradení státu a „debilizace” veřejného prostoru

Svět se valí šílenou rychlostí, média chrlí nové zprávy, maniakálně hltáme povrchní novinky a do krve válčíme v kulturních válkách na sociálních sítích. Dívejme se za pěnu dní. Nabízím několik trendů, které vidím v oblasti států, firem, médií, administrativ. Jsou platné ve světě i u nás, míní bývalý šéf Transparency International v Česku David Ondráčka.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme