Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Prestižní americký deník láká cestovatele na 36 hodin do Prahy. To je zoufale málo, reagují čtenáři

Lávka HolKa
Profimedia.cz
Petra Nehasilová

V pravidelném seriálu „36 hodin v“ se tentokrát deník The New York Times zaměřil na Prahu. To je na tohle město málo, píší čtenáři.

Reklama

Praha našla rovnováhu mezi minulostí a budoucností. Turistům dokáže nabídnout širší škálu opravených a zrekonstruovaných památek, stejně jako mnoho nových gastro podniků, píše The New York Times.

Praha to nejlepší už dávno nenabízí jen ve svém centru, kvůli pandemii se totiž Praha zaměřila na své obyvatele, a i ve čtvrtích mimo historické jádro vzniklo spousta nových parků, cyklostezek a míst pro relaxaci. Kromě znovuotevřených zahrad Pražského radu nebo Kunstahalle posílá své čtenáře na procházku za dobrým jídlem a pitím do Karlína.

Prestižní deník rovněž vytvořil cestovní itinerář pro všechny, kdy by chtěli českou metropoli navštívit a poznat ji za pouhých 36 hodin.

Podívejte se na místa, která NYT v Praze doporučuje: 

Reklama

Ne všichni čtenáři ale s autorem „bedekru“ souzní. Dva a půl dne pro návštěvu Prahy popisují jako nedostačující. „Šestatřicet hodin je prostě málo. V Praze, jejíž celé jádro je zapsáno na seznamu UNESCO, je tolik míst a akcí, které stojí za to navštívit,“ píše čtenář z Atlanty.

Čtenářka z Los Angeles se při své návštěvě Prahy zaměřila na gastronomii. „Češi dokážou z brambor udělat nemožné věci. Třeba knedlíky. Takové jsme nikde jinde nejedla,“ píše s tím, že Česko vnímá jako skutečný most mezi Západem a Východem.

Podívejte se na architekturu Prahy do fotogalerií:

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Pytloun Hotels na Václavském náměstí v Praze

Do Prahy se vrací turisté, hotely jsou téměř plné. Jejich provozovatelé věští dobrou sezonu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme