Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Prestižní americký deník láká cestovatele na 36 hodin do Prahy. To je zoufale málo, reagují čtenáři

Lávka HolKa
Profimedia.cz
Petra Jansová

V pravidelném seriálu „36 hodin v“ se tentokrát deník The New York Times zaměřil na Prahu. To je na tohle město málo, píší čtenáři.

Reklama

Praha našla rovnováhu mezi minulostí a budoucností. Turistům dokáže nabídnout širší škálu opravených a zrekonstruovaných památek, stejně jako mnoho nových gastro podniků, píše The New York Times.

Praha to nejlepší už dávno nenabízí jen ve svém centru, kvůli pandemii se totiž Praha zaměřila na své obyvatele, a i ve čtvrtích mimo historické jádro vzniklo spousta nových parků, cyklostezek a míst pro relaxaci. Kromě znovuotevřených zahrad Pražského radu nebo Kunstahalle posílá své čtenáře na procházku za dobrým jídlem a pitím do Karlína.

Prestižní deník rovněž vytvořil cestovní itinerář pro všechny, kdy by chtěli českou metropoli navštívit a poznat ji za pouhých 36 hodin.

Podívejte se na místa, která NYT v Praze doporučuje: 

Ne všichni čtenáři ale s autorem „bedekru“ souzní. Dva a půl dne pro návštěvu Prahy popisují jako nedostačující. „Šestatřicet hodin je prostě málo. V Praze, jejíž celé jádro je zapsáno na seznamu UNESCO, je tolik míst a akcí, které stojí za to navštívit,“ píše čtenář z Atlanty.

Čtenářka z Los Angeles se při své návštěvě Prahy zaměřila na gastronomii. „Češi dokážou z brambor udělat nemožné věci. Třeba knedlíky. Takové jsme nikde jinde nejedla,“ píše s tím, že Česko vnímá jako skutečný most mezi Západem a Východem.

Podívejte se na architekturu Prahy do fotogalerií:

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pytloun Hotels na Václavském náměstí v Praze

Do Prahy se vrací turisté, hotely jsou téměř plné. Jejich provozovatelé věští dobrou sezonu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme