Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

O čem píše princ Harry? O rodině, drogách, ztrátě panictví a Afghánistánu

Obálka knihy Náhradník ve španělštině, kterou napsal princ Harry.
ČTK
Ondřej Bílek
obi

Uniklé úryvky z memoárové knihy prince Harryho Náhradník (Spare) vyvolaly značný rozruch. Kniha oficiálně vyjde 10. ledna. Takže o čem všem píše princ Harry? Tady jsou dosavadní tvrzení a odhalení:

Reklama

Harry o potyčce s bratrem

V roce 2019 se Harry a William pohádali kvůli Meghan a starší z princů bratra napadl a shodil na zem.

„Všechno se to stalo tak rychle. Tak velmi rychle. Popadl mě (William) za límec, přetrhl mi řetízek a srazil mě zem. Spadl jsem na psí misku, která se rozbila a zařezávala do zad. Chvíli jsem tam ležel, omámený, pak jsem se postavil na nohy a řekl mu, aby vypadl.“

Princ Harry s manželkou Meghan se znovu postarají o rozruch.

William na mě zaútočil, tvrdí princ Harry v knize

Napětí v britské královské rodině stoupá. Po kontroverzích v dokumentu Harry a Meghan chystá princ Harry (38) knihu pamětí nazvanou Náhradník (v originále Spare), ve které popisuje, jak ho starší bratr fyzicky napadl.

Přečíst článek

List The Guardian odhalil, že údajný incident se odehrál v Harryho tehdejším domě v Londýně a že William před potyčkou nazval Meghan „obtížnou, hrubou a drsnou“.

Harry si oblékl nacistickou uniformu

Harry vyvolal pobouření v roce 2005, když si oblékl uniformu s páskou s hákovým křížem na maškarní párty.

Ale podle amerického webu PageSix tvrdí, že zatelefonoval páru, aby se jich zeptal, zda by si měl na maškarní večírek vybrat pilotní nebo nacistickou uniformu. William a Kate řekli to druhé a oba se smáli.

Portrét zesnulé královny Alžběty II. na bankovce

Éru královny Alžběty vystřídala doba Harryho a Meghan. Snad ne napořád

Velká Británie prožívá turbulentní období. Sérii přehmatů, špatných rozhodnutí i stín populismu. Během nastalého chaosu zemřela královna Alžběta, což mnozí interpretovali jako ústup staré éry. Někdejší slávy. Zesnulá královna tak je další z osobností roku 2022 byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek

Harry o chvíli, kdy se dozvěděl o smrti své matky, princezny Diany

V knize Harry napsal, že dnešní král Karel III. si tehdy k němu sedl na postel a řekl: „Můj drahý synu, máma měla autonehodu.“

Podle deníku Sun Harry tvrdí, že ho jeho otec neobjal a že se později „cítil jako politik“, když po její smrti zdravil členy veřejnosti.

Harry zabil 25 bojovníků Tálibánu

The Telegraph, který získal kopii pamětí ve španělštině z knihkupectví ve Španělsku, uvedl, že Harry napsal, že během šesti misí v Afghánistánu zabil 25 bojovníků Tálibánu. Na což nebyl hrdý, ale ani nebyl zahanbený.

„Takže moje číslo je 25. Není to číslo, které mě naplňuje spokojeností, ale ani mě neuvádí do rozpaků,“ napsal.

Netflix uvede šestidílný dokument o vztahu Harryho a Maghan

Netflix pustil první tři díly intimního portrétu Harryho a Meghan

Britská královská rodina se připravuje na další bouřlivá odhalení, která slibuje šestidílná dokumentární série o princi Harrym a jeho manželce Meghan. První tři díly, které ve čtvrtek Netflix zpřístupnil, mohou být v tomto směru trochu zklamáním. Vyprávění královského páru se zatím soustředilo na médii ostře sledované začátky jejich romantického vztahu.

Přečíst článek

Harry zkoušel drogy

Princ připustil, že experimentoval s kokainem, když mu bylo 17 let.

Napsal, že to nebyla „zábava a nepřimělo ho to cítit se tak šťastným, ale cítil se jinak, a to byl hlavní cíl“.

Harry o ztrátě panictví

Tvrdí, že se to odehrálo na poli za „velmi rušnou hospodou“ a že se k němu starší žena chovala jako k „mladému hřebci“, uvedl Daily Mail. Vévodovi ze Sussexu tehdy bylo 17 let.

Manželé Meghan a Harry nejdřív na Netflixu v seriálovém dokumentu rozebírali svůj vztah a králvskou rodinu, nyní princ Harry přišel s knihou pamětí.  Foto: ČTK

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

zámek Balmoral

Karel III. otvírá královská sídla. V létě zpřístupní části Balmoralu i Buckinghamského paláce

Přečíst článek
Britský král Karel III.

Král Karel III. má rakovinu, oznámil Buckinghamský palác. Panovník odkládá veřejné akce

Přečíst článek
Karel III. v den své korunovace

Rok na trůnu: Karel III. je důstojný panovník a dobrý diplomat, ale překvapivě velmi opatrný reformátor

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme