Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

William na mě zaútočil, tvrdí princ Harry v knize

Princ Harry s manželkou Meghan se znovu postarají o rozruch.
ČTK

Napětí v britské královské rodině stoupá. Po kontroverzích v dokumentu Harry a Meghan chystá princ Harry (38) knihu pamětí nazvanou Náhradník (v originále Spare), ve které popisuje, jak ho starší bratr fyzicky napadl.

Reklama

Chytil mě za límec, roztrhl řetízek a srazil mě na podlahu. Přistál jsem na misce pro psa, která se pode mnou rozpadla a její kusy se do mě zařezávaly. Chvíli jsem tam ležel, otřesený, pak jsem se postavil na nohy a řekl mu, ať jde pryč,“ popsal princ Harry.

Se svým starším bratrem a následníkem trůnu Williamem se pohádal kvůli své manželce Meghan, napsal list The Guardian. Kniha nazvaná Spare (Náhradník) má vyjít příští týden. Podle serveru Page Six princ Harry v pamětech píše rovněž o tom, že vinu za jeden z jeho největších skandálů, kdy si na večírek oblékl nacistickou uniformu, nesou zčásti William a jeho nyní již manželka Kate. Řekli mu prý totiž, ať si oblek vezme.

Portrét zesnulé královny Alžběty II. na bankovce

Éru královny Alžběty vystřídala doba Harryho a Meghan. Snad ne napořád

Velká Británie prožívá turbulentní období. Sérii přehmatů, špatných rozhodnutí i stín populismu. Během nastalého chaosu zemřela královna Alžběta, což mnozí interpretovali jako ústup staré éry. Někdejší slávy. Zesnulá královna tak je další z osobností roku 2022 byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek

Konfrontace s bratrem se podle Harryho odehrála v roce 2019 v jeho londýnském domě. William údajně tehdy o Meghan řekl, že je to s ní „obtížné“, že je „drzá“ a „neomalená“. Mladší bratr mu na to odvětil, že jen „papouškuje to, co o jeho americké manželce říkají média“.

Kensingtonský i Buckinghamský palác uvedly, že se nebudou vyjadřovat. Zdá se, že paláce - které představují prince Williama a krále - přijaly strategii, že jakákoli kontroverzní tvrzení rychleji vyprchají bez odezvy.

Netflix uvede šestidílný dokument o vztahu Harryho a Maghan

Netflix pustil první tři díly intimního portrétu Harryho a Meghan

Britská královská rodina se připravuje na další bouřlivá odhalení, která slibuje šestidílná dokumentární série o princi Harrym a jeho manželce Meghan. První tři díly, které ve čtvrtek Netflix zpřístupnil, mohou být v tomto směru trochu zklamáním. Vyprávění královského páru se zatím soustředilo na médii ostře sledované začátky jejich romantického vztahu.

Přečíst článek

Jak k úryvku z knihy poznamenal britský list, jde o jednu ze scén, která nejspíš vyvolá v britské královské rodině velký rozruch. Obsah pamětí je sice přísně utajován, žádný člen královské rodiny do knihy nemohl nahlédnout, nicméně The Guardian získal jednu kopii.

Název knihy Náhradník, vychází z toho, že v královských a aristokratických kruzích je první syn dědicem titulů, moci a bohatství, zatímco druhý je náhradník, kdyby se prvorozenému něco stalo.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Sbohem, Spotify. Manželka prince Harryho Meghan končí s půlmiliardovým podcastem

Sbohem, Spotify. Manželka prince Harryho Meghan končí s půlmiliardovým podcastem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme