Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejlepší pizzu v Česku pečou v Praze na náměstí Republiky. Má křupavé okraje a je šťavnatá

Pizza má certifikát společnosti Associazione Verace Pizza Napoletana.
Stanislav Šulc/Newstream.cz
Petra Jansová

Nejlepší česká pizza se peče nedaleko náměstí Republiky v Praze. Ocenili ji i Italové ve svém prestižním žebříčku 50 TOP Pizza. A jak nejlepší pizza v Česku a také 49. nejlepší v Evropě chutná? 

Reklama

V Pizza Nuova je ručně válí, pečou v peci na bukovém dřevě ze surovin přímo z Itálie přesně podle střežené tradice Verace Pizza Napoletana. I proto má pak vyfouklé okraje s tmavými puchýřky a vláčný střed.

„Základem je mouka s vysokým podílem lepku a vysoká teplota, při které se pizza peče,“ přibližuje hlavní pizzař z Pizza Nuova Ondřej Lufinka.

Ten v Pizza Nuova pracuje od roku 2007, pečící lopatu převzal od rodilého Neapolitánce. „Pro ně to není jen jídlo, ale kulturní dědictví. V Neapoli si vám nikdo netroufne připravit nekvalitní pizzu, vnímají to jako otázku cti,“ vypráví Lufinka.

I vegetariáni chtějí grilovat. A mají skvělé možnosti. Jen je s nimi trochu práce

Grilovací sezóna už je definitivně zahájená. Téhle kratochvíle se týká řada trendů, ale ten nejvýraznější je vegetariánský a veganský. I ti, kteří se rozhodli žít bez masa, chtějí svou lahůdku z grilu. A také chtějí patřit do party kolem grilu, protože grilování není jen gastronomická záležitost, ale i (hlavně) společenská. Jaké tedy mají vegetariáni a vegani možnosti?

Přečíst článek

Jak se pravá neapolská pizza peče se můžete podívat do následující galerie.

Podmínek, které je nutné splnit, je samozřejmě ještě mnohem víc. Výsledek by vždy měla být spíš pizza šťavnatá než křupavá.

Do čela žebříčku nejlepších pizzerií v Evropě, mimo Itálii, poslali inspektoři podnik Sartoria Panatieri v Barceloně. Na druhém místě skončila kodaňská retaurace Bæest, třetí se umístila pizza z 50 Kaló v Londýně.

V tomto evropském žebříčku není zahrnutá Itálie, italští pizzaři mají svůj vlastní žebříček.

Ocenění 50 TOP Pizza je nejprestižnější ocenění pro pizzerie, jejich kvalitu hodnotí víc než tisíc anonymních inspektorů ze všech kontinentů.

Je libo moučné červi, cvrčky, sarančata a jiný hmyz? To jsou pochoutky blízké budoucnosti

Je libo moučné červy k večeři? Hmyz se pomalu vkrádá i do jídelníčku Evropanů

Je libo saranče na grilu, vařeného škorpióna nebo smaženého moučného červa v bramborovém těstíčku? Hmyz se pomalu, nenápadně a nenávratně vkrádá do našeho jídelníčku. A je dost pravděpodobné, že bez něj to v příštích letech naše planeta z hlediska výživy obyvatelstva nepřežije.

Přečíst článek

Nejezte blbě s Pavlem Maurerem

Víme, kde si v Praze dáte nejlepší plzničku

Češi milují pivo. A umí ho i skvěle uvařit a načepovat. Gurmet Pavel Maurer radí, kam si v Praze skočit na excelentní plzničku nebo dvě. Třetí už ale leze hodně do peněz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Gastronomická událost roku se blíží. Co všechno budete moci ochutnat na MAKRO CZECH GASTRO FESTU 2

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme