Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Nejužší hotel světa nemá na šířku ani tři metry. Ukrývá sedm vybavených pokojů

Pětipatrová budova obsahuje sedm pokojů. Každý z nich je dostatečně velký pro manželskou postel, malou koupelnu se sprchovým koutem a toaletou
Pitu Rooms
Jiří Frydlewicz
fry

Indonéské město Salatiga nepatří mezi turisticky nejvyhledávanější lokality v zemi. Nicméně i tato část asijské země má nově zajímavost, která stojí za shlédnutí. Na miniaturním pozemku tam totiž vyrostl pětipatrový hotel, který je při své šířce 2,9 metru nejužším na světě.

Reklama

I přes vysoce nestandardní rozměry má hotel Pitu Rooms (Pitu je javánský výraz pro „sedm“) co nabídnout. Konkrétně tedy sedm pokojů, které jsou dostatečně velké pro manželskou postel, koupelnu se sprchovým koutem a toaletu. Každý z pokojů je navíc vyzdoben v unikátním stylu, o který se postarali místní umělci.  

Tvůrce hotelu pro web CNN uvedl, že celý projekt je i o tom, aby se na město a oblast okolo něj upřela pozornost turistů. Kromě ubytování by měl hotel v budoucnu složit také pro pořádání společenských a kulturních akcí

FOTOGALERIE: Prohlédněte si „nejužší hotel světa“

Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962 se prodalo za astronomických 42 milionů liber

Nejdražší Ferrari všech dob. Model ze šedesátých let se prodal za astronomickou částku

Aukce v New Yorku přinesla rekordní prodej vozu Ferrari za neuvěřitelných 51,7 milionů dolarů, tedy téměř 1,2 miliardy korun. Vzácný kus, Ferrari 330 LM/250 GTO Scaglietti z roku 1962, měl za posledních 38 let jen jednoho majitele.

Přečíst článek

Další várka řopíků na prodej.

Další várka „řopíků“ na prodej. Stát za ně chce pár tisíc

Malé betonové „pevnůstky“ jsou rozesety po celém Česku. A ten, kdo si je chce koupit, nemusí ani sahat hluboko do kapsy. Stejně jako u běžných nemovitostí se i u takzvaných řopíku odvíjí cena od lokality a velikosti pozemku. Setkat se tak můžeme s objekty i za stovky tisíc.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hotel Marina Bay Sands v Singapuru

Slavný singapurský hotel vstupuje do nové éry, prošel nákladnou rekonstrukcí

Přečíst článek
Pouštní hotel v Jordánsku

FOTOGALERIE: Vedro a miliardy hvězd. Podívejte se do jordánského kempu uprostřed Měsíčního údolí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme