Reklama

Další velký projekt v Praze. Apple tu natáčí miliardový seriál Nadace

Seriál Nadace
Apple TV
 ČTK

První série oceňovaného seriálu podle knih Isaaca Asimova se natáčela v Irsku. Nyní se štáb přesune do Prahy a dalších lokací v České republice. Průměrný rozpočet na epizodu byl 4,5 milionu dolarů, tedy více než 100 milionů korun.

Reklama

V České republice se natáčí druhá řada rozsáhlého seriálu Nadace (Foundation) podle Isaaca Asimova, který vzniká pro Apple TV+. Točí se ve studiích Prague Studios a na dalších místech v Praze a v České republice. Natáčení mimo jiné umožnily české filmové pobídky, uvedla Markéta Faustová za společnost Milk & Honey Pictures, která v Česku zajišťuje tvůrcům produkční služby. Výše pobídky pro tento projekt není zatím známa.

Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Stanislav Šulc: Oscary čeká historický ročník. Vyhraje Apple, Netflix nebo Japonci?

V noci na pondělí se opět rozdají ceny americké filmové akademie. Letošní ročník bude historický, a to hned z několika důvodů. Naštěstí mezi nimi není válka, která do ceremoniálu nepromluví na rozdíl od pandemie, která poslední dva ročníky dost poškodila. V hlavní roli však bude streaming.

Přečíst článek

Monumentální adaptace Nadace vychází z oceňovaných příběhů Isaaca Asimova, které jsou kultovním dílem světové sci-fi literatury. Svět série Nadace se odehrává více než 20 tisíc let v budoucnosti, kdy lidstvo osídlí celou galaxii a vytvoří jednotnou říši, která bude sjednocovat všechny lidmi obydlené planety.

Filmová série líčí příběhy čtyř postav překračujících hranice prostoru a času. Protagonisté překonávají dramatické krize, proměny loajality i komplikované vztahy, jež mohou rozhodnout o osudu lidstva. Vedle Jareda Harrise, Leea Pace, Lou Llobellové a Leah Harveyové se v ní představí mezinárodní herecké obsazení včetně Laury Birnové, Terrence Manna a Cassiana Biltona.

Rozmach tvorby původně streamovacích platforem, k nimž Apple TV+ patří, dokládá letošní udílení cen americké filmové akademie. Oscara za nejlepší film poprvé v historii prestižních hollywoodských ocenění dostal snímek V rytmu srdce z produkce platformy Apple TV+, který porazil kritiky favorizovanou Sílu psa od společnosti Netflix.

Seriál Kolo času od Amazon Prime Video
video

Amazon se vrátí do Česka. Natočí tu i druhou řadu Kola času

Fantasy seriál Kolo času podle stejnojmenné knižní ságy se stal historicky největším filmovým projektem u nás. Amazon tu natáčel 163 dní a utratil kolem dvou miliard korun.

Přečíst článek

Against the Ice (2022)

Netflix zveřejnil nabídku na rok 2022 včetně pražského Gray Mana. A také zdražuje

Největší streamingová služba světa v letošním roce chystá desítky původních snímků. K vrcholům by měl patřit The Gray Man natáčený v Česku či nová verze Na západní frontě klid. Netflix však zároveň zdražuje, stejně jako konkurenční služba Amazon Prime zatím jen v USA.

Přečíst článek

Netflix, ilustrační foto

Netflix, Disney a další služby utratí stamiliardy dolarů za filmy a seriály. Vydělávají na tom i Češi

V boji o diváka značně přituhuje. Jednotlivé streamingové platformy letos utratí na původní obsah 140 miliard dolarů, uvádí odhady amerických investičních bank. Nárůst počtu předplatitelů tomu přitom vůbec nemusí odpovídat.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Stanislav Šulc: Oscary čeká historický ročník. Vyhraje Apple, Netflix nebo Japonci?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme