Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Věra  Tůmová

Věra Tůmová

Věra Tůmová už pěknou řádku let píše články o osobních financích, architektuře, realitách či investicích pro tištěná i elektronická média. V minulosti psala pro české i zahraniční tiskové agentury, byla zástupkyní šéfredaktora pro Peníze.cz i působila v online denících iDnes či Aktuálně.cz. Má ráda výtvarné umění i psaní o investicích do něj a ve volných chvílích se tak vedle psaní věnuje i vlastní výtvarné tvorbě a tvoření s dětmi. 

články autora

Váleční fotografové vědí, kdy přestat fotit, říká galeristka Veronika Souralová

„Převzít pořádání největší české fotografické soutěže Czech Press Photo byla asi jedna z mých největších výzev v životě, bylo to nesmírně náročné, ale mělo to smysl. Na foťák jsem ovšem sama sáhla znovu zase až po šesti letech,“ říká fotografka, galeristka a šéfka prestižních fotografických soutěží Czech Press Photo a Czech Nature Photo Veronika Souralová, která ve své galerii v Nových Butovicích v Praze hostila další klubové setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Přečíst článek
Globální ředitelka UniCredit pro investice Claudia Vacanti

Claudia Vacanti z UniCredit Bank: Učíme klienty investovat po malých částkách, ale pravidelně každý měsíc

Díky nejnovější investiční iniciativě se skupina UniCredit vrací k asset managementu v Česku i na Slovensku. Přináší sem správu majetku na principu otevřené architektury. Klientům tak bude díky tomu moci nabízet fondy i pod vlastní značkou, uvedla v rozhovoru pro newstream.cz globální ředitelka UniCredit pro investice Claudia Vacanti, která přijela do Česka představit zbrusu nový investiční koncept.  

Přečíst článek
Petr Borkovec, Partners

Partners banka se rozjede do půl roku. Klientům umožní výběr vlastního poradce. Bude to takový bankovní Tinder, říká Borkovec

Další tuzemská banka se chlubí otevřenou architekturou, kdy chce nabízet nejen vlastní finanční produkty, ale i produkty třetích stran. Po UniCredit Bank, která takto nově poskytuje investování v rámci konceptu onemarket Fund, s tím na český trh přichází i zdejší bankovní benjamínek, nová Partners Banka. Její klienti tak budou mít nejspíš k dispozici širší nabídku finančních produktů, než bývá v českém bankovním světě zvykem. První klienti z řad veřejnosti ji budou moci vyzkoušet ale až v prvním kvartále roku 2024, nejspíš v březnu, oznámil dnes novinářům generální ředitel nové banky Marek Ditz spolu se šéfem skupiny Petrem Borkovcem. 

Přečíst článek
Joe Navarro na konferenci vyjednavačů "Klíč komunikace" na Pražském hradě.

Agent FBI Joe Navarro: Na Putina nestačí znát řeč těla. Je nutné hledat rozpory mezi tím, co říká a dělá

Určitá gesta jsou univerzální napříč kulturami po celém světě, tvrdí Joe Navarro, nejslavnější agent FBI a jeden z nejlepších expertů na řeč těla na světě. V exkluzivním rozhovoru pro newstream.cz se vyjadřuje i k selhání zpravodajských služeb v Izraeli i k tomu, jak číst gesta Vladimíra Putina anebo co můžeme sami zlepšit, abychom uměli lépe vyjednávat.

Přečíst článek
Joe Navarro na konferenci vyjednavačů "Klíč komunikace" na Pražském hradě. (12.10.2023)

Agenta odhalíte třeba podle toho, jak drží kytku, říká známý americký vyjednavač

Pro úspěch ve vyjednávání musíte zvládat vlastní ego a současně empaticky vnímat a respektovat protistranu. Zásadní také je rozumět řeči těla, abyste věděli, zda to, co vám protistrana říká, je v souladu s tím, jak to ve skutečnosti opravdu myslí a jak se nakonec rozhodne.  To a mnohé další zaznělo na konferenci „Klíč komunikace“ Asociace vyjednavačů, která se letos poprvé uskutečnila na Pražském hradě. Mezi řečníky i lektory tréninků byl prezident asociace Radim Pařík, nizozemská expertka na řešení konfliktů Anne-Martje Oud či patrně nejslavnější agent FBI a světově uznávaný specialista na řeč těla Joe Navarro. Newstream.cz byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
investorka a šéfka investiční strategie skupiny UniCredit Manuela D´Onofrio

Sázka na jistotu? Dneska dluhopisy, říká šéfka investiční strategie UniCreditu

Svět, který jsme znali se nenávratně mění a dochází k zásadním geopolitickým změnám, klimatické změně i k remodelaci globálního obchodování. A na to vše budou muset reagovat také investoři. Ještě více než dřív pro ně bude zásadní se umět zorientovat na finančním trhu a zvolit si tu nejvhodnější investiční strategii, říká v rozhovoru pro newstream.cz investorka a šéfka investiční strategie skupiny UniCredit Manuela D´Onofrio.

Přečíst článek
Na trh výkupu zelené elektřiny vstupuje MND. Majitele solárů láká na jistotu ceny i odkupu

Na trh výkupu zelené elektřiny vstupuje MND. Majitele solárů láká na jistotu ceny i odkupu

Rodinné a bytové domy se solární elektrárnou do 50 kW mají další možnost, jak odprodávat přebytky své elektřiny. Využít k tomu mohou nově Solární účet, se kterým na trh přichází společnost Moravské naftové doly (MND). Ta slibuje zákazníkům transparentnost, dopředu známou cenu i jistotu odkupu.

Přečíst článek
WARM NEST - ONKOLOGICKÝ DENNÍ STACIONÁŘ

Dům pro režiséra i pro vážně nemocné. Prohlédněte si díla finalistů architektonické soutěže

Dům režiséra, městský úřad, stacionář pro onkologické pacienty, malinká kavárna uprostřed parku nebo pavilon urgentního příjmu. Soudobé architektonické počiny dokážou velmi lidsky a vnímavě uchopit i složitá zadání. Ostatně přesvědčte se sami. Vybrali jsme pro vás desatero nejzajímavějších děl z 21 finalistů letošního 22. ročníku architektonické soutěže slovenské komory architektů CE ZA AR.

Přečíst článek

I Češi budou muset dávat ženám stejný plat za stejnou práci, nařídil Brusel. Jak s tím mají firmy naložit, vysvětluje advokátka

Česko je sedmé nejhorší v EU z hlediska žebříčku hodnocení rozdílu platu žen a mužů. Ten nyní činí 16,5 procenta, zatímco v EU to je v průměru o tři procenta méně. Nerovnost by měla zásadně změnit směrnice o transparentním odměňování žen a mužů, která byla v EU schválena letos v květnu a kterou mají členské státy povinnost vnést do svého právního řádu do tří let. Co to bude znamenat pro zaměstnavatele v Česku a kdy budou firmám hrozit sankce za nedodržování směrnice, vysvětlila v rozhovoru Tereza Erényi z advokátní kanceláře PRK Partners.

Přečíst článek
Navrátil: Finanční stres může postihnout každého. Na inteligenci nezáleží

Navrátil: Finanční stres může postihnout každého. Na inteligenci nezáleží

Každý druhý Čech má půjčku, každý čtvrtý jich má více než tři. Česká míra zadluženosti je sice v rámci Evropské unie desátá nejnižší, přesto pětina populace má už i osobní zkušenost s problémovým splácením či exekucí v rámci rodiny. Od letošního března roste ale i počet Čechů, kteří mají finanční problémy či odkládají splátky. To vše způsobuje mimo jiné také finanční stres, který zúčastněným vše komplikuje. Neměli bychom tak určitě usínat na vavřínech, že jsme v půlce žebříčku. Máme na to být lepší, uvedl mimo jiné v rozhovoru pro newstream.cz hlavní ekonom České spořitelny David Navrátil. 

Přečíst článek
Patrícia Čekanová, Prezidentka Asociace komunitní energetiky ČR

Bytovky jako malé elektrárny. Češi se pomalu učí sdílet elektřinu se sousedy

V současnosti se schyluje v Česku k „malé revoluci“ na trhu energetiky. Už v příštím roce by mělo být možné sdílet vyrobenou energii – ať už mezi rodinnými domy, nebo bytovkami. Sdílení v rámci SVJ bude v praxi nejvýhodnější a nejčastější model využití komunitní energetiky. K tomu, aby to mohlo nastat, musí ale vejít v platnost novela energetického zákona LEX OZE II. „Pevně věřím v její schválení do konce tohoto roku“, říká v rozhovoru pro Newstream šéfka Asociace komunitní energetiky ČR Patrícia Čekanová.

Přečíst článek
Platby na kontakt už od listopadu. Novinku spustí zatím jen šestice bank

Platby na kontakt už od listopadu. Novinku spustí zatím jen šestice bank

Díky zveřejnění pravidel platebního systému Českou národní bankou (ČNB) mohly už tuzemské banky oznámit, kdy a jak spustí novou a dlouho očekávanou službu platby na kontakt (PNK). První takto zadané platby by tak mohly v Česku proběhnout už začátkem listopadu. Přečtěte si, ve kterých bankách tato služba bude fungovat a jak na to, abyste ji mohli využívat.

Přečíst článek

Aktuální sazby zářijových spořicích účtů. Víme, kde vám dají nejlepší sazbu

Zatímco jedna velká banka sazbu svého spořicího účtu v září snižuje téměř na půlku, při nesplnění podmínek na zvýhodněnou sazbu, jiná velká zase vyrazila atakovat šestiprocentní sazbu. Tu ostatně nabízí v Česku stále několik dalších bank. Složité hry s podmínkami pro výhodné úročení a na garance úrokové sazby tak pokračují. Podívejte se, které banky aktuálně nabízejí na spořicích účtech nejvyšší úrok.

Přečíst článek

REPORTÁŽ: Jak mi kyberpodvodníci vysáli z účtu tisíce. A jak jsem je získala zpět

Každý měsíc v rychlosti prolétnete bankovní výpis. Kontrolujete si odchozí platby. Nic podezřelého nenajdete. Za pár měsíců, v horším případě let, ale zjistíte, že vám z účtu potichu a nenápadně zmizely tisíce korun. Jak je to možné? Podívali jsme se jednomu z nových kyberpodvodů na zoubek v naší reportáži i včetně toho, jak v reálu funguje málo známé pojištění internetových rizik.

Přečíst článek
Banky se vrhly na lov klientů mezi mladými. Slibují jim peníze navíc i nejnovější iPhone

Banky se vrhly na lov klientů mezi mladými. Slibují jim peníze navíc i nejnovější iPhone

Začátek nového školního roku i studijního semestru je tady a s tím už i tradiční novinková lákadla bank pro studenty a mladé lidi do třiceti let. Nejnovější bankovní marketingové akce cílí právě na nové mladé klienty, aby si zvykli na danou banku ještě, než si začnou sami vydělávat. Ti konzervativní totiž v bance obvykle pak už zůstanou. Noví klienti teď za sjednání účtu a splnění pár podmínek mohou získat finanční odměnu, mobil či případně další výhody. Připravili jsme pro vás přehled těch nejzajímavějších benefitů k tuzemským bankovním účtům pro mladé lidi.

Přečíst článek

News box

Český prodejce nábytku a bytových doplňků Bonami vstoupil na italský trh. 🛏 Produkty zatím nabízí přes vlastní e-shop, případné otevření kamenných prodejen bude záviset na poptávce. Bonami působí také v dalších deseti evropských zemích, a to na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Litvě, Lotyšsku a Estonsku.
Britská ministryně pro mezinárodní obchod Kemi Badenochová se dnes hodlá sejít se zástupci společnosti International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. 📯 Zajímá ji nabídka na převzetí, kterou firmě předložil miliardář Daniel Křetínský. 
Silničáři letos nestihnou dokončit opravu Barrandovského mostu v původně avizovaném termínu do konce letních prázdnin. 🏗 Důvodem je horší kvalita původní betonové konstrukce na okraji mostu, jehož nosnost je menší, než stavbaři předpokládali.  Číst více
Šestice největších bank 🏦 v Česku vydělala v prvním čtvrtletí 2024 celkem 17,9 miliardy korun.  O rok dříve to bylo 14,8 miliardy korun, nárůst je tak více než pětinový. Vyplývá to z výsledků bank. Za růstem zisku už podle analytiků nejsou úrokové výnosy, ale vyšší příjmy z poplatků a provizí. Číst více
Zdravotní stav Roberta Fica zůstává vážný, premiér nadále není mimo ohrožení života, uvedl po jednání vlády a bezpečnostní rady státu slovenský ministr obrany Robert Kaliňák. Zranění způsobená čtyřmi střelnými ranami jsou tak rozsáhlá, že "odpověď organizmu bude ještě velmi náročná". Nelze zatím konstatovat, že prognóza je pozitivní.
Operátor T-Mobile v prvním letošním čtvrtletí zvýšil ↗ provozní zisk meziročně o 6,9 procenta na 3,281 miliardy korun. Tržby poklesly o 1,1 procenta na 7,55 miliardy. Na růst zisku měly vliv příznivý vývoj na trhu, snížení inflace, optimalizace interních procesů a zefektivnění hospodaření firmy. 
Zaměstnanci Kovosvitu Mas Machine Tools 🏭 v Sezimově Ústí na Táborsku nedostali mzdy za březen ani duben. Z 220 zaměstnanců jich podalo zatím výpověď 25 a našli si novou práci. Ostatní si vzali čas na rozmyšlenou do konce května, zda nějaké peníze přijdou. 
Provozovatel zásobníků zemního plynu Gas Storage CZ loni meziročně víc než ztrojnásobil ↗ provozní zisk na 1,397 miliardy korun. Tržby stouply téměř o polovinu na 2,473 miliardy korun. Společnost, kterou loni na podzim převzal stát, oproti předloňsku zvýšila také čistý zisk na 2,6 miliardy korun. Číst více
Skupina ČEZ investuje do roku 2030 celkem 100 miliard korun do transformace energetiky a teplárenství v Ústeckém kraji. Díky tomu by se měl zachovat současný systém centrálního zásobování teplem (CZT), který funguje desetiletí ve většině větších měst v kraji, uvedli v Prunéřově představitelé firmy.
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová spolu se svým nástupcem ve funkci Peterem Pellegrinim důrazně odsoudili středeční atentát na premiéra Roberta Fica, který je podle nich také útokem na demokracii. Vyzvali k větší zodpovědnosti a opuštění bludného kruhu nenávisti. Do Prezidentského paláce pozvou ke společnému jednání lídry všech parlamentních stran. 
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme