Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zisk Mety se ve čtvrtletí snížil, ale tržby rostly. Akcie majitele Facebooku a Instagramu výrazně posílily

Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 24 procent na 5,71 miliardy dolarů.
ČTK
 ČTK

Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 24 procent na 5,71 miliardy dolarů (zhruba 122 miliard korun). Tržby však vzrostly o tři procenta na 28,65 miliardy dolarů a překonaly očekávání analytiků. Akcie podniku si po zveřejnění výsledků připisovaly více než deset procent.

Reklama

Analytici podle průzkumu společnosti FactSet čtvrtletní tržby odhadovaly v průměru na 27,67 miliardy dolarů. Očekávání překonal rovněž zisk na akcii. Ten činil 2,20 dolaru, zatímco analytici jej odhadovali na 2,02 dolaru, napsala agentura AP.

Apple chystá novou funkcionalitu, která umožní dědit dědit emailové schránky nebo profily na sociálních sítích.

Brusel zpřísnil pravidla pro internetové obry. Musí víc dbát na soukromí uživatelů

Velké internetové firmy jako Google, Facebook, Amazon, Apple či Alibaba budou od srpna muset dodržovat přísnější pravidla ochrany práv a potřeb uživatelů. Evropská komise v úterý stanovila seznam 19 „velmi velkých internetových platforem“, na něž se budou vztahovat zvláštní podmínky v rámci loni schváleného aktu o digitálních službách (DSA). Společnosti ze seznamu budou muset více dbát na soukromí uživatelů či důsledněji postupovat proti nelegálnímu obsahu či dezinformacím.

Přečíst článek

Společnost Meta ve výsledkové zprávě uvedla, že ve druhém čtvrtletí očekává tržby v rozsahu od 29,5 do 32 miliard dolarů. Firma podle agentury Reuters těží z toho, že výdaje na reklamu se v období ekonomické nejistoty přesunují k vyzkoušeným a osvědčeným platformám, jako jsou sítě Facebook a Instagram.

„Měli jsme dobré čtvrtletí a naše komunita pokračovala v růstu,” uvedl zakladatel a šéf podniku Mark Zuckerberg. „Naše práce na umělé inteligenci přispívá k dobrým výsledkům napříč našimi aplikacemi a obchodními aktivitami. Stáváme se rovněž efektivnějšími, takže můžeme rychleji vytvářet lepší produkty a dostat se do silnější pozice pro naplnění naší dlouhodobé vize,” dodal.

aMAZON

Po Metě oznámil druhé kolo propouštění také Amazon. O práci přijde dalších 9 tisíc lidí

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit dalších 9000 pracovních míst. Šéf podniku Andy Jassy to uvedl ve sdělení zaměstnancům. Firma už začátkem ledna oznámila, že zruší zhruba 18 tisíc míst. 

Přečíst článek

Společnost Meta minulý měsíc oznámila, že propustí dalších 10 tisíc pracovníků. Už před koncem loňského roku uvedla, že zruší asi 11 tisíc pracovních míst, což bylo zhruba 13 procent pracovní síly. Na konci března firma zaměstnávala 77 114 lidí.

Zuckerbergova Meta chystá vlastní obdobu Twitteru.

Chaos ve Twitteru přiměl Zuckerbergovu Metu vytvořit mu konkurenci

Provozovatel sociálních sítí Facebook a Instagram uvažuje o spuštění vlastní obdoby Twitteru, který se ocitá v problémech pod novým šéfem Elonem Muskem. Společnost Meta sdělila médiím, že interní diskuse se týkají "decentralizované" platformy "pro sdílení textových zpráv". Kdy by firma mohla novou službu představit, nebylo jasné.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Bývalá provozní ředitelka americké internetové společnosti Meta Platforms Sheryl Sandbergová (54)

Konec jednoho z šéfů. Sandbergová po dvanácti letech odchází ze správní rady firmy Meta

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme