Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Instagram - informace o tématu

Brusel obvinil společnost Meta kvůli nabídce bezplatných služeb výměnou za data

Brusel obvinil společnost Meta kvůli nabídce bezplatných služeb výměnou za data

Evropská komise obvinila americkou internetovou společnost Meta Platforms, že porušuje nová pravidla, která se v Evropské unii vztahují na velké internetové platformy. Firma provozující sítě Facebook či Instagram proti pravidlům nutí uživatele poskytovat svá soukromá data výměnou za přístup k bezplatným službám, oznámil Brusel.

Přečíst článek

Konec jednoho z šéfů. Sandbergová po dvanácti letech odchází ze správní rady firmy Meta

Přečíst článek
Meta uvažuje o placených verzích sítí Facebook a Instagram pro EU

Placený Facebook a Instagram pro EU? Meta přemýšlí o sociálních sítích bez reklam

Americká internetová společnost Meta Platforms zvažuje, že nabídne uživatelům v Evropské unii placené verze svých sociálních sítí Facebook a Instagram, které nebudou obsahovat reklamu. Informoval o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku. Firma tak podle zdrojů reaguje na regulační politiku EU omezující její praktiky při sběru osobních údajů.

Přečíst článek
Alespoň jednu z aplikací Mety používají čtyři miliardy lidí. Zisk Zuckerbergova impéria utěšeně stoupá

Alespoň jednu z aplikací Mety používají čtyři miliardy lidí. Zisk Zuckerbergova impéria utěšeně stoupá

Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook, Instagram a Threads či komunikační služby WhatsApp, se v druhém čtvrtletí meziročně zvýšil o 16 procent na 7,79 miliard dolarů (168,9 miliardy korun). Výsledky předčily odhady analytiků. Pomohlo tomu oživení internetové reklamy po pandemickém propadu. Firma o tom informovala ve zprávě o výsledcích hospodaření.

Přečíst článek
Raketový start. Sociální síť Threads má za pět dnů už stovku milionů uživatelů

Zuckerberg drtí Muska. Sociální síť Threads nasbírala za pár dnů stovku milionů uživatelů

Sociální síť Threads má za necelých pět dní fungování 100 milionů uživatelů. Jako nejrychleji rostoucí aplikace tak předčila program ChatGPT, který této hranice dosáhl za dva měsíce. Uvedla to stanice BBC, která se odvolává na údaje z datové platformy Quiver Quantitative.

Přečíst článek
Zuckerberg vrací úder. V Kanadě zruší přístup ke zpravodajství na Facebooku a Instagramu

Zuckerberg vrací úder. V Kanadě zruší přístup ke zpravodajství na Facebooku a Instagramu

Americká firma Meta oznámila, že ukončí přístup ke zprávám na Facebooku a Instagramu pro všechny uživatele v Kanadě. Učinila tak poté, co kanadský parlament schválil zákon, jenž má přinutit internetové giganty k placení za zprávy jejich vydavatelům, informovala agentura Reuters.

Přečíst článek
Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 24 procent na 5,71 miliardy dolarů.

Zisk Mety se ve čtvrtletí snížil, ale tržby rostly. Akcie majitele Facebooku a Instagramu výrazně posílily

Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 24 procent na 5,71 miliardy dolarů (zhruba 122 miliard korun). Tržby však vzrostly o tři procenta na 28,65 miliardy dolarů a překonaly očekávání analytiků. Akcie podniku si po zveřejnění výsledků připisovaly více než deset procent.

Přečíst článek
Apple chystá novou funkcionalitu, která umožní dědit dědit emailové schránky nebo profily na sociálních sítích.

Brusel zpřísnil pravidla pro internetové obry. Musí víc dbát na soukromí uživatelů

Velké internetové firmy jako Google, Facebook, Amazon, Apple či Alibaba budou od srpna muset dodržovat přísnější pravidla ochrany práv a potřeb uživatelů. Evropská komise v úterý stanovila seznam 19 „velmi velkých internetových platforem“, na něž se budou vztahovat zvláštní podmínky v rámci loni schváleného aktu o digitálních službách (DSA). Společnosti ze seznamu budou muset více dbát na soukromí uživatelů či důsledněji postupovat proti nelegálnímu obsahu či dezinformacím.

Přečíst článek

Zuckerberg rozdá další výpovědi. Meta chystá další vlnu propouštění

Americká internetová společnosti Meta Platforms plánuje nové kolo snižování stavu zaměstnanců. Reorganizace se může dotknout tisíců pracovníků. S odvoláním na obeznámený zdroj o tom ve středu informoval list The Washington Post (WT). Firma na žádost agentury Reuters o komentář zatím nereagovala. Loni Meta oznámila, že propustí více než 11 tisíc lidí, což je zhruba 13 procent její pracovní síly.

Přečíst článek
Nové logo mateřské společnosti Facebooku Meta na ceduli v sídle společnosti 28. října 2021 v Menlo Parku v Kalifornii.

Zuckerbergova Meta experimentuje s ověřenými profily

Americká internetová společnost Meta Platforms začne testovat placenou službu, která uživatelům umožní nechat si u svých účtů ověřit totožnost. Pro sociální sítě Facebook a Instagram dohromady bude podle agentury Reuters stát od 11,99 dolarů měsíčně. V příštím týdnu začne služba fungovat v Austrálii a na Novém Zélandu.

Přečíst článek
Lídr republikánské většiny Kevin McCarthy s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem

Trumpovi vrátí účet na Facebooku a Instagramu. Jak s nimi naloží před americkými volbami prezidenta?

Společnost Meta v příštích týdnech umožní bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, aby se vrátil na sociální sítě Facebook a Instagram, které tato firma provozuje. Uvedl to vysoký manažer společnosti Nick Clegg. Facebook v souvislosti s útoky na sídlo amerického Kongresu z 6. ledna roku 2021 Trumpovi zakázal účet na neurčito, později opatření zmírnil na nejméně dva roky.

Přečíst článek
Účet Elona Muska patří k nejcennějším na Twitteru

Musk zkouší zatočit s konkurencí Twitteru. Smaže účty na ni odkazující

Americká internetová společnost Twitter odstraní ze své stejnojmenné platformy účty, které byly zřízeny jen za účelem propagace konkurenčních sítí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Smír ve sporu o evidenci Babiše jako agenta StB označil Fiala za politický handl. Babiš se podle českého premiéra dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal Fiala na síti X. 

Číst více
Příslušníkům bezpečnostních sborů by se měl příští rok zvednout plat o pět procent, tedy zhruba o 1500 korun ve všech tarifních třídách. Po dnešním jednání se zástupci odborů to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký novinářům řekl, že požaduje zvýšení o 6,9 procenta, tedy zhruba o 2200 korun. Vláda minulý týden rozhodla o zvýšení platů vrcholných politiků a soudců právě o 6,9 procenta.
Z čela dozorčí rady firmy Tatra Trucks byla počátkem srpna odvolaná Denisa Materová, jejíž skupina Promet Group drží v automobilce 35procentní podíl. V čele rady stála od dubna. Na personální změnu upozornily Hospodářské noviny. Většinovým majitelem Tatry je zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada. Web Seznam Zprávy (SZ) Byznys uvedl s odvoláním na nejmenované zdroje, že spor mezi akcionáři vznikl poté, co se Materové nelíbil obchod s ministerstvem obrany. Číst více
Praktičtí lékaři 👨‍⚕️👩‍⚕️  ruší svůj protest, který plánovali na konec října. Ministerstvo zdravotnictví upraví úhradovou vyhlášku, která rozděluje peníze na rok 2025, podle jejich požadavků. Po jednání s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) to řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Číst více

Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX posílil 💪 o 0,01 procenta na 1627,52 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Monety a zbrojovky Colt. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie metalurgické společnosti Gevorkyan, které posílily o 0,78 procenta.

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB. Číst více
Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Generálním ředitelem největší městské firmy zatím zůstává. V představenstvu skončili také Marek Kopřiva a Jiří Špička, kteří čelí obvinění z korupce. Místo Witowského rada zvolila Jiřího Pařízka, pětičlenné představenstvo tak zůstává usnášeníschopné. Číst více
Poptávka po amerických dolarech 💲se minulý týden prudce zvýšila 📈 a investoři očekávají, že zájem před blížícími se prezidentskými volbami v USA vydrží. S odkazem na data investiční banky JPMorgan Chase & Co to uvedla agentura Bloomberg. Obchodníci proti americké měně prodávali zejména australské a singapurské dolary, což je známkou toho, že se zajišťují vůči měnám spojeným s Čínou.
Viktor Orbán hledá cestu z krize na trhu s bydlením. V Budapešti téměř zečtyřnásobí daň z krátkodobých pronájmů obytných nemovitostí, které se uskutečňují například prostřednictvím internetové platformy Airbnb, píše Bloomberg. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme