Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výroba ve Škoda Auto se opět částečně zastaví. Automobilce chybí díly

Škoda Auto kvůli nedostatku dílů ruší některé směny ve výrobě
ČTK
 ČTK

Škoda Auto kvůli nedostatku dílů ruší některé směny ve výrobě. Chybějí některé součásti vozů, jako jsou loketní opěrky, sedačky, reflektory a další, uvedl týdeník Škodovácký odborář.

Reklama

Podle Lidových novin (LN) je důvodem nová regulace týkající se bezpečnosti aut proti kybernetickým útokům. Omezení se v Mladé Boleslavi týkají nočních směn, v závodě v Kvasinách se ruší hlavně sobotní směny. Část zaměstnanců bude doma za plnou mzdu. Odbory uvedly, že pro ně vyjednaly překážku na straně zaměstnavatele s náhradou mzdy, která představuje v podstatě denní výdělek.

Co vše se ruší?

V příštím týdnu budou ve svařovně MB I noční směny na pondělí, na úterý a na středu v omezeném režimu a noční směny na čtvrtek a na pátek se ruší. Páteční odpolední bude v omezeném režimu. Ve svařovně MB II bude noční na pondělí v omezeném režimu, noční na úterý a na středu zcela odpadnou. V lakovně MB A odpadne noční směna na pondělí a zbytek směn bude v omezeném režimu. V lakovně MB B odpadnou příští týden všechny noční směny. Na montáži MB I se ruší noční směna na pondělí, na čtvrtek a na pátek. Na montáži MB II se ruší první tři noční směny příštího týdne. V omezeném režimu budou i některé směny v lisovnách. Ve výrobě komponent se ruší noční směny na bateriích MEB 1 na úterý, středu, čtvrtek a pátek.

FOTOGALERIE: Škoda Auto chystá nový městský elekromobil Epiq za 600 tisíc

Reklama

V Kvasinách se ve svařovně A a na montáži 1 ruší všechny sobotní směny, ve svařovně B a na montáži 2 bude zrušena sobotní ranní a odpolední. V lakovně bude noční na sobotu v omezeném režimu a sobotní ranní i odpolední odpadá.

Podle LN automobilka problémy s dodávkami dílů vysvětluje novými pravidly UNECE (Evropská hospodářská komise OSN), která se týkají kyberbezpečnosti vozidel a začnou platit v červenci. Kladou poměrně přísné podmínky jak na odolnost aut proti kybernetickým útokům, tak na zabezpečení dodavatelského řetězce automobilek. „V úzké spolupráci s našimi partnery neustále monitorujeme a analyzujeme naše dodavatelské řetězce, abychom mohli rychle reagovat a minimalizovat případné dopady na výrobu s cílem dodat našim zákazníkům co nejvíce vozů,“ řekl LN mluvčí Škody Pavel Jína.

Problémy s nedostatkem dílů Škoda Auto řešila i v minulosti. Loni výrobu omezil začátkem roku nedostatek čipů. Odstávky se koncem ledna dotkly závodů v Mladé Boleslavi a Vrchlabí, později i závodu v Kvasinách.

Škoda Auto

Škoda Auto hlásí pokles zisku. Automobilka prodala od začátku roku i méně vozidel

Automobilce Škoda Auto v prvním čtvrtletí klesl provozní zisk ve srovnání se stejným obdobím loni přibližně o 1,3 procenta na 535 milionů eur (téměř 13,5 miliardy korun). Celkový prodej aut se pak snížil o 2,5 procenta na 268 tisíc, uvedl ve zprávě mateřský koncern Volkswagen. Tržby automobilce klesly meziročně o více než tři procenta na 6,57 miliardy eur. Nejprodávanějším modelem značky zůstává Octavia.

Přečíst článek

Čínská automobilka BYD zvažuje výstavbu další továrny v Evropě

Čínská automobilka BYD chce dominovat Evropě. Hledá místo pro další továrnu

Čínská automobilka BYD zvažuje výstavbu další továrny v Evropě, uvedl šéf evropských aktivit podniku Michael Shu na konferenci o budoucnosti automobilového trhu pořádané listem Financial Times v Londýně. Dodal, že BYD se do roku 2030 hodlá stát vedoucím výrobcem elektromobilů v Evropě.

Přečíst článek

Elektromobil Xiaomi SU7

Brusel hrozí čínským automobilkám vyššími cly. Čínský dovoz to ale nezastaví

Evropská komise (EK) varovala tři čínské automobilky, že neposkytly dostatečné informace pro její vyšetřování subvencí na výrobu elektromobilů v Číně. Uvedla to agentura Reuters, která se odvolává na zdroje obeznámené se situací. Varování se týká společností BYD, SAIC a Geely.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme