Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vodafone bude spolupracovat s Microsoftem v oblasti AI, utratí za to miliardy

Vodafone bude spolupracovat s Microsoftem v oblasti AI
ČTK
 ČTK

Britská telekomunikační skupina Vodafone se dohodla s Microsoftem na desetiletém rozsáhlém strategickém partnerství v oblasti umělé inteligence (AI). Součástí spolupráce bude rozšíření budoucích technologií, jako jsou internet věcí (IoT) a cloudové služby, o funkce AI.

Reklama

V rámci dohody Vodafone investuje 1,5 miliardy dolarů (34 miliard korun) do AI zaměřené na zákazníky vyvinuté pomocí technologií Azure OpenAI a Copilot od Microsoftu a nahradí také fyzická datová centra levnějšími cloudovými službami Azure, které jsou schopné zpracovat větší objem dat.

S pomocí generativní AI od Microsoftu, zejména chatovacích robotů s AI, chce Vodafone zlepšit péči o zákazníky. AI také pomůže zajistit globální platformu Vodafonu pro IoT ve velkém měřítku. Firmy budou rovněž společně rozvíjet digitální a finanční služby pro podniky, zejména pro malé a střední podniky v Evropě a Africe.

Astronaut NASA Victor Glover, pilot mise Artemis 2

Vědecké události očekávané v roce 2024: rozvoj umělé inteligence i ochrany proti pandemiím

Nemůžeme vědět, jestli přicházející rok přinese úplně nový průlom do některé vědní oblasti. Můžeme však odhadnout, ve kterých už známých oborech dojde k posunům, jež budou mít přímý nebo nepřímý dopad na náš budoucí život.

Přečíst článek

Microsoft se současně stane kapitálovým investorem do platformy IoT firmy Vodafone, až bude vyčleněna do samostatného podniku. To se má stát do dubna 2024. Microsoft bude rovněž využívat pevné a mobilní služby Vodafonu.

Finanční ředitel Vodafonu Luka Mucic uvedl, že vedoucí postavení Microsoftu v AI podpořené partnerstvím s OpenAI změní zákaznické služby. Chatovací robot TOBi podpořený umělou inteligencí Microsoftu bude podle něj poskytovat konzistentnější a inteligentnější odpovědi na dotazy.

video

FreshStart: Zkouškové je v plném proudu. Jak si díky umělé inteligenci usnadnit studium

Potřebujete dovysvětlit látku, které nerozumíte? Čeká vás důležitá zkouška a nemáte nikoho, kdo by vám pomohl se na ni připravit? Píšete seminárku a nevíte, jaké téma zvolit nebo jak ho uchopit? Na tohle všechno existuje dostupné řešení: umělá inteligence. V našem článku se dočtete, jak si usnadnit studentský život s AI.

Přečíst článek

Microsoft je v současnosti považován za předního světového poskytovatele služeb v oblasti AI, mimo jiné i proto, že si skupina díky miliardovým investicím včas zajistila přístup k technologii OpenAI. Investice Microsoftu do AI nedávno zvýšily cenu akcií a Microsoft nyní soupeří s Applem o pozici nejhodnotnější společnosti na světě, upozornila agentura DPA.

Vodafone bojuje s konkurenty Telefónica a Orange o pozici druhé největší telekomunikační společnosti v Evropě. Lídrem evropského trhu je Deutsche Telekom. Vodafone působí i v Česku, kde poskytuje služby více než 4,5 milionu zákazníků.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme