Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zisk rakouského majitele Kooperativy za pololetí vzrostl o čtvrtinu

Kooperativa, VIG, ilustrační foto
Ergane / Creative Commons / CC BY-SA 3.0

Zisk před zdaněním rakouské pojišťovny Vienna Insurance Group (VIG) za šest měsíců letošního roku stoupl o 25 procent na 251,4 milionu eur (6,4 miliardy korun). Akcie pojišťovny, s nimiž se obchoduje i na pražské burze, v reakci na zprávu mírně oslabily, ztráty ale vzápětí smazaly.

Reklama

Předepsané pojistné se zvýšilo o 3,5 procenta na 5,77 miliardy eur. Nárůst zaznamenaly všechny druhy pojistného, vyjma jednorázového životního pojištění. Z jednotlivých zemí pak nejvyšší nárůst pojistného zaznamenaly Česká republika, Polsko, Rumunsko a Maďarsko.

ilustrační foto

Společnost Brookfield Asset Management převzala pojišťovnu American National Group

Zajišťovací divize kanadské společnosti Brookfield Asset Management se dohodla na převzetí americké pojišťovny American National Group, za kterou zaplatí zhruba 5,1 miliardy dolarů (110,2 miliardy korun).

Přečíst článek

Negativní vlivy na podnikaní

VIG varovala, že kromě pokračující pandemie a nejistému dopadu rychle se šířící mutace delta mohou mít ve druhé polovině roku na vývoj podnikání negativní vliv i další přírodní katastrofy, jako byly červencové záplavy. Pojišťovna je však přesvědčena, že se jí podaří dosáhnout cílů na rok 2021, a potvrdila, že čeká příjmy z pojistného kolem 10,4 miliardy eur a zisk před zdaněním v rozmezí 450 až 500 milionů eur.

Skupinu VIG tvoří asi 50 firem ve 25 zemích, s jejími akciemi se obchoduje i na pražské burze. Předloni firma dokončila spojení svých dvou českých pojišťoven, a to Kooperativy a Pojišťovny České spořitelny. Na pojistném trhu tak zůstala pouze Kooperativa. Spolu s druhou dceřinou společností, Českou podnikatelskou pojišťovnou, má VIG na českém pojišťovacím trhu podíl kolem 32 procent.

Architekti ze studia Snøhetta chtějí obnovit lázně ze 30. let minulého století.

Beton a ocel. V Norsku ožijí lázně ze 30. let minulého století

Mezinárodní architektonický ateliér Snøhetta chce oživit přístavní lázně Knubben postavené ve 30. letech minulého století. Projekt na rekonstrukci a dostavbu dnes již zavřených prostor věnuje městu Arendal před oslavami 300letého výročí. 

Přečíst článek

ČSOB Pojišťovna pobočka

Rekordní zisk. Pojišťovna ČSOB loni vydělala 1,437 miliardy

ČSOB Pojišťovna vytvořila loni zisk po zdanění 1,437 miliardy korun. Výsledek byl ve srovnání s rekordním rokem 2019 ještě o 239 milionů korun vyšší.

Přečíst článek

>>>>>> Zajímají vás zprávy z firem? Čtěte naší rubriku. <<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme