Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Společnost Brookfield Asset Management převzala pojišťovnu American National Group

ilustrační foto
ČTK
 ČTK

Zajišťovací divize kanadské společnosti Brookfield Asset Management se dohodla na převzetí americké pojišťovny American National Group, za kterou zaplatí zhruba 5,1 miliardy dolarů (110,2 miliardy korun).

Reklama

Podle dohody akcionáři American National obdrží ze jednu svoji akcii 190 dolarů v hotovosti. Ve srovnání s páteční závěrečnou cenou akcií to představuje zisk zhruba deset procent. Fúze by měla být dokončena v polovině roku 2022.

„Akvizice American National představuje významný milník v pokračující expanzi našeho podnikání v pojišťovnictví,” uvedl generální ředitel Brookfield Reinsurance Sachin Shah v prohlášení. Dodal také, že vedení American National má za sebou silné výsledky.

Dohoda přichází po firemních výsledcích, které ukazují, že pojišťovny se vrátily k vysokým ziskům poté, co loni utrpěly ztráty kvůli nárůstu pojistných událostí způsobených pandemií nemoci covid-19.

American National založil v roce 1905 William Lewis Moody Jr. a jeho rodina dodnes vlastní většinový podíl prostřednictvím řady trustů a holdingů. Nabízí několik produktů, včetně životního, zdravotního a majetkového pojištění a pojištění pro případ úrazu, napsala agentura Reuters.

Bungee jumping, ilustrační foto

Pojišťovny se z pandemie zotaví rychleji než z krize v roce 2008

Koronavirová pandemie udeřila globálnímu pojišťovacímu průmysl menší ránu než finanční krize v roce 2008. Návrat na normál bude rychlejší.

Přečíst článek

Volím zelenou, ilustrační foto

KPMG: České banky zaspaly ESG

Velké tuzemské banky jsou v ESG trochu dál, hlavně kvůli mateřským korporacím. Malé banky zatím váhají, zjistila poradenská firma KPMG.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme