Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rakousko - informace o tématu

Společnost Pilulka zvýšila tržby téměř o polovinu.

Pilulka chce být v zisku. Opustila neperspektivní trhy

Loňský rok byl pro společnost Pilulka rokem velkých změn. Firma se v jeho průběhu stáhla ze třech trhů, opustila ji asi stovka zaměstnanců a k obměně došlo i v případě managementu. Ze sekundárního úpisu akcií na pražském trhu Start od investorů získala na rozvoj další desítky milionů korun. Řečí čísel tak nešlo o vůbec špatný rok.

Přečíst článek
Benko do vězení! Heslo proti zakladateli společnosti Signa Holding Renému Benkovi se objevilo na staveništi v Theatinerstrasse v Mnichově už v dubnu

Kdo chce moc, nemá nic. Rakouský miliardář padl ke dnu a táhne s sebou známá jména

Miliardáři, dědicové, elita evropského byznysu. List akcionářů realitního impéria rakouského miliardáře a pověstného hejska Reného Benka zahrnuje samá velká jména. Teď v listopadu jeho Signa Holding skončila v insolvenci. Pád přináší řadu otázek. Pod tlakem je jeho švýcarská privátní banka Julius Bär. 

Přečíst článek

Renomia vstupuje na rakouský trh. Koupila podíl v Steinmayr & Co

Největší pojišťovací makléř v Česku a ve střední Evropě Renomia Group koupila podíl v rakouské firmě Steinmayr & Co, a vstupuje tak na rakouský trh. Pojistné, které Renomia Group v zemích střední Evropy pro své klienty spravuje, touto akvizicí překročí 20 miliard korun. 

Přečíst článek
Jídlo je v bizarní restauraci vynikající

FOTOGALERIE: Groteskní rakouská hospoda láká celebrity. Jedl zde i Karel Gott

Zhruba deset kilometrů od rakouské metropole, v městečku Deutsch-Wagram Marchfelderhof, již dlouhou řadu let funguje stejnojmenná restaurace Marchfelderhof. Ta svým interiérem zaskočí i otrlého gurmána. Podívejte se.

Přečíst článek
MND miliardáře Komárka bude těžit ropu a plyn v Rakousku. Investuje stovky milionů

MND miliardáře Komárka bude těžit ropu a plyn v Rakousku. Investuje stovky milionů

Hodonínská těžařská a energetická společnost MND ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka se bude podílet na těžbě ropy a plynu v Horních Rakousích. Dohodla se s australskou společností ADX, která vlastní potřebnou licenci, že od ní koupí podíl 30 procent na ložisku Anshof za 12 milionů eur, tedy v přepočtu 290 milionů korun. Ložisko je hodnoceno jako perspektivní, naplánované jsou průzkumné vrty, na nichž se bude MND podílet. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Radim Jančura: Rakušané nesmyslně zvedají ceny. V našem hotelu je pivo za dvě eura

Jančura: V našich hotelech v Rakousku si Češi sami čepují a platí bez obsluhy. A já jim věřím

Majitel dopravní společnosti RegioJet Radim Jančura koupil v době covidu hotel v rakouských Alpách. V loňském roce k němu přikoupil ještě druhý. Jak se mu jeho hoteliérská branže rozvíjí? „Pro mě je to jakýsi koníček,“ říká Jančura v rozhovoru pro newstream.cz. Jeden z hotelů v současnosti prochází rozsáhlou rekonstrukcí, nákup dalšího hotelu je zatím ve hvězdách. Jančura si prostě osahává nový byznysový prostor. Mezitím rozvíjí oblast svého hlavního zájmu, dopravu. A na podzim chystá novou železniční linku na Ukrajinu.

Přečíst článek
OMV a firma emirátu Abú Zabí jednají o gigafúzi za desítky miliard dolarů. Na snímku sídlo společnosti Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) v Abú Zabí

OMV a firma emirátu Abú Zabí jednají o gigafúzi za desítky miliard dolarů. Ale jde to ztuha

Společnost Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) a rakouská energetická firma OMV zkoumají možnost spojení firem Borouge a Borealis, čímž by vznikl gigant se zaměřením na chemii a plast s hodnotou více než 30 miliard dolarů (více než 652 miliard korun). Uvedla to agentura Bloomberg, která se odvolává na informované zdroje. ADNOC je energetickou společností emirátu Abú Zabí.

Přečíst článek
Stellantis zavře továrnu Opelu na převodovky ve Vídni. Elektromobily ji připravily o budoucnost

Stellantis zavře továrnu Opelu na převodovky ve Vídni. Elektromobily ji připravily o budoucnost

Mezinárodní automobilová skupina Stellantis v brzké době definitivně uzavře závod německé značky Opel na výrobu převodovek ve Vídni, který nyní zaměstnává zhruba 300 lidí. Informovala o tom agentura APA s odvoláním na vyjádření, které jí automobilka poskytla.

Přečíst článek
Obraz rakouského malíře Gustava Klimta Dáma s vějířem se stal nejdražším obrazem prodaným v evropské aukci, nový majitel za něj zaplatí 85,3 milionu liber (2,35 miliardy Kč). Portrét z roku 1918 byl hlavním lákadlem dnešní dražby aukční síně Sotheby's, která ho nabídla s vyvolávací cenou 58 milionů liber. Po dramatickém souboji zájemců ale dosáhl kladívkové ceny 74 milionů liber. Do konečné ceny se promítla ještě aukční přirážka.

Klimtův obraz Dáma s vějířem překonal evropský aukční rekord. Nejen v malbě, ale v umění vůbec

Obraz rakouského malíře Gustava Klimta Dáma s vějířem se stal nejdražším obrazem prodaným v evropské aukci, nový majitel za něj zaplatí 85,3 milionu liber (2,35 miliardy korun). Portrét z roku 1918 byl hlavním lákadlem dnešní dražby aukční síně Sotheby's, která ho nabídla s vyvolávací cenou 58 milionů liber. Po dramatickém souboji zájemců ale dosáhl kladívkové ceny 74 milionů liber. Do konečné ceny se promítla ještě aukční přirážka.

Přečíst článek
Obraz Dáma s vějířem od malíře Gustava Klimta

Poslední obraz Gustava Klimta míří do aukce. Konečná cenovka může být evropským rekordem

V Londýně se bude příští týden dražit obraz vídeňského malíře Gustava Klimta. Jde o jeho poslední dokončený obraz před jeho smrtí v roce 1918. Odhaduje se, že se dílo pojmenované Dáma s vějířem prodá za 65 milionů liber (v přepočtu asi 1,8 miliardy korun), píše BBC.

Přečíst článek
Logo Sberbanky na její pobočce v Moskvě

Sberbank se definitivně stáhla z evropského trhu, poslední část koupil rakouský podnikatel

Ruská Sberbank dokončila prodej své rakouské dceřiné společnosti. Koupila ji firma, kterou ovládá podnikatel Stefan Zöchling. Největší ruská banka se tak definitivně stáhla z evropského bankovního trhu. Informovala o tom agentura Reuters. Banka odmítla zveřejnit cenu transakce a uvedla, že získala všechna potřebná povolení regulačních orgánů. Sberbank se po začátku ruské invaze na Ukrajinu loni v únoru stala terčem rozsáhlých sankcí.

Přečíst článek
Reklama

News box

V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory.
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem.
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme