Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

pojišťovny - informace o tématu

Italská pojišťovna Generali

Jsme v nejlepší kondici ve své historii, hlásí pojišťovna Generali. Dobré výsledky má i její rival

Největší italská pojišťovna Generali v loňském roce zvýšila provozní zisk o osm procent na rekordních 6,9 miliardy eur (zhruba 174,5 miliardy korun). Nárůst zisku za loňský rok vykázala také rakouská pojišťovna Vienna Insurance Group (VIG). Zisk před zdaněním zvýšila o 32 procent na 773 milionů eur (zhruba 19,5 miliardy korun). Obě firmy působí i v České republice.

Přečíst článek
Hlídejte si pojistky u platební karty. Ty nejlevnější kryjí jen málo rizik

PŘEHLEDNĚ: Zkontrolujte si, jakou má vaše platební karta pojistku. Jsou tam velké rozdíly

Přečíst článek
Fotovoltaika hoří v Česku stále častěji kvůli špatným instalacím. Ovlivní to vaše pojistné?

Roste počet špatně instalovaných solárů. Pojišťovny doporučují navýšit pojistky

Čeští hasiči hlásí skokový nárůst počtu požárů u fotovoltaických systémů. Jen za první půlrok jich bylo více než za celý loňský rok, tedy 45, zatímco vloni jich bylo celkem 29. Podle specialistů z Inženýrské komory (ČKAIT) lidé podceňují bezpečnost instalací a na vině jsou neodborné instalace nebo nekvalitní produkty. Zeptali jsme se proto v tuzemských pojišťovnách, jak se zvyšující se počty požárů od fotovoltaik promítnou do hodnocení rizik a do výše pojistného.

Přečíst článek
Bungee jumping, ilustrační foto

Na rybolov či banální lodní výlet po moři vás někde ani nepojistí. Jak se vyznat v pojištění sportů

Letní měsíce přivádí ke sportování i ty, kteří přes rok zrovna moc nesportují. Jakmile ale vyjedou za humna, touha něco zajímavého zažít a mít pak o čem vyprávět, může být pro každého silným motivátorem. Na dovolené si lidé často chtějí vyzkoušet různé aktivity od těch banálních, jako je výšlap na horu za východem slunce, až po ty adrenalinové jako jsou ferraty a lanové překážky či vodní disciplíny jako je kitesurfing nebo canooing. V mnoha destinacích se přímo v hotelích s nabídkami takovýchto aktivit předhánějí místní outdoorové agentury a zprostředkovávají je i tuzemské cestovní kanceláře. Než se ale do některého z lákavých zážitků vrhnete po hlavě, vyplatí se vědět, zda takové sporty vůbec kryje vaše cestovní pojistka a za jakých podmínek. 

Přečíst článek
Hořící domek, ilustrační foto

Jak reagují na klimatickou změnu pojišťovny?

S klimatickou změnou a oteplováním planety dochází k extrémním výkyvům počasí. Dle nejnovější zprávy World Meteorological Organization (WMO) se Evropa otepluje nejrychleji ze všech kontinentů. V návaznosti na tento trend přibývá mimořádných veder, požárů či záplav. V Česku se pak klimatická změna projevuje převážně živelnými událostmi s regionálním dosahem. Častěji se objevují bouřky s krupobitím, opakovaně se na několika místech objevilo tornádo. Škody způsobené přírodními živly ovlivňují i činnost pojišťoven, které na rostoucí rizika způsobená klimatickou změnou musí reagovat.

Přečíst článek
Bílý žralok

PŘEHLEDNĚ: Za žraloka u pláže peníze z pojistky nezískáte, za starost o nemocného psa ano. Kdy pojišťovna uzná storno?

Myslíte si, že vás pojištění storna dovolené ochrání vždy, když nemůžete odjet na dovolenou? V mnoha případech ano, a dokonce už i u tuzemských dovolených či dokonce dětských táborů. Existuje ale řada situací, kdy máte smůlu a peníze za dovolenou vám propadnou komplet. Od dob covidu, který zcela zásadně proměnil i cestování, se zájem o pojištění storna zvedl prý až o stovky procent. Vyplatí se také vědět, kdy máte největší šanci získat peníze za zrušenou dovolenou z připojištění storna a kdy z pojištění náhrady dovolené. 

Přečíst článek

Kohlmayer, Zahálková, Brixi, Kubelková. Kdo jsou nejvlivnější ženy ve finančním světě

Přinášíme exkluzivně druhý ročník Síně slávy projektu #FinŽeny. Do unikátního přehledu dlouhodobě nejvlivnějších českých bankéřek, ekonomek, manažerek, finančních ředitelek a dalších dlouhodobě vlivných žen sektoru financí letos přibylo 27 nových jmen. Podívejte se na ně v galerii #FinŽeny.

Přečíst článek
Lidé si méně platí životní pojištění. Celý pojistný trh zpomalil

Lidé si méně platí životní pojištění. Celý pojistný trh zpomalil

Český pojistný trh v letošním prvním čtvrtletí zpomalil růst. Pojišťovny vybraly na pojistném 42,9 miliardy korun, což je meziročně o 5,5 procenta více. Za rok 2022 trh vzrostl o sedm procent, informovala Česká asociace pojišťoven, která sdružuje pojišťovny s 97procentním podílem na trhu.

Přečíst článek
Ředitel pojišťovny Simplea Martin Švec
video

Šéf pojišťovny: Covid zničil Čechům zdraví, lidé jsou více nemocní

Děti se nemohly potkávat, nesetkávaly se s dětskými bacily v kolektivech, takže dnes jsou více nemocné. Vidíme to ale i u dospělých, říká ředitel pojišťovny Simplea Martin Švec.

Přečíst článek
I přes boj s inflací loni Uniqa zvedla zisk, její vliv pocítí i letos

I přes boj s inflací loni Uniqa zvedla zisk, její vliv pocítí i letos

Čistý zisk pojišťovny Uniqa v Česku a na Slovensku loni dosáhl 1,45 miliardy korun. Meziročně se zvýšil o 15 procent, vyplývá ze zveřejněných předběžných hospodářských výsledků. Uniqa v Česku a na Slovensku se podílela 30 procenty na celkovém pojistném mezinárodní části evropského koncernu Uniqa Insurance Group.

Přečíst článek
Dopady řádění tornáda na Moravě

Český pojistný trh loni zrychlil růst. Nadále ubývá smluv životního pojištění

Český pojistný trh v roce 2022 zrychlil růst. Pojišťovny vybraly na pojistném 157 miliard korun, což je meziročně o sedm procent více. Uvedla to Česká asociace pojišťoven, která sdružuje pojišťovny s 97procentním podílem na trhu. Za rok 2021 trh vzrostl o 4,4 procenta.

Přečíst článek
Jak vybrat povinné ručení?

Vybíráme povinné ručení

Pořizujete si nové vozidlo nebo tomu stávajícímu bude končit pojištění? Přemýšlíte, zda prodloužit stávající smlouvu, nebo si sjednat novou? Poradíme vám, jak vybrat to nejlepší a nejvýhodnější povinné ručení.

Přečíst článek
Reklama

News box

Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Evropská komise uvolnila dalších 1,5 miliardy eur (38 miliard korun) z balíku finanční pomoci Ukrajině. Částka je poslední platbou z celkově šestimiliardového grantu, který má zemi čelící ruské agresi pomoci se základními výdaji státu, prohlásila předsedkyně komise Ursula von der Leyenová.
Německý módní dům Hugo Boss prodá své podnikání v Rusku velkoobchodnímu partnerovi Stockmann. Dohoda ukončí působení firmy Hugo Boss v Rusku, kde podnik před více než dvěma lety pozastavil činnost, uvedla agentura Reuters. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny, Rusko ale požaduje, aby zahraniční firmy prodávaly svá aktiva v zemi se slevou nejméně 50 procent.
Energetická společnost E.ON sníží své ceny energií ⚡. Od tohoto týdne podnik zlevnil fixované tarify elektřiny a plynu, od května plošně zlevní i plyn asi 150 tisícům zákazníků se smlouvou bez závazku. Ceny klesnou o stovky korun za megawatthodinu (MWh). Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií.
Nejoblíbenější zemí pro expaty je Austrálie, za ní se umístily Spojené státy a Kanada. Z neanglicky mluvících zemí je pak nejoblíbenější Německo, kterému v celkovém žebříčku patří páté místo. Vyplývá to ze studie mezinárodního trhu práce, kterou vypracoval pracovní portál The Stepstone Group ve spolupráci s organizacemi Boston Consulting Group a The Network.
Královéhradecká policie 👮 s ukrajinskými kolegy zlikvidovala česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, který je podezřelý ze stovek telefonických podvodů se škodou v desítkách milionů korun. V Česku a na Ukrajině policisté minulý týden zadrželi 40 lidí.
Americká technologická společnost Rubrik podporovaná Microsoftem jde na burzu. Zájem o akcie firmy, která se specializuje na cloudové služby a zabezpečení dat, je přitom v primární veřejné nabídce (IPO) obrovský. Podle zdrojů agentury Bloomberg dvacetkrát převyšuje počet nabízených akcií. Číst více
Italský antimonopolní úřad vyměřil americkému internetovému obchodu Amazon pokutu deset milionů eur 💶 (zhruba čtvrt miliardy korun) za nekalé obchodní praktiky. Amazon podle úřadu výrazně omezuje svobodu volby spotřebitelů. U řady produktů na svých italských webových stránkách totiž automaticky nastavuje volbu opakovaného nákupu místo nákupu jednorázového.
Česko má podle Indexu prosperity a finančního zdraví devátou nejvyšší společenskou solidaritu a důvěru v EU. K relativně dobrému výsledku přispěla ochota Čechů pomáhat. Podobného výsledku přitom dosáhlo Česko i v uplynulých letech. Integritu české společnosti naopak snižuje dlouhodobě nízká důvěra ve vládu a problém korupce. Ve zvládání korupce se Česko v evropské sedmadvacítce umístilo na 16. příčce. Index společně vytváří Česká spořitelna a datový portál Evropa v datech.
Americká prokuratura v úterý navrhla, aby zakladatel kryptoměnové burzy Binance Changpeng Zhao šel do vězení na 36 měsíců. Agentura Reuters připomíná, že podle pravidel americké komise pro vyměřování trestů (USSC), což je nezávislý soudní orgán zřízený Kongresem, mělo Zhaovi hrozit maximálně 18 měsíců vězení.
Reklama
Reklama
Doporučujeme