Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rekordní zisk. Pojišťovna ČSOB loni vydělala 1,437 miliardy

ČSOB Pojišťovna pobočka
ČSOB Pojišťovna
 ČTK

ČSOB Pojišťovna vytvořila loni zisk po zdanění 1,437 miliardy korun. Výsledek byl ve srovnání s rekordním rokem 2019 ještě o 239 milionů korun vyšší.

Reklama

Předepsané pojistné vzrostlo meziročně o 2,6 procenta na 13,768 miliardy korun. Podle pojišťovny se její celkový tržní podíl meziročně zvýšil o 0,3 procentního bodu a dosáhl hodnoty 8,4 procenta, uvádí se ve výroční zprávě firmy.

„V oblasti neživotního pojištění jsme oproti trhu rostli nejrychleji, tam se nám tržní podíl zvýšil o 0,5 procentního bodu na 8,6 procenta. V oblasti běžně placeného životního pojištění trh rostl o 3,7 procenta, v meziročním srovnání byl náš tržní podíl na stejné úrovni, tedy 7,7 procenta,” uvedl předseda představenstva Jiří Střelický.

Podle něj byly leden a únor roku 2020 prodejně jednoznačně nejlepší v historii pojišťovny, s příchodem pandemie covid-19 se však pojistná aktivita na trhu přibrzdila. „V průběhu léta a podzimu se obchodní aktivita opět značně pozvedla a opět jsme udělali výrazný krok k našemu cíli, desetiprocentnímu tržnímu podílu,” uvedl Střelický.

čerpací stanice, ilustrační foto

Inflace v červnu jen kosmeticky poklesla. Ve zbytku roku ještě zrychlí

Spotřebitelské ceny v červnu meziročně vzrostly o 2,8 procenta, tempo růstu ve srovnání s květnem tak zpomalilo o 0,1 procentního bodu. Největší vliv na zdražování měly ceny aut a pohonných hmot, uvedl ČSÚ.

Přečíst článek

Ubylo živelných škod

V roce 2020 bylo méně škodních událostí. Výrazně ubylo živelných škod a ani zimní období nepřineslo jejich nárůst. Útlum ekonomické aktivity v důsledku pandemie vedl v jarním období ke krátkodobému poklesu škod v autopojištění, což ovlivnilo čistý zisk pojišťovny. Zvýšil se i díky růstu ziskovosti neživotního pojištění, stabilnímu výsledku v životním pojištění a striktní nákladové politice.

ČSOB Pojišťovna měla vloni více než 1,25 milionu klientů. Průměrný počet zaměstnanců se meziročně zvýšil z 666 na 705.

ČSOB Pojišťovna je součástí holdingu ČSOB, který patří prostřednictvím dalších subjektů společností KBC Group NV. V Pardubicích si chce pojišťovna vybudovat nové sídlo v areálu po bývalé továrně Prokop poblíž centra města. Dosud využívaný objekt na Masarykově náměstí nabízela městu pro nové sídlo magistrátu, zastupitelé však jednání o koupi nakonec zastavili.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme