Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Banka Goldman Sachs ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila zisk meziročně o 51 procent

Sídlo banky Goldman Sachs v New Yorku
ČTK / AP
 ČTK

Americká banka Goldman Sachs ve čtvrtém čtvrtletí zvýšila zisk meziročně o 51 procent na 2,01 miliardy dolarů (45,6 miliardy korun). Překonala tak očekávání, a to díky obchodování s akciemi, které těžilo z oživení na trzích a vykázalo třikrát lepší výsledek, než odhadovali analytici.

Reklama

Čtvrtletní zisk rivala Morgan Stanley pak meziročně klesl o více než 30 procent na 1,5 miliardy dolarů. Na vině byly dvě jednorázové položky v podobě vkladu do státního pojistného fondu (FDIC) a poplatku za urovnání trestního vyšetřování. Výnosy ale překonaly odhady, zejména díky investičnímu bankovnictví.

Divizi aktiv a majetku Goldman Sachs se podařilo dosáhnout nejvyšších čtvrtletních příjmů za poslední dva roky. Přispěl k tomu i zisk spojený s prodejem podniku zabývajícího se správou financí.

Ackmanova žena Neri Oxmanová

Nájezdník Ackman se chytil do vlastní pasti. Tedy, "pomohla" mu manželka

Spekulant Bill Ackman rozjel svůj aktivismus i na sociálních sítích - byl jeden z těch, kdo dohnal šéfku Harvard University Claudine Gayovou k rezignaci. Nyní čelí podobnému tlaku jeho žena.

Přečíst článek

Akciové trhy vykazovaly v závěru roku solidní růst. Ekonomové a investoři jsou tak stále více přesvědčeni, že Spojené státy se vyhnou recesi. Očekává se také, že americká centrální banka (Fed) začne brzy snižovat úrokové sazby, což by mohlo vést k další podpoře některých bankovních služeb.

Výnosy z obchodování s akciemi Goldman Sachs ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil o 26 procent. Příjmy ze správy aktiv a majetku pak vzrostly o 23 procent na 4,39 miliardy dolarů.

ilustrační foto

Podceněný Apple. Investoři se od něj odvracejí. Blíží se chvíle pro nákup

Technologický gigant Apple ztratil titul nejhodnotnější technologické společnosti světa. Nejdražší firmou z pohledu tržní kapitalizace se stal jeho odvěký rival Microsoft. Apple má řadu problémů, zaspal v AI, naopak Microsoftu se daří zavádět AI do svých produktů. Je načase Apple odepsat, nebo se naopak blíží čas na nákup akcií za rozumnou cenu?

Přečíst článek

Akcie Goldman Sachs po zveřejnění hospodářských výsledků před začátkem obchodování vykazovaly téměř dvouprocentní růst. Loni posílily o 12,3 procenta, zatímco akcie konkurenta JPMorgan Chase & Co přidaly 27 procent, akcie Morgan Stanley pak deset procent.

Příjmy Morgan Stanley z investičního bankovnictví vzrostly ve čtvrtém čtvrtletí meziročně o pět procent. Banka ale musela vložit do FDIC 286 milionů dolarů a minulý týden zaplatila právní poplatek za urovnání dlouhotrvajícího vyšetřování ve věci jejího řízení velkých obchodů s akciemi pro zákazníky. Akcie banky před začátkem obchodování přidávají zhruba procento.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme