Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Soukup prodal polovinu agentury Médea investorovi Janu Čermákovi

Jan Čermák
Michael Tomeš / Týdeník Hrot
 ČTK

Poloviční podíl v mediální agentuře Médea koupil od Jaromíra Soukupa investor Jan Čermák, který již vlastní 50 procent Soukupovy firmy Empresa Media. Cenu žádná ze stran nezveřejnila.

Reklama

Médea se základním kapitálem 636 milionů korun funguje primárně jako mediální agentura a zároveň plně ovládá další firmy, jako jsou Médea Promotion, Médea Interactive nebo Médea Public Relations. Podle analytické firmy COMvergence byla Médea loni třetí největší mediální agenturou v ČR.

Čermák již od října vlastní polovinu Soukupovy společnosti Empresa Media, která provozuje TV Barrandov. Obdobně jako v Emprese i v Médee podle obchodního rejstříku nastoupil k Soukupovi Čermák jako druhý člen statutárního orgánu, přičemž pro veškeré větší kroky je potřeba souhlasu obou členů představenstva.

„Médea čelila letos značnému tlaku věřitelů. Právě s nimi proto budeme prioritně jednat a hledat řešení,“ řekl Čermák. „Vše se děje v souladu s předchozími dohodami,“ dodal Soukup. Čermák údajně jedná i o vstupu do další Soukupovy firmy IMP.

Viktor Orbán

Orbán přihrává malou domů svému zeťovi. Spřízněný právník radí vládě s koupí letiště

Maďarské vládě radí s nákupem budapešťského letiště právnická firma navázaná na zetě premiéra Viktora Orbána. Uvádějí to zdroje agentury Bloomberg, podle níž jde o další důkaz nejasné hranice mezi podnikáním a politikou v Maďarsku, které kritizuje Evropská unie.

Přečíst článek

Největšími věřiteli firem z impéria Jaromíra Soukupa jsou fond IFIS (s úvěry původně poskytnutými bankami CREDITAS a ČSOB) a Gomanold (s úvěrem koupeným od Unicredit). Tyto úvěry jsou zajištěny nemovitostmi a pozemky. Dalším věřitelem je Čermákova společnost Enreda, která koupila pohledávky od Českých radiokomunikací. Dalšími věřiteli jsou například Česká televize či agentura Knowlimits.

Čermák a jeho společnost Servis-24 se specializují na pomoc firmám zatíženým dluhy. V minulém roce získal 49procentní podíl ve zlínské společnosti NWT manželů Vítkových, kterou poslaly do insolvence nezvládnuté obchody s energiemi. V NWT věřitelé v únoru 2023 povolili cestu reorganizace, jejíž plán byl schválen velkou většinou na věřitelské schůzi v září 2023. Pomáhal také při půlmiliardovém prodeji Grandhotelu Nabokov v Mariánských Lázních.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Jan Čermák

Zemětřesení u Soukupa. Chceme firmu zachránit, tvrdí nový spolumajitel Empresy Jan Čermák

Přečíst článek
Prezident Miloš Zeman uděloval 28. října 2019 na Pražském hradě státní vyznamenání. Na snímku je podnikatel, mediální magnát a moderátor Jaromír Soukup

Médea Jaromíra Soukupa opět čelí insolvenčnímu řízení. Nyní chtějí zpět desítky milionů velcí hráči – ČT a Prima

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme