Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla kvůli závadám svolává na opravu dalších 200 tisíc aut. Tentokrát v Číně

Tesla Model 3
Vauxford / Creative Commons / CC BY-SA 4.0

Mnohými opěvovaný výrobce elektromobilů Tesla má další problém. Firma svolala v Číně na kontrolu zhruba 200 tisíc modelů 3 a S. Důvodem jsou možná bezpečnostní rizika týkající se předního kufru a zpětné kamery. Oznámili to čínští regulátoři. Již ve čtvrtek americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) uvedl, že Tesla v USA ze stejných důvodů svolává do servisu přes 475 tisíc vozů stejných modelů.

Reklama

Opatření se týká vozů vyrobených v čínské továrně Tesly i aut dovezených ze Spojených států. Tesla podle čínských regulátorů svolá 144. 08 vozů Model 3 vyrobených v Číně. Součástí svolávací akce bude také 19 697 vozů Model S a 35 836 vozů Model 3 z dovozu, uvedla agentura Reuters.

Elon Musk

Osobností roku časopisu Time je vizionář bez domova, Elon Musk

Nenarodili jste se do saúdské královské rodiny, a přesto se chcete stát dolarovým miliardářem? Máte ještě několik možností, jak toho docílit, píše server magazínu Time, který za osobnost roku 2021 označil podnikatele a vizionáře Elona Muska.

Přečíst článek

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) už ve čtvrtek oznámil, že Tesla v USA kvůli problémům se zpětnou kamerou a kufrem svolává do servisu přes 475 000 vozů Model 3 a Model S. Celkový počet svolávaných vozidel se blíží půl milionu vozů, které Tesla dodala v loňském roce.

U sedanů Model 3 „se při otevírání a zavírání víka zavazadlového prostoru může poškodit kabelový svazek couvací kamery, čímž by se narušil přenos jejího obrazu“. U vozů Model S mohou problémy se západkou přední kapoty vést k otevření zavazadlového prostoru „bez varování a bránit řidiči ve výhledu, což zvyšuje riziko nehody," uvedla Tesla k problémům v USA.

Model Roadster v roce 2010, showroom Tesly v kalifornské Newport Beach,

Retro: Jak vypadala Tesla, když ji skoro nikdo neznal

Kalifornská Tesla je nejdražší automobilkou světa a stala se ikonou. Přitom v roce 2010 sjel z její výrobní linky teprve tisící kousek sportovního modelu Roadster a měla jen pár showroomů v Kalifornii.

Přečíst článek

Úřad NHTSA se Teslou zabývá i kvůli jiným problémům. U 580 tisíc vozů Tesla se mu nelíbilo, že na obrazovce auta bylo možné za jízdy hrát hry, což automobilka přestala umožňovat. V srpnu úřad začal po sérii nehod vyšetřovat bezpečnost asistenčního systému pro řidiče. Pod tlakem NHTSA společnost Tesla v únoru souhlasila se stažením 135 tisíc vozidel s dotykovými displeji, které by mohly selhat a zvýšit riziko nehody.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme