Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Skupině Air Bank loni klesl čistý zisk o 14 procent. Ale kmen klientů banky roste

Skupině Air Bank loni klesl čistý zisk o 14 procent. Ale kmen klientů banky roste
Air Bank
 ČTK

Skupina Air Bank, kterou tvoří společnosti Air Bank, zahrnující také značku Zonky, a český a slovenský Home Credit, v roce 2023 vytvořila čistý zisk 2,55 miliardy korun. Meziročně to znamená pokles o 14 procent.

Reklama

Skupině Air Bank loni výrazně vzrostl počet klientů, a to o 16 procent na 1,46 milionu. Samotné bance Air Bank přibylo za loňský rok nejvíce klientů od jejího vzniku. Celkový počet klientů banky se zvýšil o 170 000 na 1,24 milionu.

Aktiva skupiny stoupla o pět procent na 161 miliard korun. Vklady klientů stouply o pět procent na 135,8 miliardy korun. Úvěrové portfolio skupiny Air Bank vzrostlo za rok 2023 o 18 procenta na 94,7 miliardy korun. Skupina Air Bank poskytla loni v Česku spotřebitelské úvěry za více než 43 miliardy korun. To z ní činí jedničku na tuzemském trhu spotřebitelských půjček.

Eurové úspory se dají zhodnotit i na spořicím účtu v Česku. Jen ale v jedné bance

Eurové úspory se dají zhodnotit i na spořicím účtu v Česku. Ale jen v jedné bance

Sazby cizoměnových spořicích účtů nejsou v Česku zrovna hitparádou velkého zhodnocení. Až na jednu výjimku vám zhodnotí úspory v eurech téměř nulou. O něco lepší šanci na zhodnocení poskytují spíš termínované vklady v eurech a dalších měnách, které ale zase blokují peníze po řadu týdnů. Podívejte se na náš přehled, kde vám úspory v eurech a dolarech zhodnotí nejlépe a kde úročit úspory úplně banka přestala.

Přečíst článek

Objemy rostou

„Loni jsme hodně investovali, do našich týmů a vývoje nových služeb, a stejně tak jsme využili nové příležitosti na trhu. Zaznamenali jsme rekordně silný růst v celkovém počtu klientů. Ten je navíc zcela organický. Zároveň se nám výrazně dařilo i v objemu poskytnutých úvěrů. K růstové trajektorii nám pomáhá také naše dlouhodobé zaměření na digitální kanály," uvedl generální ředitel Air Bank Michal Strcula.

Air Bank je součástí Skupiny Home Credit, která patří do investiční skupiny PPF. Ta investuje do mnoha odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu v Nizozemsku.

Nový způsob bezhotovostního placení Cvak má být jednoduchý i pro stánkaře či řemeslníky.

Čtveřice bank přináší nový způsob placení kartou Cvak. Zaplatíte tím instalatérovi i na stánku

Bezhotovostní placení už nemusí být závislé jen na terminálu jako v minulosti. Obchodníci, kteří se zdráhali si pořídit platební terminál kvůli poplatkům, mají nově na výběr další variantu, jak u nich mohou zákazníci platit kartou v mobilu. Obchodníkům bude ke zprovoznění stačit jen vlastní mobil s aplikací a NFC karta. Nové platební řešení, které je vstřícné i pro malé podnikatele a řemeslníky Cvak představila čtveřice bank v čele s Air Bank. Letos se k platbám Cvak připojuje Fio banka, mBank a Moneta Money Bank. Novinku budou ale moci snadno využívat i klienti dalších bank.

Přečíst článek

PPF prodá část Home Creditu Japoncům.

Potvrzeno. PPF se stahuje z Vietnamu, prodala tamní Home Credit

PPF se dohodla na prodeji vietnamského Home Creditu. Kupujícím je thajská banka. PPF inkasuje v přepočtu asi 20 miliard korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme