Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Imos Brno loni dosáhl rekordního obratu, zisk stoupl téměř o polovinu

Imos Brno loni dosáhl rekordního obratu, zisk stoupl téměř o polovinu
profimedia.cz
 ČTK

Stavební společnost Imos Brno v hospodářském roce 2022, který končil letos v březnu, zvýšila svůj čistý obrat i zisk. Čistý obrat firmy se zvýšil o 33 procent na 9,2 miliardy korun, čistý zisk vzrostl o 44 procent na 274 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné na internetových stránkách firmy.

Reklama

Čistý obrat firmy loni rostl čtvrtý rok v řadě a dosáhl maxima, tedy 9,2 miliardy korun. Dosud nejvyšší byl obrat Imosu Brno v roce 2006, kdy dosáhl 7,2 miliardy korun.

Zisk překonal čtvrt miliardy

Ještě rychleji rostl zisk společnosti po zdanění, ten se meziročně zvýšil o 44 procent na 274 milionů korun. Vedení společnosti ve výroční zprávě hospodářské ukazatele nekomentuje. „Hospodářský rok 2022 byl pro společnost Imos Brno úspěšný a cíle, které jsme si předsevzali, jsme také splnili. Podařilo se nám úspěšně dokončit a předat velké množství zakázek ze zdrojů státních, ale i soukromých, a to pro tuzemské i zahraniční investory," uvedlo vedení firmy na internetových stránkách.

Skanska loni v Česku a Slovensku zvýšila čistý zisk o 21 procent

Skanska za loňský rok zvýšila v Česku a na Slovensku čistý zisk o 21 procent

Švédská stavební společnost Skanska v roce 2022 vykázala v České republice a na Slovensku čistý zisk 487,4 milionu korun, tedy meziročně o 21 procent více. Provozní výnosy společnosti se meziročně zvedly o 20,6 procenta na 9,1 miliardy korun.

Přečíst článek

Podle referencí uvedených na webu pracoval Imos v roce 2022 například na revitalizaci obchodního centra Řepy za 307 milionů korun, výstavbě výrobně skladovacího areálu v Troubsku na Brněnsku za 125 milionů korun, na novostavbě domu v Bratislavské ulici v Brně za 43 milionů korun nebo výstavbě multifunkčního objektu Block B v pražském Karlíně za asi 600 milionů korun.

Imos Brno patří mezi největší stavební firmy v regionu a loni zaměstnával v průměru 610 lidí, o jednoho více než v předcházejícím roce.

Dušan Kunovský, Central Group

Realitní a hypoteční trh byl loni v krizi. Central Group i tak zvýšil zisk na miliardu

Developerská skupina Central Group loni meziročně zvýšila čistý zisk o 23 procent na 918 milionů korun. Čistý obrat stoupl na 1,5 miliardy korun, meziročně to bylo o 44 procent více. Největší výnosy společnost evidovala za podíly dlouhodobého finančního majetku. Vyplývá to z výroční zprávy, kterou společnost zveřejnila ve Sbírce listin.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dalibor Martínek: Jaký je vlastně český zájem? Dálnice, vzdělanost? Jediným viditelným jsou důchody.

Dalibor Martínek: Jaký je vlastně český zájem? Dálnice, vzdělanost? Jediným patrným jsou důchody

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme