Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Škodovka honí plán, chce šestou noční směnu. Ano, ale za pohádkovou odměnu, míní odbory

Škodovka honí plán, chce šestou noční směnu. Ano, ale za pohádkovou odměnu, míní odbory
Škoda Auto
 ČTK

Automobilka Škoda Auto chce v prázdninových měsících přidat ve výrobě takzvanou šestou noční směnu, tedy z pátku na sobotu. Rozšíření výroby má pokrýt čekající zakázky poté, co poslední dva roky automobilka směny kvůli nedostatku dílů spíše rušila. Odbory chtějí o podmínkách šestých směn vyjednávat, měly by být dobrovolné a ohodnocené průměrně částkou 6400 korun hrubého za směnu. Uvedl to týdeník Škodovácký odborář. Odbory víkendové směny v létě dříve odmítaly.

Reklama

"Podniková rada byla seznámena s požadavkem firmy na přesčasové směny v letním koridoru a jednomyslně souhlasila. Zároveň udělila mandát vedení Odborů KOVO k vyjednání odpovídajících podmínek se zapojením předsedů dotčených oblastí," uvedl týdeník.

Elektromobily budou už po roce 2025 tvořit většinu produkce Škody Auto

Z linek Škody Auto budou už po roce 2025 sjíždět převážně elektromobily

Většinu produkce automobilky Škoda Auto budou tvořit po roce 2025 elektromobily. Srovnatelné prodeje aut s elektrickým pohonem a vozů se spalovacími motory v Česku budou po roce 2030, řekl člen představenstva Škody Auto pro prodej a marketing Martin Jahn deníku E15.

Přečíst článek

Odbory požadují, aby zaměstnanci dostali za letní přesčasovou směnu navíc 6400 korun hrubého. Směna by měla být dobrovolná, výjimkou jsou atypické systémy, a to 17směnný v lakovně MB A a 18směnný v Kvasinách. Týdeník poukázal na to, že při nočních směnách by zaměstnancům práci neměly ztěžovat vysoké teploty a část víkendu pro ně zůstane volná.

Přípravy na celozávodní dovolenou

Vedení automobilky chce, aby letošní celozávodní dovolená ovlivnila výrobu co nejméně. "Bude se tedy vyrábět až do poslední chvíle a zároveň co nejvíce hned od začátku po dovolené. To znamená, že budou potřeba týmy zaměstnanců na dokončení výběhu po ukončení výroby a také na přípravu plného rozjezdu výroby před koncem dovolené," uvedl týdeník. Dvoutýdenní celozávodní dovolená letos začne v automobilce 24. července.

Za letošní první čtvrtletí automobilka vyrobila ve svých závodech 266 600 vozů, což znamená nárůst o 13,4 procenta ve srovnání s loňským prvním kvartálem. Dodávky zákazníkům po celém světě dosáhly 209 600 automobilů, tedy o 12,6 procenta meziročně více. Loni dodala zákazníkům celosvětově 731 300 vozů, což bylo meziročně o 16,7 procenta méně.

Výroba aut v Česku nabrala na tempu, stejně jako elektromobilů

Výroba aut v Česku nabrala na tempu, stejně jako elektromobilů

Výroba automobilů v Česku nabrala tempo. Za první čtyři měsíce stoupla o více než čtvrtinu, jen za duben pak o pětinu. Nejvyšší nárůst hlásí Škoda Auto. Každé osmé auto pak mělo elektrický pohon, uvedlo Sdružení automobilového průmyslu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme