Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusňákova DRFG loni zdvojnásobila čistý zisk a vstoupila do Polska

David Rusňák, DRFG
DRFG

Investiční skupina DRFG brněnského miliardáře Davida Rusňáka loni podle předběžných hospodářských výsledků téměř zdvojnásobila čistý zisk, vydělala 101 milionů korun. Skupina uvedla, že hodlá dál posilovat v developmentu, a to v Česku i zahraničí. Aktuálně své sázky koncentruje do sektoru průmyslových a logistických staveb.

Reklama

Společnost DRFG se soustředí především na nemovitosti, telekomunikace a finanční služby v ČR i v zahraničí. Její tržby loni činily téměř čtyři miliardy korun a byly tak prakticky na stejné úrovni jako v roce 2020. Obrat v nemovitostech a finančních službách loni dosáhl 2,5 miliardy korun. Obrat divize DRFG TELCO činil 1,4 miliardy korun. Čistý zisk společnosti pokořil 100milionovou hranici. 

„Poslední dva roky s pandemií covid-19 nebyly lehké, ale na druhé straně pomohly skupině obrátit pozornost k nákladovosti a efektivnosti všech interních procesů. Dalo by se rovněž říct, že jsme ‚zkorporátněli’. Zároveň jsme výrazně rozšířili naše byznysové aktivity, a to jak v Česku, tak v zahraničí,” uvedl generální ředitel DRFG Peter Hlaváč.

David Rusňák, DRFG

Rusňákův realitní fond expanduje do Polska. Za akvizice dá letos dvě miliardy

Po nedávném nákupu varšavských kanceláří skupinou PPF se do polských realit pouští další český hráč. Hned pětici retail parků do svého portfolia získal nemovitostní fond Czech Real Estate Investment Fund (CREIF) patřící do skupiny miliardáře Davida Rusňáka. Fond letos plánuje ještě další akvizice v České republice. Celkem utratí kolem dvou miliard korun.

Přečíst článek

Skupina DRFG, která byla založena v Brně v roce 2011 Davidem Rusňákem, vstoupila do developmentu komerčních i rezidenčních nemovitostí. Svoji pozici navyšuje v aktuálně nejdynamičtějším realitním sektoru průmyslových a logistických staveb. Skupina rovněž posílila fondový byznys. Nemovitostní fond CREIF (Czech Real Estate Investment Fund), jehož je DRFG zakladatelem, rozšířil své portfolio do Polska a zvýšil svůj fondový kapitál i počet nemovitostí pod správou.

Skupina také založila fond kvalifikovaných investorů Czech Development Fund, který se zaměřuje na investice do výstavby rezidenčních, výrobních a logistických projektů ve střední Evropě. Skupinou spravované nemovitosti a realizované developerské projekty v Česku a v Polsku mají tržní hodnotu téměř 16 miliard korun. DRFG je aktivní v nemovitostech od developmentu komerčních i rezidenčních objektů, přes dlouhodobou držbu komerčních nemovitostí, až po nájemní bydlení prostřednictvím dceřiné společnosti Czech Home Capital.

Kuehne+Nagel, ilustrační foto

Rusňákova DRFG posiluje ve skladech a v Polsku

DRFG podnikatele Davida Rusňáka staví další logistické parky celkem za dvě miliardy korun. Dvě nové haly budou v Polsku, další se dostavuje v Týništi nad Orlicí.

Přečíst článek

David Rusňák, DRFG

Rusňák a spol. vsadili na nájemní byty. A nevypadá to špatně

Skupina Czech Home Capital vlastní přes tisícovku nájemních bytů, další tisíce spravuje. Co se týče rizika, je na sebe celkem přísná.

Přečíst článek

Jiří Havrlant, CEO Chytrý Honza

Havrlant nastartoval Chytrého Honzu. Platforma poprvé skončí v zisku

Chytrý Honza, jedna z prvních českých online finančně-poradenských platforem, poprvé za 13 let existence zakončí letošní rok v černých číslech. Je to výsledek rozsáhlé restrukturalizace, kterou nastartovalo nové vedení v čele s Jiřím Havrlantem. Obrat poradenské sítě by měl letos poskočit o 30 procent na 600 milionů korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Josef Šilhánek

Josef Šilhánek: V době stagnace pomalejší povolovací řízení developerům paradoxně pomohlo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme