Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DRFG - informace o tématu

Business breakfast Korporátní dluhopisy se zúčastnil Petr Koblic (BCPP), Martin Aschenbrenner (PRK Partners), Martin Kujal (J&T Investiční společnost) a Martin Dočekal (Dluhopisář.cz). Akci moderovala Eva Čerešňáková.

Zájem o dluhopisy roste na straně investorů i firem. Letošek může být rekordní

Klesající úrokové sazby a možnost zafixovat si solidní výnos na několik let je hlavním lákadlem dluhopisů pro investory. Shodli se na tom odborníci z dluhopisového trhu, kteří se zúčastnili business breakfast na téma Korporátní dluhopisy, kterou v galerii Café Louvre uspořádal byznysový portál newstream.cz. Zájem o dluhopisové financování pak mezi firmami značně roste.

Přečíst článek
Josef Šilhánek

Josef Šilhánek: V době stagnace pomalejší povolovací řízení developerům paradoxně pomohlo

S poklesem hypotečních sazeb přijde oživení realitního trhu a také růst cen bytů. „Realisticky ale čekáme nějaký jejich posun směrem dolů až v ročním horizontu. Jiná je situace u nákladů. Ty samozřejmě ovlivňují marže projektů, a tam čekáme, že snížení cen materiálů přijde dříve. To ostatně vidíme už dnes u námi realizovaných tendrů," říká v rozhovoru Josef Šilhánek, šéf DRFG Real Estate.

Přečíst článek
Hlavní ekonom investiční skupiny DRFG Martin Slaný
video

Martin Slaný: Češi nakupují specificky. Kvůli dědictví komunismu

Spotřebitelské chování a zvyky se mění u Čechů velmi pomalu. Právě to je důvodem, proč se lidé po pandemii vrátili z e-shopů zase zpět do kamenných obchodů. Vítězem současné krize jsou proto retail parky s diskontem a logistika, říká v rozhovoru pro pořad Newstream TV Victory Club Business ekonom, vysokoškolský pedagog a hlavní ekonom DRFG Martin Slaný.

Přečíst článek
Developerský projekt Tři dvory

Kousek od Brna se bude stavět miliardový projekt. Nabídne hlavně bydlení pro mladé

Developerský projekt na místě bývalého královského mlýna u Brna má nového majitele. Multifunkční areál s tržní hodnotou jedné miliardy vlastní investiční skupina DRFG.

Přečíst článek

Newstream uspořádal první ze setkání Klubu česko - slovenských žen v byznysu

Redakce newstream.cz uspořádala první ze setkání Klubu česko - slovenských žen v byznysu s tématem Ženy jako investorky: Jak ochránit své peníze. A jak zní rada zkušených investorek, které na konferenci vystoupily? Investujte, jiné cesty není, i kdyby to měly být pouze stokoruny měsíčně.

Přečíst článek

Inflaci lze porazit jen investicemi. Ženy přitom naráží na stereotypy a časové limity

Nebát se a začít investovat. Klidně jen se stokorunami pravidelně ukládanými do fondů. Tak by měly začít investovat ženy podle zkušených investorek, které se zúčastnily konference „Ženy jako investorky: Jak ochránit své peníze“ pořádané byznysovým portálem newstream.cz. Jinak jim hrozí velké problémy zejména v pokročilejším věku, kdy jim státní penze nedokáže pokrýt i běžné výlohy. 

Přečíst článek
Výstavba bytů v České republice - ilustrační foto

DRFG investuje miliardy v Olomouci. Postaví tu byty a kanceláře

Investiční skupina DRFG koupila letos v březnu pozemky v blízkosti olomouckého hlavního nádraží a do roku 2025 zde postaví vícefunkční areál složený z bytů, maloobchodních prostor a kanceláří. Projekt má hodnotu 2,6 miliardy korun.

Přečíst článek
DRFG staví v Polsku.

DRFG staví další sklady v Polsku, má nového partnera

DRFG s Frontier staví několik skladových hal v celkové hodnotě 90 milionů eur.

Přečíst článek
David Rusňák, DRFG

Rusňákova DRFG loni zdvojnásobila čistý zisk a vstoupila do Polska

Investiční skupina DRFG brněnského miliardáře Davida Rusňáka loni podle předběžných hospodářských výsledků téměř zdvojnásobila čistý zisk, vydělala 101 milionů korun. Skupina uvedla, že hodlá dál posilovat v developmentu, a to v Česku i zahraničí. Aktuálně své sázky koncentruje do sektoru průmyslových a logistických staveb.

Přečíst článek
David Rusňák, DRFG

Rusňákův realitní fond expanduje do Polska. Za akvizice dá letos dvě miliardy

Po nedávném nákupu varšavských kanceláří skupinou PPF se do polských realit pouští další český hráč. Hned pětici retail parků do svého portfolia získal nemovitostní fond Czech Real Estate Investment Fund (CREIF) patřící do skupiny miliardáře Davida Rusňáka. Fond letos plánuje ještě další akvizice v České republice. Celkem utratí kolem dvou miliard korun.

Přečíst článek
Kuehne+Nagel, ilustrační foto

Rusňákova DRFG posiluje ve skladech a v Polsku

DRFG podnikatele Davida Rusňáka staví další logistické parky celkem za dvě miliardy korun. Dvě nové haly budou v Polsku, další se dostavuje v Týništi nad Orlicí.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme